Nationale Team Battle

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Mon Apr 19, 2021 12:50

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Apr 24, 2021 13:40

Videoverslag Ronde 8 door Martijn van der Klis


LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Apr 24, 2021 13:53

Samen Sterk prolongeert titel in de Ereklasse!

Door Steven den Hollander

Na de nek-aan-nekrace van vorige week is het Samen Sterk verassend genoeg gelukt de titel weer binnen te halen bij de negende teambattle. Pas in de laatste 20 minuten namen de Hazerswoudenaren afstand op concurent Witte van Moort en eindigden daarmee op een totaal van 147 punten. De puntenaanstroom van Witte van Moort haperde dus wat op het einde, maar zij werden wel keurig tweede met een totaal van 126 punten. Het Noorden is een team dat we vaker op het podium hebben gezien en deze week was het resultaat een bronze medaille. Gefeliciteerd allen!

Draughts League 8x8 miste deze week de topspeler Fred en dat resulteerde bijna in degradatie. Aan de hand van captain Dtmylens kwamen zij in de dying seconds nog net boven het Bierteam wat daarmee toch wel verassend degradeerde. De degradaties van RDC Rijnsburg en VBI Huissen zijn ook onverwacht, maar deze twee teams zullen zich volgende week ongetwijfeld weer melden in de top van de Hoofdklasse!

Sefa was de best scorende speler van de avond. Met zijn 51 punten leverde hij een zeer belangrijke rol in het kampioenschap van Samen Sterk. Ook de nummer twee van het eindklassement komt uit voor Samen Sterk, namelijk Kingjoffrey94. Met 35 punten was zijn score wat minder, maar hij wist wel als enige speler de mysterieuze Redgiant pootje te lichten. Een derde plek werd behaald door Zaibatsu, die met 32 punten zijn Witte van Moort toch ook wel wekelijks naar een toppositie helpt. Ook nog een speciale vermelding voor Michiel, de enige speler die al zijn elf partijen wist te winnen (waaronder zeven partijen tegen Samen Sterk)!

Hoofklasse
In de hoofdklasse deze week iets minder spelers dan normaal (63 deze week), maar met een overtuigende winnaar. DES Lunteren liet zien dat de degradatie van vorige week slechts een incident was en keert met flink wat zelfvertrouwen terug in de ereklasse volgende week. Van damclub Borne waren de resultaten de afgelopen weken ook wat minder, maar deze week was het weer feest in Twente. Met een totaal van 80 punten waren zij net de dammers van Heijmans Excelsior de baas, die met 74 punten naast het zilver grepen. Beide clubs kennen het klappen van de zweep in de Ereklasse, we gaan volgende week zien hoe zij zullen presteren! Ook het debuut namen damclub Van Stigt Thans is een feit, zij zullen na de vijfde plek van deze week volgende week vol voor de promotieplekken gaan.

Individueel succes voor Draughtsplayer (uitkomend voor DES Lunteren), die met 39 punten zeer overtuigend topscoorder werd in de Hoofdklasse. We zijn benieuwd naar zijn kunsten volgende week! ZIjn teamgenoot Erwinvanhierden leed slechts één nederlaag en eindigde met 21 punten ook op het podium. Maar niet op de tweede plek, want die werd geclaimd door de wekelijks goed presterende Jackieblackie.

Vervolg
Nu de eerste versoepelingen zijn aangekondigd, bekijken wij van week tot week of de teambattle nog doorgaat. Voor komende week staat hij in ieder geval weer op de agenda, ondanks het afschaffen van de avondklok. We zijn ervan overtuigd dat dit alsnog voor voldoende deelnemers zal zorgen, aangezien het fysieke dammen helaas nog niet mogelijk is. Tot dan!

Uitslagen Ereklasse

Uitslagen Hoofdklasse
Last edited by LastigeKnul on Sat Apr 24, 2021 14:39, edited 1 time in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Apr 24, 2021 14:35

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Apr 24, 2021 14:37

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Mon Apr 26, 2021 08:51

Videoverslag Ronde 9 door Martijn van der Klis


LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Tue Apr 27, 2021 17:45

Ronde 10 van de Team Battle op 30 april ZONDER Berserk en Streaks

Na 9 ronden met Berserk en soms ook Streaks te hebben gespeeld, gaan we bij wijze van experiment op vrijdag 30 april het een keer "naturel" proberen. Dus zonder Berserk en ook zonder Streaks.

Overwegingen
De voordelen van beide opties zijn in de eerdere artikelen al besproken. Kort gezegd komen deze voordelen erop neer dat Berserk en Streaks, al dan niet in combinatie, een extra spelelement aan het toernooi toevoegen. Maar er zijn ook nadelen.

Ten eerste is gebleken dat niet iedereen gecharmeerd is van de mogelijkheid tot Berserk. Wanneer de tegenstander kiest voor deze optie, dan kan dit als hinderlijk worden ervaren. Door iemand werd dit aangeduid met de term "ramdammen". Ook kan het wat vreemde partijen opleveren, waarbij de tegenstander van de Berserker opzettelijk kiest voor "rare" zetten, om hiermee de Berserker in verwarring te brengen. Voor het damspel zelf is dit niet verheffend, hoewel je je kunt afvragen of dit bij sneldammen überhaupt het geval kan zijn.

Ten tweede is naar voren gekomen dat de Berserk-optie een grote invloed heeft op de ranglijst van teams. Dit komt omdat een sterke speler die voor (bijna) al zijn partijen Berserk activeert, bijna het dubbele aantal partijen kan spelen wegens het hoge tempo. Een verliespartij telt dan verhoudingsgewijs minder zwaar. Dit laatste bezwaar kan dan weer enigszins worden gecompenseerd door ook de optie Streaks te activeren, maar die optie heeft weer zijn eigen bezwaren.

Speeltempo
Er is in deze serie toernooien geëxperimenteerd met het speeltempo 5+3 en 3+3. Uit ons onderzoek is gebleken dat er weliswaar een groep spelers is dit het langzamere tempo (5+3) prefereert, maar dat de voorstanders van het wat snellere tempo (3+3) de meerderheid vormen. Uitgaande van een gemiddelde partijduur van 60 zetten, duurt een partij volgens het 3+3 tempo maximaal 9 minuten.

Besluit
Deze overwegingen hebben de toernooiorganisatie tot het besluit gebracht om het in Ronde 10 van de Nationale Team Battle te spelen op vrijdagavond 30 april een keer te proberen zonder Berserk en Streaks volgens het speeltempo 3+3. Wij hopen dat alle deelnemers dit tot dusver hebben bijgedragen aan het succes van dit toernooi met evenveel enthousiasme ook op 30 april weer van de partij zullen zijn. Uiteraard verwelkomen wij alle kritiek, commentaar en ervaringen die ons weer via de gebruikelijke kanalen zullen bereiken.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sun May 02, 2021 13:50

Verslag Ronde 10

Deze keer een kort verslag. De driekoppige organisatie zou graag iemand erbij willen hebben die ook af en toe een toernooiverslag zou willen maken. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden!

Op vrijdagavond 30 april kwamen 141 dammers op digitale wijze bijeen op de onvolprezen website lidraughts.org. We concluderen dat de afwezigheid van Berskerk en Streaks per saldo geen groot effect heeft gehad op het aantal deelnemers.

In mijn vorige bericht had ik een rekenfout gemaakt. Mijn bedoeling was om de gehele partijduur te berekenen, dus voor wit en zwart bij elkaar. Maar die is bij 60 zetten gelijk aan 12 minuten. In de praktijk zal het wel zo'n 10 minuten zijn per partij, wat ongeveer overeenkomt met "snel-dammen". Met meer tijd gaat het de richting op van "rapid-dammen" en dat past ons inziens niet zo goed bij een totale speelduur van 2 uur.

Er is natuurlijk een hele gemengde groep van dammers. Aan de ene kant van het spectrum zijn er zeer zwakke dammers (zoals ikzelf) en aan de andere kant ook internationale meesters. Het is moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Zelf ben ik ook gebaat bij een langzamer tempo, maar we weten zeker dat de meesters dan gaan afhaken, omdat het voor hen dan gewoon te traag wordt. Die vrees hadden we al bij het afschaffen van Berserk, maar dat is gelukkig meegevallen.

Volgende keren spelen we daarom volgens dezelfde regels: 3+3 zonder Berserk en zonder Streaks. U kunt zich alvast weer aanmelden op lidraughts voor de Ereklasse of Hoofdklasse.

Ereklasse op 30 april
De dammers uit Hazerswoude, die Samen Sterk zijn, slaagden er bij het gewijzigde puntensysteem er toch weer in om de titel in de wacht te slepen. Van harte gefeliciteerd! Het Noorden en Witte van Moort bezetten respectievelijk plaatsten nummer 2 en 3. In ronde 11 op 7 mei zullen deze twee teams toch weer proberen om het Zuid-Hollandse team naar de kroon te steken, mag ik aannemen. Wel zullen zij dan concurrentie krijgen van de gepromoveerde teams Van Stigt Thans, VBI Rapid en het Bierteam. Een zware strijd valt te verwachten.

Hoofdklasse op 30 april
Van Stigt Thans was hier onbereikbaar voor de andere teams. Op gepaste afstand volgde VBI Rapid. Op de derde plek eindigden zowel het Bierteam als de Rijnsburgse Damclub met een gelijk aantal punten. De Bierteamdammers deden dit echter met een aanmerkelijk hogere toernooiprestatierating (1802 versus 1625) zodat zij naar de Ereklasse promoveren en de Rijnsburgers nog een weekje langer kunnen genieten van het relatief rustige verblijf in de Hoofdklasse.

Links voor ronde 11 op vrijdag 7 mei om 20.30 uur:
Ereklasse
Hoofdklasse

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Tue May 04, 2021 20:04

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Tue May 04, 2021 20:10

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Wed May 05, 2021 09:58

Videoverslag Ronde 10 door Martijn van der Klis


LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat May 08, 2021 17:30

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat May 08, 2021 18:01

Image

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Mon May 10, 2021 09:58

Samen niet Sterk genoeg

Door Eelco Kuipers

Ereklasse
In de 11e team battle afgelopen vrijdag 7 mei was toch vooral de vraag wie gaat Samen Sterk stoppen? 84 spelers namen dit keer deel in de Ereklasse waarbij DES Lunteren hofleverancier was met maar liefst 14 spelers!

Onder aanvoering van Zaibatsu die met 29 punten ook het individuele klassement won werd Witte van Moort de winnaar van deze team battle. In de eindfase werd afstand genomen van Het Noorden die tweede werden. Dammen4U leverde hier een grote bijdrage met 22 punten goed voor zilver in het individuele klassement. Samen Sterk moest ditmaal genoegen nemen met de 3e plek waar Sefa ditmaal na een stroeve start tot 21 punten kwam en hier het podium van het individuele klassement completeerde. Van Stigt Thans wisten een degelijke 6e plek te behalen bij hun debuut in de Ereklasse. Nu ze hier gewend zijn mogen denk ik de volgende keer meer verwachten!
Voor VBI Rapid, Heijmans Excelsior & Bornse Damvereniging viel het doek en zij mogen zich de volgende keer opmaken voor een optreden in de Hoofdklasse.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse, waar 72 spelers actief waren, waren alle ogen vrij snel gericht op het nieuw toegetreden team FIFA FIFPro World XI met enkele grote spelers in het team. Zo had Sergio Ramos na de uitschakeling in de Champions League tijd voor een echte sport en blijkt Cafu na zijn pensioen een nieuwe hobby te hebben gevonden. Naast deze 2 spelers wist ook de ervaren Paolo Maldini op het podium te komen van het individuele klassement en daarmee was het wel vrij snel duidelijk dat dit team er met de winst in de hoofdklasse vandoor zou gaan. Op gepaste afstand wisten ook RDC met de 2e plaats en Draughts League 8x8 met de 3e plaats de weg naar de Ereklasse weer te vinden.
We zullen zien hoe het team FIFA FIFPro World XI zich zullen houden in de Ereklasse volgende keer. Met spelers als Ramos moet je ook rekening houden met schorsingen uiteraard.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Vervolg
De team battles zullen we voortzetten in elk geval zolang we niet naar de club kunnen. komende vrijdag 14 mei zijn de nieuwe team battles reeds aangemaakt:

Ereklasse
Hoofdklasse

Nieuwe teams kunnen zich nog steeds aanmelden door op lidraughts een bericht te verzenden naar "Boterhoofd".

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Wed May 12, 2021 13:31

Videoverslag Ronde 11 door Martijn van der Klis


Post Reply