Nationale Team Battle

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sun Feb 21, 2021 12:12

P E R S B E R I C H T

Dammers in Nederland strijden online in Nationale Team Battle

Vanaf vrijdag 26 februari zal er wekelijks een Nationale Team Battle worden georganiseerd op lidraughts.org

Aanvang 20.30 uur Einde 22.30 uur
Speeltempo 5+3 (5 minuten bij begin partij, plus 3 seconden increment per zet)
Ranglijst wordt bepaald door de totale score van de top-5 spelers van elk team.

Hoe werkt het?

Iedere damclub kan een Team maken op lidraughts.org. Ga hiervoor naar het menu Gemeenschap -> Teams en klik dan links op Nieuw team. Vervolgens kun je het team aanmelden voor de battle door een bericht op lidraughts te sturen naar de organisator genaamd Boterhoofd.

Op dit moment van schrijven hebben zich teams aangemeld van de Rijnsburgse Damclub, Samen Sterk, het Leids Damgenootschap, de Alphens Damclub. Verenigingen uit IJmuiden, Den Haag en Wageningen hebben interesse getoond. Hoe meer teams zich aanmelden, hoe interessanter de competitie zal worden.

Lidraughts heeft een beperking van 10 teams per battle. Indien er meer dan 10 verenigingen belangstelling hebben, dan zullen er verschillende klassen worden aangemaakt, met een promotie/degradatie-regeling.

Vanaf 20.30 tot 22.30 speel je continu partijen, maar alleen tegen spelers van de andere teams. Dus nooit tegen je teamgenoten. Na afloop van iedere partij, kun je desgewenst een kleine pauze nemen of meteen doorgaan met de volgende partij.

Van iedere speler wordt de score bijgehouden. Van elk team worden de beste 5 scores bij elkaar opgeteld. Hiermee wordt de ranglijst samengesteld. Deze methode zorgt ervoor dat teams van verschillende grootte allemaal mee kunnen doen in de battle.

De sterke spelers van een team hebben als taak zoveel mogelijk punten te scoren. De mindere sterke spelers moeten proberen om zoveel mogelijk punten af te pakken van de concurrerende teams.

Ga voor de eerste Nationale Team Battle op vrijdag 26 februari 20.30 uur naar:
https://lidraughts.org/tournament/stIht6sa

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Mon Feb 22, 2021 13:33

Indeling Ronde 1 op vrijdag 26 februari 2021 vanaf 20.30 uur tot 22.30 uur

Maar liefst 20 teams hebben zich aangemeld. Er zal dus worden gespeeld in 2 poules, aangezien de maximale poule-grootte gelijk is aan 10, een door lidraughts opgelegde beperking. Er is overleg gaande met de makers van de lidraughts website over enkele aanpassingen in het mechaniek van de team battles die ons meer mogelijkheden moeten geven.

Poule A
1. Rijnsburgse Damclub
2. Het Noorden
3. Samen Sterk
4. Alphense Damclub
5. Damclub Witte van Moort
6. Damclub IJmuiden
7. Leids Damgenootschap
8. Haarlemse Damclub
9. Dammers Hoogeveen
10. Damclub Den Haag

Poule B
11. Katwijkse Damclub
12. Schaakdammers
13. 020 online
14. VBI Rapid
15. WSDV Wageningen
16. Bornse Damvereniging
17. Dios/Eureka
18. Heijmans Excelsior
19. VELO
20. Zenderstad
Last edited by LastigeKnul on Sat Feb 27, 2021 20:04, edited 9 times in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Wed Feb 24, 2021 09:42

Veelgestelde vragen
Hoe zit het met het gebruik van dam-engines zoals Scan, Kingsrow, Flits, etc.?
Dit is uiteraard streng verboden. Niet alleen bij deze team battles, maar overal op lidraughts. Dit wordt ook gemonitord door lidraughts. Deelnemers aan deze team battles moeten dat geheel op eigen kracht doen en op geen enkele manier hulp krijgen van computers of andere personen. Alleen dán is het een sportieve strijd!
Hoe worden de paringen voor de partijen gevormd?
De paringen worden automatisch door de computer van lidraughts gedaan volgens het zogenaamde “Arena” systeem. Als de spelers naar de betreffende toernooipagina gaan, zien ze daar een knop NEEM DEEL. Alle spelers die daarop hebben geklikt, komen in een grote poule, waarna de computer vanaf 20.30 uur paringen maakt met behulp van de rating. Wanneer een partij is beëindigd, krijgt de speler de keuze voorgelegd: óf Pauze óf Terug Naar Het Toernooi. De pauze kan net zo lang duren als de speler zelf wenst. Als de speler weer terug naar het toernooi gaat, dan komt hij weer in die grote poule van spelers die op dat moment geen partij hebben. De computer wacht even om een zo geschikt mogelijke nieuwe tegenstander te vinden, van enkele seconden tot een minuut. Daarna krijgt de speler weer een tegenstander en begint het proces opnieuw. Dit gaat door tot 22.30 uur. Deze methode is er op gericht dat spelers zoveel mogelijk partijen spelen, áls ze dat willen. Geprobeerd wordt om steeds een qua speelsterkte geschikt tegenstander te vinden. Maar als dat te lang duurt, krijg je gewoon een willekeurige tegenstander. Het is hierdoor mogelijk dat je dezelfde speler meer dan een keer per avond ontmoet. Het verschil tussen een “gewone” Arena en een “team battle” is dat je bij de laatste nooit tegen je eigen teamgenoten wordt ingedeeld.
Kun je ook later instromen? Kun je ook per week beslissen of je met een team mee doet? Ikzelf denk even aan: om de week clubavond en teamavond.
De opzet van deze team battle is zeer flexibel. Dit maakt het inderdaad mogelijk om als team ook later in te stromen en om per week te besluiten wel of niet mee te doen. Ook voor de individuele spelers geldt dat ze naar eigen believen meteen om 20.30 uur beginnen (wat de meesten zullen doen), wat later beginnen, en/of wat eerder dan 22.30 uur ophouden met spelen. In feite staat elke avond qua evenement op zichzelf, maar wij hopen deze battle wekelijks op vrijdagavond te organiseren zolang de lockdown duurt.
Leuk initiatief! Kreeg vanuit onze club de vraag of dit elke vrijdag is. Of kunnen we ook ‘een keertje’ als het uitkomt meedoen?
We beginnen deze vrijdag en kijken dan of het iedereen bevalt. Het is de bedoeling om dit dan op de vrijdagavonden te herhalen zolang de lockdown nog duurt! Daarna zien we wel weer verder. De opzet van dit toernooi is heel flexibel. Je kunt als team inderdaad ook één avond mee doen, wanneer het uitkomt.
Kun je aan deze "battle" wedstrijden ook meedoen met je mobiele telefoon zoals een iPhone?
Ja, dat kan wel, maar het gaat niet helemaal vanzelf. Het aanmelden bij een team moet je doen via de website, zie hiervoor de procedure hieronder. Maar dat kun je ruim van te voren doen. Helaas bevatten de mobiele app's van lidraughts nog geen opties voor de teams en de teamwedstrijden. Toch kun je wel met de app meedoen aan de battle door op je telefoon één van de toernooilinks te klikken. Zie hiervoor de indeling. Als het goed is, schakelt je telefoon dan automatisch door naar de lidraughts app, waarna je kunt spelen. Helaas kan ik niet garanderen dat dit altijd op alle soorten van telefoons werkt. Het helpt wel als je de app vooraf hebt opgestart en ook al bent ingelogd.
Ook een ex-lid van onze vereniging, die niet van een andere vereniging lid is geworden, wil meedoen met ons team. Is dat toegestaan of moeten alle spelers lid zijn van onze vereniging ?
Dat is toegestaan. Een lidmaatschap is niet vereist en wordt ook niet gecontroleerd.
Wat zijn Streaks of Arena Streaks?
Een overwinning heeft een basisscore van 2 punten, een gelijkspel van één punt. Een verlies is geen punten waard. Als je twee partijen na elkaar wint, start je een "dubbele-punten-reeks", voorgesteld door een icoontje van een vlam. De volgende partijen zullen steeds het dubbele aantal punten waard zijn totdat je er niet in slaagt een spel te winnen. Dus, een overwinning zal 4 punten waard zijn, een gelijkspel 2, en een verlies is nog steeds 0 punten waard. Bijvoorbeeld, twee overwinningen gevolgd door een gelijkspel zullen 6 punten waard zijn: 2 + 2 + (2 x 1). Streaks waren mogelijk in ronde 1, maar zijn vanaf ronde 2 uitgeschakeld.
Wat betekent Berserk?
Wanneer een speler op de Berserk-knop klikt aan het begin van het spel, verliest hij/zij de helft van de tijd op de klok maar de overwinning is één extra toernooipunt waard. Met Berserk is de speler ook de extra seconden per zet (het increment) kwijt. Vooral dat laatste maakt het gebruik van Berserk zéér riskant. Berserk is interessant wanneer het krachtsverschil tussen twee spelers groot is. De sterkere speler kan er dan op gokken, dat hij ook met minder tijd en zonder increment de partij kan winnen. Het risico is echter dat hij verliest door tijdsoverschrijding in een verder totaal gewonnen stelling. In de eerste ronde werd bij ongeveer 10% van de partijen Berserk ingeschakeld. Omdat vanaf de tweede ronde het onderlinge krachtsverschil tussen de spelers gemiddeld kleiner zal zijn, is de verwachting dat het Berserk-percentage lager zal worden. De naam "Berserk" verwijst naar een legendarische Viking-strijder. Berserk was mogelijk in ronde 1, en blijft ook mogelijk vanaf ronde 2.
Last edited by LastigeKnul on Tue Mar 02, 2021 21:33, edited 14 times in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Wed Feb 24, 2021 12:01

Gebruiksaanwijzing voor de spelers

1. Meld je aan bij lidraughts via https://lidraughts.org/login?referrer=/

2. Zoek jouw team via https://lidraughts.org/team/all. Klik dan op WORD LID VAN HET TEAM

3. Wacht op de acceptatie van jouw aanmelding door de teamleider.

4. Ga na de teampagina van jouw team via https://lidraughts.org/team/me

5. Kijk bij Toernooien en klik op de "Battle" waaraan je wil meedoen.

6. Klik op NEEM DEEL

Let op: je kunt je nu alvast aanmelden, zodat iedereen kan zien wie er meedoet! Mocht je later verhinderd zijn, dan kun je je op elk gewenst je weer terug trekken door op TREK TERUG te klikken.
Last edited by LastigeKnul on Wed Feb 24, 2021 12:22, edited 1 time in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Wed Feb 24, 2021 12:07

Gebruiksaanwijzing voor teamleiders

1. Meld je aan bij lidraughts via https://lidraughts.org/login?referrer=/

2. Maak een nieuw team aan via https://lidraughts.org/team/new

3. Stuur een bericht naar Boterhoofd via https://lidraughts.org/inbox/new

4. Accepteer verzoeken van spelers om tot het team te worden toegelaten.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Fri Feb 26, 2021 22:43

Uitslagen Ronde 1 - 26 februari 2021

Poule A
1 Het Noorden       100 punten
2 Damclub Witte van Moort 98
3 RDC Internet       85
4 HDC           64
5 Samen Sterk       61
6 Leids Damgenootschap   58
7 Damclub IJmuiden     57
8 Dammers Hoogeveen    53
9 Damclub Den Haag     53
10 Alphense DamClub     13

Blauw naar Poule B in ronde 2

Topscores ronde 1 in Poule A: Michiel (Het Noorden) 29 punten, Stefan_stolwijk (HDC) 29 punten.

Poule B
1 VBI Rapid        109 punten
2 VELO           89
3 Heijmans Excelsior    85
4 Zenderstad        73
5 Bornse damvereniging   70
6 020 online        68
7 Dios/Eureka       45
8 Katwijkse DamClub	  44
9 WSDV Wageningen     35
10 Schaakdammers      33

Rood naar Poule A in ronde 2

Topscore ronde 1 in Poule B: ijzendoorn (VELO) 46 punten

Toernooistatistieken Poule A
Gemiddelde rating 1722
Gespeelde partijen 332
Gespeelde zetten 33,146
Overwinningen door wit 37%
Overwinningen door zwart 38%
Remises 25%
Berserk-percentage 11%

Toernooistatistieken Poule B
Gemiddelde rating 1660
Gespeelde partijen 313
Gespeelde zetten 29,130
Overwinningen door wit 44%
Overwinningen door zwart 39%
Remises 17%
Berserk-percentage 9%
Last edited by LastigeKnul on Tue Mar 02, 2021 17:53, edited 6 times in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Feb 27, 2021 13:03

Nationale Team Battle - Verslag van Ronde 1

Dit spontaan georganiseerde digitale damtoernooi op lidraughts.org wist in de eerste ronde op 26 februari 2021 de belangstelling op te wekken van een grote groep van meer dan 150 dammers. Deze spelers waren ongelijkmatig verdeeld over de 20 deelnemende teams. Er werd gespeeld volgens het op lidraughts.org bekende Arena systeem. Nog niet iedere dammer was hiermee vertrouwd, maar over het algemeen waren de reacties positief.

Arena
Het doel van het Arena-systeem is het verzamelen van zoveel mogelijk punten in een vooraf bepaalde speelduur. In dit geval 2 uur vanaf 20.30 tot 22.30 uur. De punten worden niet alleen bepaald door het het aantal gewonnen partijen, maar ook door de manier waarop deze winsten tot stand komen. Door middel van Streaks en Berserk kunnen extra punten worden verdiend.

Streaks
Een overwinning heeft een basisscore van 2 punten, een gelijkspel van één punt. Een verlies is geen punten waard. Als je twee partijen na elkaar wint, start je een "dubbele-punten-reeks", voorgesteld door een icoontje van een vlam. De volgende partijen zullen steeds het dubbele aantal punten waard zijn totdat je er niet in slaagt een spel te winnen. Dus, een overwinning zal 4 punten waard zijn, een gelijkspel 2, en een verlies is nog steeds 0 punten waard. Bijvoorbeeld, twee overwinningen gevolgd door een gelijkspel zullen 6 punten waard zijn: 2 + 2 + (2 x 1)

Berserk
Wanneer een speler op de Berserk-knop klikt aan het begin van het spel, verliest hij/zij de helft van de tijd op de klok maar de overwinning is één extra toernooipunt waard. Met Berserk is de speler ook de extra seconden per zet (het increment) kwijt. Vooral dat laatste maakt het gebruik van Berserk zéér riskant.

Berserk is interessant wanneer het krachtsverschil tussen twee spelers groot is. De sterkere speler kan er dan op gokken, dat hij ook met minder tijd en zonder increment de partij kan winnen. Het risico is echter dat hij verliest door tijdsoverschrijding in een verder totaal gewonnen stelling.

In de eerste ronde werd bij ongeveer 10% van de partijen Berserk ingeschakeld. Omdat vanaf de tweede ronde het onderlinge krachtsverschil tussen de spelers gemiddeld kleiner zal zijn, is de verwachting dat het Berserk-percentage lager zal worden.

(De naam "Berserk" verwijst naar een legendarische Viking-strijder)

Geen vaste teamgrootte
Een van de voordelen van het Arena-systeem voor team battles is dat de teams niet van gelijke grootte hoeven te zijn. Dat maakt de organisatie een stuk eenvoudiger. Voor dit toernooi is er voor gekozen dat alleen de beste 5 scores van een team meetellen voor het eindresultaat. Daardoor zijn er eigenlijk twee competities in één. Elke speler probeert bij de beste 5 van zijn team te komen en tegelijkertijd probeert elk team het toernooi te winnen, of althans een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Poule A
De strijd om de overwinning in deze poule ging uiteindelijk tussen Het Noorden en Damclub Witte van Moort. In een nek-aan-nek race behaalde Het Noorden onder aanvoering van Michiel precies 100 punten. Slechts 2 punten meer dan Witte van Moort met edtwiest en playforstack als beste puntenmachines. Goede derde werd de Rijnsburgse Damclub met ruaidri als aanvoerder. In totaal behaalde RDC 85 punten.

De Haarlemse Damclub en Samen Sterk uit Hazerswoude werden respectievelijk vierde en vijfde in deze poule en plaatsten zich daarmee ook voor Poule A in de tweede ronde die op vrijdagavond 5 maart zal plaatsgrijpen. Ook weer vanaf 20.30 tot 22.30 uur.

Vermeldenswaard is nog dat de individuele strijd om de hoogste score per speler eindigde in een gedeelde eerste plaats tussen de eerder genoemde Michiel van Het Noorden en Stefan_stolwijk van de Haarlemse Damclub. Beide spelers behaalden 29 punten, maar de manier waarop deze scores tot stand kwamen was zeer verschillend.

Michiel speelde 9 partijen, bestaande uit één remise gevolgd door maar liefst acht winstpartijen! Hij profiteerde hiermee het beste van de hierboven genoemde regel voor streaks.

Stefan_stolwijk deed het anders. Ook hij bleef ongeslagen en speelde maar liefst 14 partijen in die twee uur van het toernooi. Daar zetten echter wel 7 remises bij, zodat hij minder dan Michiel profijt had van de regel voor streaks. Wel zette Stefan twee keer met succes de Berserk in werking.

Poule B
Zoals bekend hebben damspelers op lidraughts een zelfbedachte gebruikersnaam. We zien daardoor soms mysterieuze namen als MeneerMandje of Cranmobbed. Het is aan de spelers zelf of zij hun werkelijke naam al dan niet bekend willen maken in hun profiel.

In Poule B deed de speler ijzendoorn mee en aangezien hij ook de absoluut hoogste score behaalde van maar liefst 46 punten uit 13 partijen was het voor niemand een geheim dat het hier ging om de Internationaal Grootmeester, die in deze wedstrijd uitkwam voor het team VELO. Bij die score kwam niemand anders in de buurt, maar toch ging de eindoverwinning van Poule B naar een ander team, namelijk VBI Rapid. Dit onderstreept het feit dat het bij de Nationale Team Battle inderdaad gaat om de teamprestatie.

VBI Rapid behaalde in totaal 109 punten, méér nog dan het beste team in Poule A. Van die 109 punten stond er 39 op naam van één speler: giwdul. Tweede werd VELO met 89 punten, op de voet gevolgd door het team Heijmans Excelsior dat 85 punten noteerde.

De vierde en vijfde posities werden opgeëist door het team Zenderstand en de Bornse Damvereniging. Deze teams mogen hun krachten volgende week in Poule A laten zien.

Vervolg
Wij hebben het voornemen om deze Nationale Team Battle in elk geval nog drie keer te organiseren op 5, 12 en 19 maart. Daarna begint op 26 maart de eerste ronde van het toernooi Toernooibase Lidraughts Eighties Cup en het lijkt ons niet handig om daarmee te overlappen. Een en ander zullen we ook laten afhangen van de reacties die we ontvangen.

Gedetaileerde uitslagen en partijen
Deze kunnen worden gevonden op de website van lidraughts via de volgende links:
Poule A ronde 1
Poule B ronde 1

Ook leuk:
Om het clubavond gevoel wat te verhogen hadden een aantal deelnemers van Samen Sterk een webcamsessie open staan tijdens het toernooi. Zij vonden het erg leuk om elkaar weer eens te spreken en te zien. De emoties liepen hoog op bij een winstpartij, verliespartij, combinatie voor, combinatie tegen. Ze hebben alles zien passeren 😊. Een goed advies voor andere teams die elkaar door de corona toch minder spreken en zien! Ook van de chatoptie in beide poules werd gretig gebruik gemaakt, hartstikke leuk!
Last edited by LastigeKnul on Tue Mar 02, 2021 17:45, edited 2 times in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Feb 27, 2021 20:04

Indeling Ronde 2 op vrijdag 5 maart 2021 vanaf 20.30 uur tot 22.30 uur

Poule A (Ereklasse)
1 Het Noorden
2 Damclub Witte van Moort
3 RDC Internet
4 HDC
5 Samen Sterk
6 VBI Rapid
7 VELO
8 Heijmans Excelsior
9 Zenderstad
10 Bornse damvereniging

(laatste drie plaatsen degraderen)

Poule B (Hoofdklasse)
1 Leids Damgenootschap
2 Damclub IJmuiden
3 Dammers Hoogeveen
4 Damclub Den Haag
5 Draughts League 8x8 *)
6 020 online
7 Dios/Eureka
8 Katwijkse DamClub
9 WSDV Wageningen
10 Schaakdammers

(eerste drie plaatsen promoveren)

*) Na ronde 1 heeft de Alphense Damclub zich teruggetrokken. Het nieuwe team Draughts League 8x8 neemt de opengevallen positie in vanaf ronde 2.

Wijziging van het puntensysteem
Wij hebben veel reacties mogen ontvangen na de eerste ronde, waarvoor dank! De meeste reacties waren positief, maar er waren ook enkele aanmerkingen over het gebruikte systeem met "Streaks" en "Berserk". Voor een beschrijving hiervan, zie het verslag van de eerste ronde.

Na overleg binnen de organisatie hebben we besloten tot een aanpassing. De mogelijkheid van "Berserk" blijft, maar de "Streaks" komen te vervallen. Daar zit ook een motivatie achter: een speler die vrijwillig kiest voor een tijdshandicap (Berserk) en tóch wint, levert ons inziens een grotere prestatie die dan ook wordt beloond met een extra punt.

Voor "Streaks" ligt het anders. Daarbij werd bijvoorbeeld een serie van 6 partijen bestaande uit winst-winst-winst-verlies-verlies-verlies beloond met 8 punten, terwijl een serie van winst-verlies-winst-verlies-winst-verlies 6 punten kreeg. Wij zijn het ermee eens dat het hier eigenlijk gelijkwaardige prestaties betreft die dan ook op dezelfde manier gewaardeerd moeten worden.

Wijziging van de promotie- en degradatieregeling
Na de grove selectie in de eerste ronde hebben wij gemeend het aantal promotie- en degradatieplaatsen terug te kunnen brengen tot 3. De teams die op posities 8, 9 en 10 eindigen in Poule A zullen dus degraderen, terwijl de nummers 1, 2 en 3 in Poule B promoveren.

Nieuwe teams
Deze kunnen zich nog steeds melden via die hierboven beschreven procedure en een bericht aan Boterhoofd. Deze nieuwe teams zullen dan op een wachtlijst worden geplaatst. Indien een van de reeds geplaatste teams zich zou terugtrekken, dan wordt de vrijgevallen plaats aangevuld vanuit de wachtlijst op volgorde van aanmelding. Bij voldoende animo kunnen we ook overwegen een derde poule te openen.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Thu Mar 04, 2021 16:47

Lidraughts wordt aangepast voor onze team battles

Er is goed nieuws voor de liefhebbers van team battles op lidraughts! Op dit moment is er nog een beperking van maximaal 10 teams per battle. Voor de Nationale Team Battle die op 26 februari van start is gegaan, waren er 20 aanmeldingen. We hebben deze teams daarom ondergebracht in een Poule A en een Poule B. Maar inmiddels hebben zich weer twee nieuwe teams aangemeld die óók graag mee zouden willen doen.

Wij hebben contact gezocht met de ontwikkelaars van lidraughts en ons probleem uitgelegd. Behalve een uitbreiding van het bovenvermelde maximum zouden wij ook graag de mogelijkheid zien om meer dan één teamleider te hebben per team. Beide verzoeken zijn door lidraughts welwillend ontvangen. Men vindt het leuk dat er zoveel dammers meedoen aan de team battles.

Het plan is om de gevraagde wijzigingen binnenkort te implementeren. Als dat goed gaat, dan zouden we vanaf vrijdagavond 12 maart weer nieuwe teams kunnen toevoegen aan de battles.

Heeft jouw vereniging belangstelling om net als 20 andere teams ook mee te doen? Meld je dan aan op lidraughts door een bericht te sturen naar Boterhoofd. Het werkt het beste als je vijf of meer clubgenoten hebt om samen een team te vormen. Ook het aanmelden van een “vriendenteam” is mogelijk!

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Mar 06, 2021 12:14

Uitslagen Ronde 2 - 5 maart 2021

Ereklasse Team Battle     Topscorer       Teamscore
1 Damclub Witte van Moort   playforstacks     106 K
2 VBI Rapid	        giwdul         83
3 Samen Sterk	        kingJoffrey94     77
4 Het Noorden         Dammen4U        75
5 RDC Internet	        jvdstar96       71
6 Heijmans Excelsior     Ikkewel        60
7 Bornse damvereniging    jackieblackie     56
8 Zenderstad         MF Cavia        54  D
9 HDC             Stefan_stolwijk    54  D
10 VELO            Reza_Ghafoerkhan    46  D

Statistieken Ereklasse
Gemiddelde rating       1755
Gespeelde partijen       400
Gespeelde zetten        39.617
Overwinningen door wit     38%
Overwinningen door zwart    36%
Remises            26%
Berserk-percentage       19%

Hoofdklasse Team Battle    Topscorer       Teamscore
1 Draughts League 8x8     fred          111 P
2 Damclub IJmuiden      Martin_van_Dijk_DCIJ  76  P
3 Dammers Hoogeveen      MF Sefa        70  P
4 Damclub Den Haag      Leerling        66
5 020 online         Pjotr         60
6 Katwijkse DamClub      Gberbee        54
7 Leids Damgenootschap    hanst         39
8 Schaakdammers        Fruitteler       35
9 Dios/Eureka         TomSwelsen       28
10 WSDV Wageningen	    HaKr          1

Statistieken Hoofdklasse
Gemiddelde rating       1644
Gespeelde partijen       311
Gespeelde zetten        28.411
Overwinningen door wit     45%
Overwinningen door zwart    40%
Remises            15%
Berserk-percentage       11%

Totaalklassement      Gemiddeld  26/Feb  05/Mar
Damclub Witte van Moort   1,5     2     1
VBI Rapid          1,5     1     2
Het Noorden         2,5     1     4
RDC Internet        4,0     3     5
Samen Sterk         4,0     5     3
Heijmans Excelsior     4,5     3     6
VELO            6,0     2     10
Zenderstad         6,0     4     8
Bornse damvereniging    6,0     5     7
HDC             6,5     4     9
Damclub IJmuiden      9,5     7     12
Alphense Damclub      10,0     10  
Dammers Hoogeveen      10,5     8     13
020 online         10,5     6     15
Draughts League 8x8     11,0          11
Leidsch Damgenootschap   11,5     6     17
Damclub Den Haag      11,5     9     14
Katwijkse Damclub      12,0     8     16
Dios/Eureka         13,0     7     19
Schaakdammers        14,0     10    18
WSDV Wageningen       14,5     9     20
Last edited by LastigeKnul on Mon Mar 08, 2021 08:40, edited 3 times in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Mar 06, 2021 13:05

Witte van Moort zegeviert - Verslag van Ronde 2

Opnieuw traden meer dan 150 dammers in het strijdperk van de Lidraughts Arena. In de tweede ronde van de Nationale Team Battle gespeeld op vrijdagavond 5 maart was het Damclub Witte van Moort die op grootse wijze het kampioenschap van de Ereklasse op zijn naam schreef met maar liefst 106 punten. Het vorige week gepromoveerde team VBI Rapid volgde op gepaste afstand met 83. Verrassende derde werd deze week de ploeg Samen Sterk onder aanvoering van kingJoffrey94 met 77 punten.

Het Noorden, vorige week nog kampioen, moest deze keer genoegen nemen met een vierde positie, gevolgd door het stabiele team RDC Internet uit Rijnsburg dat zich stevig in de middenmoot vestigde. Een aantal teams moest vechten tegen degradatie. Promovendi Heijmans Excelsior en de Bornse Damvereniging konden zich staande houden en bleven net buiten de degradatiezone.

Dat lukte de nieuwkomers in deze poule VELO en Zenderstad nét niet waardoor deze teams volgende week weer op adem mogen komen in de Hoofdklasse. Bij deze twee degradanten voegde zich onverwacht ook de Haarlemse Damclub die vorige week nog vierde werd.

Hoofdklasse
In de tweede poule werd het al snel duidelijk welk team er met de eindoverwinning vandoor zou gaan. Een soort vreemdelingenlegioen had zich onder de naam "Draughts League 8x8" ingeschreven. Dit team bestaat voornamelijk uit Poolse dammers, maar wordt aangevoerd door een Malinees die onder Amerikaanse vlag opereert. Internationaal Meester Cheick Sadibou Drame alias "fred" is één van de sterkste dammers op lidraughts. Het team "Draughts League 8x8" behaalde 111 punten en was daardoor onbereikbaar voor Damclub IJmuiden en Dammers Hoogeveen, die beiden wél promoveerden naar de Ereklasse volgende week.

Lidraughts wordt aangepast voor onze team battles
Wij hebben contact gezocht met de ontwikkelaars van lidraughts en gevraagd of ze het maximum van 10 teams per Arena battle zouden willen verhogen. Daarnaast zouden wij ook graag de mogelijkheid zien om meer dan één teamleider te hebben per team. Beide verzoeken zijn door lidraughts welwillend ontvangen. Men vindt het leuk dat er zoveel dammers meedoen aan de team battles. Het plan is om de gevraagde wijzigingen binnenkort te implementeren. Als dat goed gaat, dan zouden we vanaf vrijdagavond 12 maart weer nieuwe teams kunnen toevoegen aan de battles.

Heeft jouw vereniging belangstelling om net als 20 andere teams ook mee te doen? Meld je dan aan op lidraughts door een bericht te sturen naar Boterhoofd. Het werkt het beste als je vijf of meer clubgenoten hebt om samen een team te vormen. Ook het aanmelden van een “vriendenteam” is mogelijk!

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sun Mar 07, 2021 18:30

Indeling Ronde 3 op vrijdag 12 maart 2021 vanaf 20.30 uur tot 22.30 uur

Ereklasse Team Battle
1 Draughts League 8x8
2 VBI Rapid
3 Heijmans Excelsior
4 Damclub IJmuiden
5 RDC Internet
6 Het Noorden
7 Bornse damvereniging
8 Damclub Witte van Moort
9 Dammers Hoogeveen
10 Samen Sterk

Hoofdklasse Team Battle
1 Damclub Den Haag
2 Katwijkse DamClub
3 Zenderstad
4 Schaakdammers
5 Leids Damgenootschap
6 EAD-Asten
7 Wijker en van Kampens Bierteam the ASC Chapter
8 HDC
9 020 online
10 WSDV Wageningen
11 VELO
12 Dios/Eureka

Promotie en degradatie
De eerste 3 teams in de Hoofdklasse promoveren naar de Ereklasse. De laatste 3 teams uit de Ereklasse degraderen naar de Hoofdklasse.

Nieuwe teams
Nieuwe aanmeldingen zullen worden toegevoegd aan de Hoofdklasse, die nu niet meer beperkt is qua omvang!
Last edited by LastigeKnul on Sat Mar 13, 2021 21:21, edited 1 time in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Mar 13, 2021 14:47

Uitslagen Ronde 3 - 12 maart 2021

Ereklasse Team Battle     Topscorer     Teamscore
1 Damclub Witte van Moort  Gordeldier	105 K
2 Dammers Hoogeveen	   MF Sefa      72
3 Het Noorden	       Dammen4U     71
4 Bornse damvereniging	   Express      71
5 Draughts League 8x8	   fred       68
6 Samen Sterk	       kingJoffrey94   58
7 RDC Internet	       ruaidri      54
8 VBI Rapid	       Rashica      52  D
9 Heijmans Excelsior	   azrael      51  D
10 Damclub IJmuiden	   vanderVlis59   48  D

Statistieken Ereklasse
Gemiddelde rating	   1811
Gespeelde partijen	   373
Gespeelde zetten	   36.590
Overwinningen door wit    37%
Overwinningen door zwart   41%
Remises	           22%
Berserk-percentage	   17%

Hoofdklasse Team Battle    Topscorer     Teamscore
1 "Bierteam"	       GuldenDraak    75  P
2 VELO	           KoosVis      71  P
3 020 online	       Pjotr       69  P
4 Zenderstad	       MF Cavia     61
5 Damclub Den Haag	   Gerard      58
6 Katwijkse DamClub	   Gberbee      46
7 HDC	           Stefan_stolwijk  29
8 Schaakdammers	   Thezwink     23
9 Dios/Eureka	       MetClaude     18
10 Leids Damgenootschap	   hanst       18

Statistieken Hoofdklasse
Gemiddelde rating       1658
Gespeelde partijen      262
Gespeelde zetten       25.000
Overwinningen door wit    40%
Overwinningen door zwart   41%
Remises            19%
Berserk-percentage      13%

Totaalklassement       Gemiddeld 26/Feb 05/Mar 12/Mar
Damclub Witte van Moort    1,33    2    1    1
Het Noorden          2,83    1    4    3,5
VBI Rapid           3,67    1    2    8
Samen Sterk          4,67    5    3    6
RDC Internet         5,00    3    5    7
Bornse damvereniging     5,17    5    7    3,5
Heijmans Excelsior      6,00    3    6    9
Dammers Hoogeveen       7,67    8    13   2
VELO             8,00    2    10   12
Draughts League 8x8      8,00        11   5
Zenderstad          8,67    4    8    14
Damclub IJmuiden       9,67    7    12   10
HDC              10,00   4    9    17
Alphense Damclub       10,00   10    
Bierteam           11,00           11
020 online          11,33   6    15   13
Damclub Den Haag       12,67   9    14   15
Katwijkse Damclub       13,33   8    16   16
Leidsch Damgenootschap    14,17   6    17   19,5
WSDV Wageningen        14,50   9    20  
Dios/Eureka          15,17   7    19   19,5
Schaakdammers         15,33   10    18   18
Last edited by LastigeKnul on Sat Mar 13, 2021 21:16, edited 4 times in total.

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Mar 13, 2021 15:44

Witte van Moort ongenaakbaar - Verslag van Ronde 3

Wederom was het damclub Witte van Moort die zich veruit de sterkste toonde in de Nationale Team Battle gespeeld op vrijdagavond 12 maart. Met een team van zeven spelers behaalden zij het voor anderen onbereikbare aantal van 105 wedstrijdpunten. Deze keer was "Gordeldier" de topscorer van de club uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, die eigenhandig al 28 punten voor zijn rekening nam. Daarmee was hij tweede in het persoonlijke klassement, ná de reus "fred" waarover straks meer.

Sterk in opkomst zijn de Dammers Hoogeveen die na een felle strijd in de kop van het klassement de concurrent Het Noorden precies 1 wedstrijdpunt vóór bleef en zodoende beslag legde op de tweede positie. Het Noorden schoof ten opzichte van vorige week wel één plaats in bovenwaartse richting om daarmee, in gedachten, met een bronzen medaille naar huis te gaan. Het Noorden moest deze derde plek delen met de Bornse damvereniging die iedere wedstrijd weer iets beter uit de verf komt. Nu behaalden de Twentenaren net als Het Noorden een score van 71.

De Zuid-Hollandse damclubs uit Hazerswoude en Rijnsburg, respectievelijk Samen Sterk en RDC Internet, vochten beide met succes tegen degradatie en belandden op de zesde en zevende positie in de ranglijst. Minder gelukkig waren VBI Rapid, Heijmans Excelsior en Damclub IJmuiden die alle drie helaas degradeerden naar de Hoofdklasse in ronde 4.

Het vreemdelingenlegioen
Vooraf werd door vriend en vijand het optreden van "Draughts League 8x8" gevreesd, vooral wegens de enorm sterke "fred" waarover vorige week al iets werd geschreven. Inderdaad, "fred" speelde ijzersterk en won het persoonlijke klassement met maar liefst 36 punten uit 16 partijen met een winstpercentage van 81%. Toch was hij niet onverslaanbaar en moest twee keer in het stof bijten. De speler "Express" uit Borne kreeg de gigant twee keer op de knieën. Opvallend hierbij was dat "fred" in beide partijen de Berserk activeerde, waarvan "Express" dus optimaal profiteerde. Ondanks de 36 punten van "fred" kwam zijn team niet verder dan een vijfde plaats in het toernooi, aangezien zijn teamgenoten niet op hetzelfde niveau als hij opereerden.

De hoofdklasse
Deze werd gedomineerd door een vriendenteam met een gezamenlijke voorkeur voor een bepaalde soort drank. Het Wijker en van Kampens Bierteam the ASC Chapter, kortweg het "Bierteam", behaalde onder leiding van de "GuldenDraak" een score van 75 punten. Hiermee promoveerden zij naar de Ereklasse, samen met het team VELO en 020 online die volgden met 71 en 69 punten.

De volgende ronde
Op vrijdagavond 19 maart zal de vierde ronde worden gespeeld. Nieuwe teams kunnen zich weer aanmelden door op lidraughts een bericht te verzenden naar "Boterhoofd".

LastigeKnul
Posts: 98
Joined: Tue Oct 22, 2019 13:42
Real name: Eric van t Hof

Re: Nationale Team Battle

Post by LastigeKnul » Sat Mar 13, 2021 21:14

Indeling Ronde 4 op vrijdag 19 maart 2021 vanaf 20.30 uur tot 22.30 uur

Ereklasse Team Battle
1 Samen Sterk
2 RDC Internet
3 Het Noorden
4 Draughts League 8x8
5 Wijker en van Kampens Bierteam the ASC Chapter
6 Bornse damvereniging
7 020 online	
8 Damclub Witte van Moort
9 Dammers Hoogeveen
10 VELO

Hoofdklasse Team Battle
1 Zenderstad
2 Damclub Den Haag
3 Katwijkse DamClub
4 Schaakdammers
5 VBI Rapid
6 Heijmans Excelsior
7 Damclub IJmuiden
8 Leids Damgenootschap
9 EAD-Asten
10 HDC	
11 WSDV Wageningen
12 Dios/Eureka

Vervolg
Er geldt voor deze ronde geen promotie en geen degradatie. Dit is de laatste ronde in de eerste serie van Nationale Team Battles. Of er ná deze ronde nog een vervolg komt, is momenteel nog onderwerp van overleg. Houdt u hiervoor s.v.p. de berichtgeving op deze plaats in de gaten.

Post Reply