Nieuw boek : Standaardcombinaties, een systematische aanpak door Gerrit Boom

Post Reply
User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1272
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Nieuw boek : Standaardcombinaties, een systematische aanpak door Gerrit Boom

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed May 20, 2020 14:33

Image

Nieuw boek : Standaardcombinaties, een systematische aanpak door Gerrit Boom

Een nieuw damboek Standaardcombinaties, een systematische aanpak door Gerrit Boom.

We verwelkomen een nieuwe titel in de PC Blues serie, nummer 66. Niet zomaar een nieuw nummer. Het boek is van de hand van Gerrit Boom, die eerder al de drie “Grandmasters for sale” - deeltjes voor zijn rekening nam in de serie (de nummers 36, 39 en 42).
Gerrit Boom speelde tussen 1978 en 2004 liefst acht keer in de finale van het Nederlands Kampioenschap en heeft een achtergrond als informatie - analist.

Met het nieuwe boek ambieert de auteur niet meer of minder dan een vernieuwde en systematische aanpak te geven van de talrijke (standaard) combinaties die ons damspel toch zo aantrekkelijk maken. Vrijwel alle voorbeelden komen uit de praktijk. Gelet op het voorgaande mag de omvang van het boek niet volledig verrassen (alhoewel !) : het telt meer dan 700 bladzijden. Gelet op de aangehouden struktuur in het boek (en samen met de inhoudstabel) kan men ook de gewenste combinaties onmiddellijk terugvinden.

Het is een fantastisch boek geworden dat thuishoort (zij het dan in elektronische versie) in de huiskamer en in het hart van elke dammer. Het is voor eenieder vrijelijk toegankelijk en kan ook worden gedownload.

Titel : PC Blues deel 66 : Standaardcombinaties, een systematische aanpak (door Gerrit Boom)
URL : https://www.dropbox.com/s/nja5844estthw ... k.pdf?dl=0
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Post Reply