Salou 2020

Post Reply
A.Presman
Posts: 2091
Joined: Sun Aug 18, 2002 16:43
Real name: Alexander Presman
Location: the Netherlands

Salou 2020

Post by A.Presman » Wed Nov 20, 2019 19:16

Door het plotselinge overlijden van Peter Pippel, de organisator van het Salou Open-damtoernooi, leek er ook een abrupt einde te komen aan ruim twee decennia dammen aan de Costa Dorada (Gouden Kust).
Peter werkte altijd keihard om zijn toernooi jaarlijks rond te krijgen; die noeste arbeid was niet voor niets, want gedurende de 15 jaar dat hij het toernooi organiseerde groeide het uit tot een prachtig evenement voor dammers én niet-dammers!
De niet-dammers genoten van ruim een weekje vakantie, met heerlijke temperaturen (normaal gesproken tussen de 25 en 30 graden), mooie stranden en een nog betrekkelijk rustige badplaats.
Voor dammers waren er dezelfde aangename omstandigheden, plus dat men zich 's middags kon uit leven op de 100-velden.
Kortom, 'Salou' (zoals het toernooi in de damwereld kortweg werd aangeduid) was een op zichzelf staand internationaal dam-monument.
Vanuit de damwereld kwamen vrijwel direct na het overlijden van Peter geluiden over 'Salou'; het kan toch niet zo maar afgelopen zijn?
De roep werd steeds luider; maar ja, hoe(?), wat(?) en vooral wie??
Uiteindelijk zijn de twee zoons van Peter (Marcel en Thomas), samen met vrienden van Peter (Henk Hoekman, Alexander Presman, Wim Martin en Tjalling van den Bosch) om de tafel gaan zitten en de uitkomst is, dat: Salou Open damtoernooi gaat door!!
Ook werd afgesproken om alles zoveel mogelijk in dezelfde trant te doen, zoals de mensen dat van Peter gewend waren.
Toch kunnen de nieuwe organisatoren het niet helemaal precies op de 'Peter-Pippel-manier' doen; Peter organiseerde het toernooi op zijn geheel eigen wijze en deed alles het liefst helemaal alleen. Met alle risico's van dien!!
Dat kan in de nieuwe situatie niet, daarom wordt er per direct een stichting in het leven geroepen van waar uit het toernooi wordt aangestuurd.
Eén van de charmes van het toernooi was volgens Peter het feit dat de deelnemers en aanhang die met het vliegtuig aankwamen op de vliegvelden (op één dag voor het toernooi en de dag erna!) van Barcelona en Reus werden opgevangen en naar klaarstaande bussen en busjes werden gebonjourd om naar het hotel (Cala Font) te worden vervoerd. Ook de nieuwe organisatie is van plan ervoor te zorgen dat het vervoer van en naar de vliegvelden Barcelona en Reus (nogmaals: één dag voor aanvang van het toernooi en de dag na afloop ervan) voor u geregeld wordt. Hoe de organisatie het precies gaat doen moet nog nader worden onderzocht;


23e Internationale Open Dam Toernooi in SALOU
24 mei - 1 juni 2020


Wij nodigen u uit deel te nemen aan het 23e internationale open damtoernooi in Salou, dat zal worden gespeeld van zondag 24 mei tot en met maandag 1 juni 2019.

Het toernooi wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem in 9 ronden(op rating).
Het complete programma treft u onderstaand aan. Evenals andere jaren verwachten we, dat het toernooi weer zal uitgroeien tot een prachtig evenement. Het enorme enthousiasme van de deelnemers en meereizenden in de afgelopen jaren overtuigt ons ervan, dat we ook in 2020 een aangename tijd in Salou hebben vanwege de combinatie van een gezellige vakantie vlakbij het strand (50m), een goede hotelaccommodatie en meestal een spectaculair damtoernooi, waarin zowel topspelers als mindere spelers acteren. Het ziet er naar uit, dat we ook in 2020 weer kunnen rekenen op een sterk deelnemersveld bij zowel de dames als de heren. Door de grote deelname zullen ook mindere spelers tegenstanders van het eigen niveau tegenkomen. Via de website http://www.salou-open.nl houden we u van de ontwikkelingen op de hoogte.
Het strijdtoneel is voor de achttiende keer hotel Cala Font in Salou.
De inschrijving leidt de laatste jaren tot ruim teveel aanmeldingen. Snel inschrijven is derhalve noodzakelijk. Latere aanmelders komen in eerste instantie op de wachtlijst.

Deelname aan het toernooi kost €60,--. De geldprijzen ( in aantal en hoogte) hangen af van het aantal deelnemers. De eerste prijs bedraagt tenminste €800,--. Andere prijzen zijn er voor de beste spelers in het eindklassement, de beste vrouwen, de beste senioren (vanaf 55 jaar), de beste jeugdspelers (bij voldoende deelname), de mooiste combinatie of beste partij en een “verrassingsprijs” voor enkele van de minder sterke spelers.

Aangezien bijna iedereen zijn eigen vlucht naar Spanje regelt, beperken wij onze activiteiten met betrekking tot de busreis. Op verzoek bemiddelen wij wel in het regelen van busreizen.
Degenen, die aan één van de eerdere toernooien in Salou hebben deelgenomen ontvangen een korting van 5% op de totale reissom (geldt niet voor uitsluitend deelname aan het toernooi).

Regelt u zelf uw reis naar Spanje (bijvoorbeeld per vliegtuig of per auto) dan bedragen de kosten per persoon €450,-- voor het hotel (volpension) en deelname aan het toernooi; zonder toernooideelname €415,--. Toeslag eenpersoonskamer is €220,-- (10 dagen). Ook hier geldt de korting van 5% voor vaste deelnemers.

Voor degenen, die per vliegtuig reizen organiseren we op zaterdag 23 mei transfers van de vliegvelden van Barcelona en Reus naar Salou en op dinsdag 2 juni van Salou naar Barcelona en Reus. De kosten voor beide transfers (gezamenlijk) bedragen voor Barcelona €40,-- en voor Reus €20,--.
WAARSCHUWING: Geen transfers vanaf Girona (GRO).

Extra dagen vóór en na het toernooi: €39,-- per persoon op een tweepersoonskamer en €61,-- op een eenpersoonskamer.

U dient, indien u dit wenst, zelf zorg te dragen voor een reis- en/of annuleringsverzekering.

In verband met de reserveringen verzoeken wij u zich zo spoedig mogelijk per e-mail aan te melden. Maximum aantal deelnemers is 140.

Email: info@salou-open.nl
Website: http://www.salou-open.nl


U dient, indien u dit wenst, zelf een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

In verband met de reserveringen verzoeken wij u zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Liefst per e-mail.
Maximum aantal deelnemers is 140.

A.Presman
Posts: 2091
Joined: Sun Aug 18, 2002 16:43
Real name: Alexander Presman
Location: the Netherlands

Re: Salou 2020

Post by A.Presman » Tue Dec 17, 2019 11:53

13 December we've got double news.

- The foundation "Salou Open" has officially been registered
- We passed the number of 100 participants (Guntis Valneris was the number 100) and moving on
So, if you are planning to go but not been registered yet - we advise you not to wait long. The maximum number of 140 participants is approaching.

Site: https://salou-open.nl
Mail: info@salou-open.nl

Inscription number 100 but the player always striving to be the number 1 (also in Salou-2020)
Image

UPDATE: Momenteel staat de teller op 107 deelnemers

A.Presman
Posts: 2091
Joined: Sun Aug 18, 2002 16:43
Real name: Alexander Presman
Location: the Netherlands

Re: Salou 2020

Post by A.Presman » Mon Mar 16, 2020 23:26

"Coronavirus" Update (16-03-2020)

Beste gasten van Salou 2020,

Zoals iedereen ongetwijfeld heeft meegekregen zijn er de laatste weken sterke negatieve ontwikkelingen op het gebied van reizen, evenementen en bijeenkomsten.
Dit allemaal in verband met de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus. Zowel in Nederland als in Spanje zijn verregaande maatregelen getroffen om de verspreiding van dit virus tegen te gaan.
Momenteel is het reisadvies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse zaken om alleen noodzakelijke reizen naar Spanje te ondernemen. Daarnaast is het ook onduidelijk wat voor gevolgen dit voor de luchtvaart heeft, zullen vluchten nog wel doorgang vinden en gaan er geen maatschappijen failliet? Allemaal factoren waar wij als organisatie geen invloed op hebben.

Als organisatie van Salou 2020 zullen wij alle ontwikkelingen op de voet blijven volgen, maar tot op heden zien wij geen reden om nu al de beslissing te nemen om Salou 2020 af te gelasten.
Wij zullen de voorbereidingen rondom het toernooi gewoon voortzetten en komen uiterlijk eind april met een definitieve beslissing over de voortgang van het toernooi.

We begrijpen dat alle ontwikkelingen misschien veel vragen op zullen roepen over wel of niet annuleren. Zoals in onze voorwaarden is te lezen zullen er bij annuleringen van meer dan twee weken voor de aankomstdatum geen kosten in rekening worden gebracht. Bij een eventuele afgelasting door de organisatie zullen reeds betaalde facturen van de stichting gecrediteerd worden, maar hier gaan we voorlopig niet vanuit.

Rest ons als organisatie iedereen vooral een goede gezondheid te wensen en hopelijk kunnen wij eind mei met elkaar gewoon een borrel drinken onder de Spaanse zon op een mooi en geslaagd toernooi!

Met vriendelijke groeten,
Organisatie Comité Salou 2020

A.Presman
Posts: 2091
Joined: Sun Aug 18, 2002 16:43
Real name: Alexander Presman
Location: the Netherlands

Re: Salou 2020

Post by A.Presman » Thu Apr 23, 2020 08:31

Update (22-04-2020)

Beste deelnemers en gasten van Salou Open 2020,
Voor ons als organisatie is het moment gekomen om de knoop definitief door te hakken met betrekking tot de organisatie van Salou Open 2020.

Met pijn in ons hart hebben wij als organisatie moeten besluiten om de editie van 2020 te annuleren.
We hebben onze voorbereidingen zo lang mogelijk voortgezet en bleven de wereldwijde ontwikkelingen volgen. Daarnaast hebben we (in samenwerking met onze Spaanse partners) actief gekeken naar de mogelijkheid om het toernooi naar oktober te verplaatsen. Maar uiteindelijk moeten we gezien de onzekere tijden ook van dit idee afzien.
Momenteel hebben meerdere overheden (waaronder de Nederlandse) al besloten om evenementen tot 1 september geen doorgang te laten vinden. Voor de meeste van onze deelnemers zijn de vluchten naar Barcelona of Reus al geannuleerd door diverse luchtvaartmaatschappijen.
Natuurlijk komt het uiteindelijk goed maar de wetenschap is nog niet zo ver in de bestrijding van het virus dat we gerust een evenement met honderden mensen kunnen organiseren of met zekerheid kunnen voorspellen dat dit in oktober 2020 gaat lukken. Daarom achten wij het verstandiger om ons te richten op de de organisatie van Salou Open 2021.
Zoals wij in onze eerdere Corona update al lieten weten zullen reeds betaalde facturen gerestitueerd worden. Betrokkenen krijgen nog een additionele email om de rekening te controleren.
Als er naar aanleiding van dit bericht nog vragen resten kunt u contact opnemen met de organisatie via de bij u bekende kanalen.
We komen binnenkort bij u terug ook met nieuws en informatie over de 23e editie in 2021.
Ook deze keer willen wij u natuurlijk het beste wensen, blijf gezond en hopelijk zien we jullie allemaal bij een volgende editie in 2021!
P.S.
Wij begrijpen dat dit uiteraard vervelend is en dat dit ook voor u vervelende gevolgen kan hebben o.a. met betrekking tot uw vlucht, als deze (nog) niet door uw luchtvaartmaatschappij is geannuleerd. Wij raden als organisatie aan om af te wachten of uw vlucht door de luchtvaartmaatschappij wordt geannuleerd ivm mogelijke restitutie van het betaalde ticket of het verkrijgen van een voucher voor een latere boeking bij de luchtvaartmaatschappij.
Echter kunnen en zullen wij als organisatie hier niet de verantwoordelijkheid voor nemen.
De uiteindelijke beslissing of u wacht tot uw vlucht geannuleerd wordt of dat u zelf annuleert ligt bij uzelf.

Met vriendelijke groeten,
Organisatie Comité Salou Open

Post Reply