Nieuwe voorzitter KNDB gezocht

Post Reply
Dolly's brother
Posts: 597
Joined: Fri Sep 19, 2003 10:36

Nieuwe voorzitter KNDB gezocht

Post by Dolly's brother » Sat Jul 20, 2019 11:33

https://www.kndb.nl/vacatures-kndb-bestuur/

n de afgelopen weken zijn de bondsraad en KNDB-voorzitter Ebbo de Jong gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het wenselijk is om op zo kort mogelijke termijn tot de benoeming van een nieuwe voorzitter te komen. In afwachting daarvan zal Ebbo de Jong op verzoek van de overige bestuursleden vanaf heden als demissionair voorzitter de lopende zaken afhandelen om continuïteit te waarborgen.

Belangstellenden voor de functie van voorzitter kunnen zich tot 31 augustus 2019 melden bij het bondsbureau (via bondsbureau@kndb.nl); de door de bondsraad vastgestelde profielschets van de voorzittersfunctie vindt u via bovenstaande link.

Overigens: ook de bestuursfunctie wedstrijdzaken komt in de loop van dit najaar vacant, door het tussentijds terugtreden van Douwe Edelenbos. Ook belangstellenden voor die bestuursfunctie worden nadrukkelijk uitgenodigd zich aan te melden bij het bondsbureau! de door de bondsraad vastgestelde profielschets van de functie vindt u via bovenstaande link.

Dieter
Posts: 1368
Joined: Thu Sep 18, 2003 20:30
Location: Sittard
Contact:

Re: Nieuwe voorzitter KNDB gezocht

Post by Dieter » Mon Jul 22, 2019 19:20

Opmerkelijke wending zo kort na de BR vergadering. Wat is er de laatste weken gebeurt?

Een heus profiel voor aspirant voorzitters, hebben we dat ooit eerder gehad en wie heeft het profiel opgesteld. Ben wel benieuwd.

Dolly's brother
Posts: 597
Joined: Fri Sep 19, 2003 10:36

Re: Nieuwe voorzitter KNDB gezocht

Post by Dolly's brother » Tue Jul 23, 2019 07:13

Kort samengevat werd er bij de vergadering voordat de voorzitter herbenoemd werd een paar kritische kanttekeningen geplaatst bij zijn functioneren. Met zijn herbenoeming hoopte de bondsraad dat er op korte termijn gezocht zou worden naar een nieuwe voorzitter, waar de voorzitter het zelf mee eens was.

Nadat de concept notulen naar de bondsraad gestuurd waren, kwam de voorzitter zelf met de mededeling dat hij geschrokken was van de kritiek en dat hij alleen tot november aan wilde blijven als 12 van de 15 leden hem steunden. Hoewel de meerderheid (maar niet 12 man) dit goed vond, heeft de voorzitter zijn conclusies getrokken.

Post Reply