DamZ! 2017-2020: KNDB in transitie

Post Reply
User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Mon Jul 02, 2018 16:28

Image
In Overijssel doet Hartholt Olie / DOS Heino uit voorraad mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 2 juli: 2297 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 2 juli 2018: 11.297
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 75 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 36 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

Michel Stempher
Posts: 1107
Joined: Thu Mar 01, 2012 20:34
Real name: Michel Stempher
Location: Kampen

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Michel Stempher » Mon Jul 02, 2018 19:36

GuidoB wrote:Ik ben zo blij dat bondsraadsleden niet over de spelregels gaan. Maar misschien bedoelden jullie het allebei niet serieus.

Het bestuur zou kijken naar alternatieve besliscriteria. Het lijkt een goed idee dit eens aan te kaarten bij het betreffende bestuurslid.
Natuurlijk was het van mij niet serieus. Ik vind dat de spelers met een rating van om en nabij de 1500 met voorstellen moeten komen: zij hebben de beste kijk op het remisespook.

jessebos
Posts: 18
Joined: Sun Mar 04, 2018 21:30
Real name: Jesse Bos

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by jessebos » Tue Jul 03, 2018 00:39

De huidige topspelers zijn niet de eigenaren van het probleem: zij zijn juist degenen die het meeste te verliezen hebben bij verandering van de huidige setting (nu heeft de top 20 altijd kans om boven Georgiev te eindigen door veel remise te spelen). Zij moeten natuurlijk wel betrokken zijn, maar zijn niet de logische eerste partij die hier een stap in zet.

Hetzelfde kan gezegd worden door de bond: bestuurders hebben altijd een breed draagvlak nodig om hun positie te kunnen behouden. Dit maakt een bond (in het algemeen) conservatief omdat de meerderheid van de leden conservatief is.

Volgens mij zijn degenen die het meeste te winnen hebben bij voorstellen over besliscriteria (en overmatig veel remises) de organisatoren van toernooien. Zij moeten geld van sponsoren vrij weten te maken en zijn verantwoordelijk voor communicatie naar de pers. Zij worden dus steeds geconfronteerd met onvoldoende discriminerende toernooiformules waardoor de winnaar van hun toernooi door schimmige rekenformules bepaald moet worden, of door het spelen van allerlei barrages wat de organisatie van hun toernooi ernstig bemoeilijkt.

Het vervelende voor de organisatoren van de toernooien is dat ze zelf geen inspraak in reglementen hebben. Maar eigenlijk moeten ze m.i. wel gehoord worden.

Eigenlijk hoop ik bovenal dat er een aantal eigenwijze organisatoren met een stevige zak geld een World Cup Killer dammen opstarten (plusjes e.d. blijft toch geneuzel in de marge). Aan het einde van de dag geldt nog steeds: wie betaalt bepaalt.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Tue Jul 03, 2018 10:32

jessebos wrote:(...) Eigenlijk hoop ik bovenal dat er een aantal eigenwijze organisatoren met een stevige zak geld een World Cup Killer dammen opstarten (plusjes e.d. blijft toch geneuzel in de marge). (...)
Eens.
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Henk de Witt
Posts: 1190
Joined: Sun Dec 14, 2003 22:45

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Henk de Witt » Tue Jul 03, 2018 12:40

jessebos wrote:De huidige topspelers zijn niet de eigenaren van het probleem: zij zijn juist degenen die het meeste te verliezen hebben bij verandering van de huidige setting (nu heeft de top 20 altijd kans om boven Georgiev te eindigen door veel remise te spelen). Zij moeten natuurlijk wel betrokken zijn, maar zijn niet de logische eerste partij die hier een stap in zet.
Jesse, een aantal topspelers van het hoogste niveau hebben zich wel duidelijk uitgesproken voor het aanpakken van het remiseprobleem. Met argumenten waar moeilijk iets tegenin valt te brengen. Namelijk dat al die remises oninteressant zijn voor publiek, media en sponsors. Deze grootmeesters worden ernstig geschaad in hun bestaan als professionele dammers. Negatief imago, gebrek aan sponsors, dit alles brengt geen brood op de plank. Merk op dat de conservatieve dammers zoals ze zich ook hier op het forum manifesteren nooit op deze argumenten ingaan. Vervolgens proberen sommigen het remiseprobleem op het bordje te leggen van deze topspelers. Dan is er een grotere groep grootmeesters van het net niet hoogste niveau die, zoals jij terecht schrijft, belang heeft bij de huidige remisetelling.
jessebos wrote:Hetzelfde kan gezegd worden door de bond: bestuurders hebben altijd een breed draagvlak nodig om hun positie te kunnen behouden. Dit maakt een bond (in het algemeen) conservatief omdat de meerderheid van de leden conservatief is.
Juiste analyse. Misschien kun je hier nog aan toevoegen dat het voor progressieve dammers allerminst aanlokkelijk is om energie te steken in dit conservatieve wereldje.
jessebos wrote:Volgens mij zijn degenen die het meeste te winnen hebben bij voorstellen over besliscriteria (en overmatig veel remises) de organisatoren van toernooien. Zij moeten geld van sponsoren vrij weten te maken en zijn verantwoordelijk voor communicatie naar de pers. Zij worden dus steeds geconfronteerd met onvoldoende discriminerende toernooiformules waardoor de winnaar van hun toernooi door schimmige rekenformules bepaald moet worden, of door het spelen van allerlei barrages wat de organisatie van hun toernooi ernstig bemoeilijkt.
Jij doelt waarschijnlijk op titeltoernooien. Er zijn natuurlijk tal van particuliere toernooien waarbij de organisatoren naar hartelust zouden kunnen experimenteren. De organisatoren zijn of zelf conservatief dan wel gemakzuchtig. Ze schatten in dat ze met de oude vertrouwde formule de meeste kans hebben op een behoorlijke deelname. Zo is een groep 'damnomaden' ontstaan die van toernooi naar toernooi hopt. De organisatoren kunnen tevreden vaststellen dat het toch weer een mooi toernooi was met goede deelname.
jessebos wrote:Het vervelende voor de organisatoren van de toernooien is dat ze zelf geen inspraak in reglementen hebben. Maar eigenlijk moeten ze m.i. wel gehoord worden. Eigenlijk hoop ik bovenal dat er een aantal eigenwijze organisatoren met een stevige zak geld een World Cup Killer dammen opstarten (plusjes e.d. blijft toch geneuzel in de marge). Aan het einde van de dag geldt nog steeds: wie betaalt bepaalt.
Geld is natuurlijk een reëel probleem voor eigenwijze organisatoren. Sommige voormalige sponsors hebben zo de balen van de damwereld dat ze daar nooit meer een cent aan willen uitgeven. Casper van der Tak heeft geopperd aan crowdfunding te doen. Casper zou dit idee nog uitwerken. Prima idee, alleen is er niet veel crowd meer in de damwereld. Zoals je weet zijn er bijna geen dammers meer en al bijna helemaal geen progressieve dammers meer. Van deze laatsten zul je het toch moeten hebben.

Maar, om niet helemaal in mineur te eindigen, er zijn zat mogelijkheden om kleinschalige initiatieven te nemen die niet zo heel veel geld kosten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan ééndagstoernooien met beperkt aantal deelnemers.

Overigens zou ik niet te veel verwachten van het zogenaamde 'killerdammen'. De naam is al vreselijk (Bert Dollekamp: 'Wie doet zijn kind nu op killerdammen?') Maar goed een naam is eenvoudig te veranderen. Twee bezwaren, een principieel bezwaar en een strategisch bezwaar. Principieel bezwaar: killerdammen is een radicale breuk met het bestaande damspel. Een breuk met de eindspeltheorie en problematiek. Dit zal ook een flink deel van de weinige progressieve dammers tegen de borst stuiten. Strategisch bezwaar: je speelt de conservatieve dammers in de kaart. Zie bijvoorbeeld enkele positieve reacties van conservatieve dammers in de richting van het killerdammen. Men ziet dit namelijk als een ongevaarlijke variant die nooit het 'echte' dammen zal kunnen verdringen.

M.i. is het veel vruchtbaarder om voort te bouwen op de experimenten in Delft en Goes. Deze toernooien hebben een behoorlijk draagvlak voor hervorming van het scoresysteem onder de topgrootmeesters gecreëerd.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Tue Jul 03, 2018 18:48

Image
In Gelderland doet een anonieme besteller weer mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 3 juli: 2337 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 3 juli 2018: 11.337
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 75 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 36 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Henk de Witt
Posts: 1190
Joined: Sun Dec 14, 2003 22:45

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Henk de Witt » Tue Jul 03, 2018 22:04

Frans de Jonge wrote:Ha Henk, ga er maar vanuit dat de brief van good old Theo van den Hoek, sinds kort ook verdiend erelid van Dammend Tilburg, meegenomen wordt bij de vervanging van de plus-minnetjes. Douwe Edelenbos heeft overigens de portefeuille wedstrijdzaken.
Ik waag dit sterk te betwijfelen Frans. Leer mij de damwereld kennen. Neem het zeer overhaaste bestuursvoorstel om het plusje af te schaffen zonder een alternatief te bieden. Ten eerste was het voorstel a-historisch. Met geen woord werd gerept over de redenen waarom destijds het plusje werd ingevoerd. Ten tweede wordt verwezen naar de FMJD die het plusje al eerder afschafte. Van zowel Harry Otten als Ebbo de Jong is bekend dat zij gewoon geen verandering willen.

Over de vele toernooien. Onlangs was er het toernooi in Ens (Noord-Oostpolder) waar een flink deel van de wereldtop en subtop aanwezig was. Veel werk, veel sponsorgeld, veel liefde voor de damsport van de kant van de organisatoren. Toch bekruipt mij een toenemend gevoel van verveling bij dit soort toernooien. Georgiev wist zowel Mbongo als Valneris te verslaan, die m.i. niet op hun sterkst speelden tegen de negenvoudig wereldkampioen. Hoe dan ook, Georgiev had hierdoor op het laatst met 13 punten een puntje meer dan veertien(!) achtervolgers met 12 punten. Van de toptien bleven er negen ongeslagen, eentje leed een (1) nederlaag. Een vertrouwd beeld bij dit soort toernooien.

Wie doet men hier een plezier mee? De deelnemers uiteraard. En verder? Misschien dat er in de Enser Nieuwsbode enige opwinding was over zoveel sterke dammers binnen de gemeentegrenzen.

Martin Dolfing doet het geweldig als huisanalist bij Toernooibase. Aangevuld met analyses van anderen, soms ook heel goed, vaker echter van het niveau dat het volgens Kingsrow ergens remise was. Dat wil ik onmiddellijk geloven.

In augustus krijgen we Pools Open met nog meer wereldtoppers. Fantastische spelers, maar het zal wederom meer van hetzelfde zijn. Enkele handenvol ‘damgekkies’ zullen vol verwachting uitzien de verrichtingen van al deze wereldtoppers. Voor anderen, ook veel dammers, is het meer van hetzelfde. Geeuw.

jessebos
Posts: 18
Joined: Sun Mar 04, 2018 21:30
Real name: Jesse Bos

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by jessebos » Tue Jul 03, 2018 22:41

Henk, je haakt precies aan bij de reden waarom ik besloot eens iets te posten. Die world cup is een ontzettend waardevolle aanvulling van de damkalender. Alleen kunnen de laatste drie rondes schriftelijk afgedaan worden als het gaat om de eerste 15 plaatsen.

Ik had een droombeeld waarbij ik mij afvroeg hoe de topspelers hun onderlinge partij op zouden zetten als ze weten dat er iedere ronde een paar beslissingen zouden vallen. Dan is remise gewoon puntverlies.

Daarop doorpeinsend bleef ik hangen bij killerdammen en kwam tot de conclusie dat een world cup toernooi volgens de killerregels (of zoals goes of delft destijds) veel spannender zou zijn dan dat de toernooien nu zijn.

Eigenlijk is dat waar SNA al mee bezig was totdat ze noodgedwongen het budget naar beneden bij moesten stellen.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Thu Jul 05, 2018 06:38

Image
In Gelderland doet Paul Visser in Huissen mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 5 juli: 2397 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 5 juli 2018: 11.397
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 75 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 37 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Thu Jul 05, 2018 09:38

Image
In Gelderland doet Kees Spruijt in Winterswijk mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 5 juli: 2500 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 5 juli 2018: 11.500
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 75 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 38 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Henk de Witt
Posts: 1190
Joined: Sun Dec 14, 2003 22:45

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Henk de Witt » Thu Jul 05, 2018 10:44

jessebos wrote:Daarop doorpeinsend bleef ik hangen bij killerdammen en kwam tot de conclusie dat een world cup toernooi volgens de killerregels (of zoals goes of delft destijds) veel spannender zou zijn dan dat de toernooien nu zijn.

Eigenlijk is dat waar SNA al mee bezig was totdat ze noodgedwongen het budget naar beneden bij moesten stellen.
Dit laatste is erg jammer. Maar ik zie nog wel mogelijkheden, ook zonder grote sponsoren.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Sat Jul 07, 2018 23:21

Image
In Friesland doet Jacob de Vries in Sneek vanuit voorraad weer mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 7 juli: 2500 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 7 juli 2018: 11.500
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 75 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 38 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Last edited by Marcel Kosters on Mon Jul 09, 2018 10:22, edited 1 time in total.
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Mon Jul 09, 2018 07:29

Update DamZ! DamSet:

- Inschrijven kan tot en met aanstaande zondag 15 juli via marcelkosters@gmail.com: dit is de laatste week voor inschrijving op zending 2;
- Distributiedag is zaterdag 22 september in het centraal gelegen Voorthuizen, net als distributie van de eerste zending op zaterdag 14 april.
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Mon Jul 09, 2018 11:22

Image
In Overijssel doet Damclub Wierden vanuit voorraad mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 7 juli: 2500 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 7 juli 2018: 11.500
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 76 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 38 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

User avatar
Marcel Kosters
Posts: 2141
Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Location: Haarlem, The Netherlands

Re: Bestuursbeleid 2017 - 2020

Post by Marcel Kosters » Tue Jul 10, 2018 12:54

Image
In Noord-Holland doet de Haarlemse Damclub weer mee met de DamZ! DamSet.

Bestelde DamZ! DamSets voor levering op 1 september 2018 per 10 juli: 2600 bevestigd
Totaal bestelde DamZ! DamSets per 7 juli 2018: 11.600
Totaal aantal DamZ! DamSets in omloop in Nederland en België per 14 april 2018: 9.000

Aantal deelnemende clubs in Nederland en België: 76 (40% clubs in NL)
Aantal deelnemende provinciale bonden in Nederland: 6 (50% provinciale bonden in NL)
Aantal deelnemende basisscholen in Nederland: 11 (0,001% van 6806 basisscholen in NL)
Aantal deelnemende organisaties en stichtingen:5
Aantal deelnemende damliefhebbers (via via afnemers niet inbegrepen): 38 (1% van aantal KNDB-leden)

- Minimum afname 20 stuks à € 3,-;
- Losse DamZ! DamSets via http://www.damz.nl verkrijgbaar.

Informatie inwinnen of intekenen kan tot en met aanstaande zondag 15 juli via damsets@damz.nl of 06-28646010 (Marcel Kosters).
Nu: 18.200 DamZ! DamSets. Doel: 100.000 DamZ! DamSets voor 31-12-2020. Doe mee met 1, 10 of 100 DamZ! DamSets. De strategie is onbeperkt schaalbaar. Prijs 3 euro. Minimum 20 sets, met club of vrienden snel besteld via marcelkosters@gmail.com.

Post Reply