Johan van Dijk toernooi 21 april 2017

Post Reply
User avatar
VibeMan
Posts: 518
Joined: Sat Jan 10, 2004 20:05

Johan van Dijk toernooi 21 april 2017

Post by VibeMan » Tue Apr 04, 2017 22:18

Op vrijdagavond 21 april organiseert damclub Witte van Moort haar eerste Johan van Dijk damtoernooi!

Johan is al actief lid van de vereniging sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. In het verleden speelde Johan verdienstelijk zijn partijen in het eerste team en werd hij al een aantal keren clubkampioen van zijn damclub in Westerhaar. Momenteel houdt Johan zich veel bezig met jeugdactiviteiten! Hij organiseert al jaren schooldamtoernooien voor de basisscholen van de gemeente Twenterand en is al vele jaren toernooidirecteur van het NK voor junioren. Momenteel is Johan tijdens de thuiswedstrijden van de Nationale clubcompetitie een vaste waarde van het 3e team waar hij tevens geregeld de lachers op zijn hand krijgt tijdens zijn humorvolle toespraken.


In de bijlage de flyer met meer informatie over het toernooi.
Attachments
JOHAN VAN DIJK TOERNOOI 21 april 2017.pdf
(216.41 KiB) Downloaded 168 times

User avatar
VibeMan
Posts: 518
Joined: Sat Jan 10, 2004 20:05

Re: Johan van Dijk toernooi 21 april 2017

Post by VibeMan » Wed Apr 26, 2017 14:54

Eerste Johan van Dijk toernooi een succes!

Op vrijdagavond 21 april werd het eerste Johan van Dijk toernooi georganiseerd bij damvereniging denk en zet/Witte van Moort. Met een opkomst van 20 dammers kon de organisatie niet klagen. De openingszet werd verricht door Johan va Dijk aan het bord van Marino Barkel en Bert Aalberts. Nadat voorzitter Bennie Hessing de deelnemers had toegesproken kon de strijd om de vleesschotels losbarsten.

Er werden 8 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarna vervolgens de ranglijst kon worden opgemaakt in de verschillende categorieën. In de hoofdklasse was het Bert Aalberts die op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Hij speelde slechts 3 keer remise en won vijf keer. Ondanks zijn overwinning op Marino Barkel, strandde Gerbrand Hessing op 1 punt achterstand van Aalberts op de tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Theo Leoné uit Borne. Leoné die sinds kort weer lid is geworden van damclub Witte van Moort laat met zijn derde plaats zien dat hij het dammen nog niet is verleerd! Marino Barkel stelde wat teleur met een 4e plaats.

In de eerste klasse werd Gerwin Mollink kampioen. Mollink behaalde 9 punten en bleek clubgenoten Alex Noppers en Johan van Dijk op weerstand voor. In de tweede klasse was het huisdammer Co Schreurs (jaren lang lid van WvM), die er met de vleesschotel vandoor ging. Schreurs behaalde 7 punten en bleek Koert Meuleman op weerstand voor. Roelof Schippers eindigde als 3e met een totaal van 5 punten.

De organisatie kon terugzien op een geslaagd toernooi en zal het toernooi voor volgend jaar weer op de kalender zetten.

Post Reply