12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1318
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Andrew Tjon A Ong » Thu Nov 12, 2015 05:44

Image

12e Thailand Open 6-15 mei 2016
We zijn voor ons doen wat laat met de aankondiging van ons toernooi, maar natuurlijk is er in 2016 ook weer een Thailand Open! We hebben zelfs al een stuk of 40 inschrijvingen!
Wij nodigen u hierbij van harte uit om het (weer) een keertje mee te maken. Ook deze keer hebben wij geprobeerd, om het de deelnemers zo veel mogelijk naar de zin te maken. Voor alle soorten dammers hebben we een zo aantrekkelijk mogelijk programma weten samen te stellen, met veel keuzemogelijkheden. Voor de dammers, die in deze Thailand vakantie zoveel mogelijk willen dammen, hebben we nu een Blitz- en Rapidtoernooi toegevoegd. Vrijwel dagelijks kan er gekozen worden of je mee met de excursie wilt gaan of niet. Voor de dammers, die wat meer vrije tijd willen, hebben we de mogelijkheid geschapen, om zelfs twee vrije dagen tijdens het toernooi op te nemen! Uniek in de damwereld!

Programma
Ook voor 2016 hebben we geprobeerd om een heel aantrekkelijk programma voor u samen te stellen. U kunt zelf kijken waar u aan mee wilt/kunt doen. U kunt bijvoorbeeld alleen voor het toernooi kiezen, of alleen Dubai en het toernooi in Thailand, of alleen Thailand Open en de rondreis erna. Voor de mensen, die alles willen meemaken, vanaf dag één tot en met het Bangkok arrangement aan het eind, die zijn precies een volle maand onder de pannen.
Het programma voor de events van Thailand Open 2016 ziet er als volgt uit:
29 april-4 mei Dubai-tour
6-15 mei Thailand Open
16-27 mei 12 daagse Rondreis Singapore-Maleisië
27-29 mei Bangkok

Deelname
We verwachten ook komend jaar weer veel autochtone Thaise dammers. Dammen op het Internationale bord begint nu definitief voeten aan de grond te krijgen in Thailand en dat zal het toernooi alleen maar leuker maken. We zijn benieuwd naar de progressie in het spelniveau van de Thaise spelers volgend jaar. Dit jaar hadden we in de persoon van Marut Banchuen, die Guntis Valneris van de toernooizege wist af te houden, de verrassing van het toernooi.
Naast de Thaise deelnemers verwachten we ook weer veel dammers uit diverse Aziatische landen en natuurlijk ook uit Nederland.
Het inschrijfgeld bedraagt € 55. Inschrijven is erg simpel. Een mailtje sturen naar tjonaong@gmail.com is voldoende of een bericht naar 06-33667244 Andrew Tjon A Ong. Alles kan verder voor u geregeld worden: van vliegticket en hotelreservering tot transfers en of rondreis.

Toernooi
Het toernooi telt negen ronden volgens het Zwitsersysteem, met een speeltempo van 120 minuten plus 1 minuut per zet.
Het toernooi is erkend door de FMJD en er zal volgens FMJD-reglementen gespeeld worden. Ook zullen rating, normen en titels behaald kunnen worden.

Ook dit jaar zullen we een zeer gevulde prijzenpot. Het zal verder afhangen van het aantal deelnemers, maar de laatste jaren hadden we minimaal € 2000 in cash en daarnaast elke dag drie dagprijzen, zodat het interessant zal zijn voor zowel de wereldtoppers als de beginnende dammer. Iedereen is even welkom!!!
Er zal gespeeld worden in het Jomtien Garden hotel. De kamerprijs in het spelershotel is nog niet bekend, maar we verwachten dezelfde prijs als het afgelopen jaar: € 21 euro pp per nacht, voor een standaardkamer inclusief ontbijtbuffet en € 22,50 voor een superiorkamer pp per nacht op basis van twee personen op een kamer.

Speelschema:
Vrijdag 6 mei
19:00 Opening Thailand Open

Zaterdag 7 mei
9:00 Ronde 1
14:15 Excursie, facultatief

Zondag 8 mei
9:00 Ronde 2
14:30 Ronde 3

Maandag 9 Mei
9:00 Ronde 4
14:30 Ronde 5

Dinsdag 10 Mei
8:00 Ronde 6
13:30 Excursie,facultatief

Woensdag 11 Mei
Dag ter vrije besteding (rustdag)
Dag-Excursie, facultatief

Donderdag 12 Mei
10:00 Ronde 7
19:00 Avond-excursie (facultatief)

Vrijdag 13 Mei
10:00 Ronde 8
19:00 Thailand Open Blitz Kampioenschap(facultatief)

Zaterdag 14 Mei
10:00 Thailand Open Rapid Kampioenschap (facultatief)

Zondag 15 Mei
10:00 Ronde 9
17:00 Sluiting
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Mon Jan 04, 2016 14:42

Voorlopige deelnemerslijst: zie http://www.thailandopen.nl.
http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1318
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Stop-over Tour Dubai (29 april - 4 mei 2016)

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Jan 18, 2016 04:51

Voorprogramma Thailand Open 2016: 6 daagse Dubai-trip (29 april-4 mei)

Voor de mensen, die nog een leuke vakantiebestemming zoeken is onderstaand misschien wel interessant. Heb je niet zoveel vakantiedagen, maar wil je naast het damtoernooi toch nog iets extra's erbij hebben, dan is de Dubai stopover-tour een goed idee. Het valt precies in week 18, de week dat alle regio's in Nederland de meivakantie hebben, dus dat is ook interessant voor mensen die met schoolvakanties rekening moeten houden.
Als onderdeel van de Thailand Open evenementen van dit jaar, hebben we leuke arrangementen voor de mensen, die nog meer uit hun Thailand-ticket willen halen. Ze kunnen er van profiteren door mee te gaan met de rondreis Singapore/Maleisië (16-27 mei) en/of kunnen het Dubai-arrangement kiezen. Het is heel leuk om de lange vlucht naar Thailand te onderbreken voor het jaarlijkse 6-daags Dubai-stopover arrangement. Voor het eerst hebben we ook vijf maal een ontbijtbuffet in het hotel bijgeboekt. Deze tour is nu inclusief 5 nachten in een 4****hotel met zwembad + ontbijtbuffet, excursies (Dinner Cruise, full day Dubai Sightseeingtour en Dagexcursie Abu-Dhabi) en transfers. We zullen daarna in groep doorreizen naar Thailand en op 5 mei, één dag voor aanvang van Thailand Open, aankomen, zodat we alle tijd zullen hebben, om even te acclimatiseren en in alle rust naar het toernooi toe te leven. Deze 6-daagse tour kost € 325

Image

Dubai is booming! Het is de snelst groeiende stad ter wereld waar het bruist van de nieuwe ideeën. Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden.

Dubai is één van de zeven staatjes van de Verenigde Arabische Emiraten dat aan de zuidkust van de Perzische Golf ligt en grotendeels uit de gelijknamige hoofdstad bestaat. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is voor ieder wat wils: strand, zee, heel veel winkel- gelegenheid en een bruisend nachtleven. En wie het avontuur niet schuwt, kan op een uurtje afstand zo de woestijn intrekken.
Ongeveer zes en een half uur vliegen hier vandaan, liggen de Verenigde Arabische Emiraten, met als bekendste emiraat, Dubai.
Een sprookje uit 1001 nacht, ongerepte schoonheid en een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Een zeer moderne stad met vele shoppingmalls en geringe belastingen maakt Dubai tot een winkelparadijs. U treft sfeervolle lokale souks (markten) en handelscentrum voor o.a. goud, prachtige stoffen en elektronica.
Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en er zijn bijna 30 modern ingerichte discotheken.
Dubai staat bekend met het super-de-luxe Burj El Arab Hotel, duurste hotel ter wereld.
Deze bestemming heeft alles in zich voor een comfortabele en luie strandvakantie, maar is ook geschikt voor avontuurlijke ingestelde of sportieve vakantieganger.

Image
We reizen met de de nummer één van beste luchtvaartmaatschappijen op dit moment, the Emirates!!

Dag 01, vrijdag 29 april AMSTERDAM - DUBAI

U vliegt met de hypermoderne Airbus A380 (grootste vliegtuig ter wereld) van The Emirates van Amsterdam naar Dubai ( Verenigde Emiraten ), een moderne bruisende stad. Na aankomst wordt u door een team van onze touroperator opgevangen en naar uw hotel gebracht.

Image
De romantische Dhow-cruise inclusief diner

Dag 02, zaterdag 30 april, DUBAI Dhow Cruise met diner

U komt in de ochtend op de luchthaven van Dubai aan. De inwoners van Dubai zijn afkomstig uit meer dan 100 verschillende landen, de verschillen merkt u al direct op de airport.
Overdag heeft u vrij op te acclimatiseren. U kunt alvast de stad gaan verkennen of gaan winkelen in een van de souks of grote Malls in Dubai.
De romantische Dhow Cruise incl.diner
Ongeveer om 19.00 uur wordt u opgehaald voor een Dhow Cruise (incl.diner buffet & geen alc. dranken) Bij deze romantische excursie vaart u bij maanlicht over de Dubai Creek. Tijdens deze cruise met een traditioneel houten Arabisch schip, heeft u een betoverend zicht op de skyline van Dubai terwijl u geniet van een heerlijk diner. Het karakter van de stad is een verstrengeling van modern en traditioneel. U zult luxe jachten zien. Schitterende voorbeelden van architectuur als de Dubai Creek Golf & Jacht Club en het spectaculaire gebouw van de Kamer van Koophandel kunnen niet aan uw zicht voorbijgaan. Maar ook de oude houten dhows, de woning van Sheikh Saeed en het Heritage Village herinneren u aan het verleden. Het diner en de geurige Arabische Koffie zijn bij deze excursie inbegrepen.

Image
Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, 828 meter hoog!

Dag 03, zondag 1 mei, DUBAI - Stadstour Dubai, Sharja, Palm Island -
Deze fascinerende tour brengt u naar Sharjah, Ajman, Dubai en Palm Island. U reist naar het betoverende museum van Ajman, gevestigd in een eeuwenoud fort. Dit museum geeft een intrigerend beeld van het lokale leven vóór de ontdekking van olie. Onderweg passeert u in Sharjah de spectaculaire King Faisalmoskee, het Al Ittihad monument en het oude paleis van de regeerder. Op de terugreis stopt u bij de Majarrah souk met zijn mozaïek en gouden koepel. U ziet ook de 150 jaar oude Al Naboodah dat het leven van een rijke parelduikers familie laat herleven. Vervolgens bezoekt u de Al Arsah Souk en Blue Souk waar meer dan 600 winkels tapijten, goud, zilver, antiek, parfum, kleding en vele andere producten verkopen. Daarna reist u terug naar Dubai waar u o.a de wolkenkrabbers van de Sheikh Zayed road kunt bewonderen door richting Dubai Marina, Souk Madinat, Jumeirah Beach / moskee en het wereldberoemde hotel de Burj Al Arab te bekijken. Gehele dag tour: ongeveer 8 uur

Image
Links op de achtergrond het duurste hotel ter wereld, de Burj Al Arab (suite € 12.000 per nacht)

Dag 04, maandag 2 mei, DUBAI Dag ter vrije besteding!
Dubai heeft vele attracties om te bekijken en te beleven. Het is lastig om het iedereen naar de zin te maken. De een vindt slenteren door de stad het leukste, een ander wil gaan shoppen in de Souks of de gigantische shoppingmalls bezoeken, terwijl een ander het liefste naar het prachtige witte strand gaat (Jumeira Open Beach). Daarom is deze dag open gelaten zodat een ieder deze naar eigen smaak kan invullen. Er zijn diverse kant en klare excursies, die gemaakt kunnen worden. Een aanrader is de Desert Safari. Een must voor de Dubaiganger, maar we hebben deze excursie niet in het vaste programma opgenomen, omdat het niet geschikt is voor hartpatiënten en mensen met nek- en rugklachten. Het kan er behoorlijk wild aan toegaan! Deze excursie begint wat later in de middag en in de loop van de avond word je dan, na het diner onder de sterrenhemel, weer naar het hotel gebracht.

Image
De imposante woestijn in Dubai
Image


Image
In Abu Dhabi gaan we o.a. de imposante Seikh Zayed moskee ook van binnen bekijken!
Image

Dag 05, dinsdag 3 mei, DUBAI - Gehele dag excursie naar Abu-Dhabi -

Bij deze excursie krijgt u een goed beeld van Abu Dhabi, een emiraat dat sterk op Dubai lijkt maar tegelijk zo anders is. Vanuit Dubai reist u langs ’s werelds grootste, door mensenhanden gemaakte, haven in Jebel Ali. Tijdens de twee uur durende rit naar Abu Dhabi komt u door woestijnlandschappen die begroeid zijn met acacia bomen. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft vele opvallende voorbeelden van moderne architectuur. Zij tonen intrigrerende interpretaties van Islamitische thema’s, vastgesteld in hedendaagse materialen. Tijdens de route langs de Corniche met de helderblauwe Golfwateren en verleidelijke eilanden langs de kust, ziet u glinsterende wolkenkrabbers en andere gebouwen. In de stad Abu Dhabi met zijn indrukwekkende contrasten, bezoekt u het Abu Dhabi openlucht museum, grootste shopping mall van Abu Dhabi en de Seikh Zayed moskee wat zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Image
De skyline van Abu-Dhabi gezien vanaf de Heritage Village, tijdens onze excursie

Dag 06, woensdag 4 mei, DUBAI
Vandaag kunt u uw laatste inkopen doen en dingen zien wat u nogmaals wilt zien of nog niet gezien had. Om ca. 19.30 uur wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van 22.35 uur naar Bangkok. Check-out van uw hotel om 12.00 uur. Indien u tot 19.30 uur in uw hotel wilt blijven, betaalt u een toeslag.


Image
Ook dit is Dubai: boven de skibaan van Dubai, midden in een shoppingmall en onder the Jumeirah beach
Image

Dag 07, donderdag 5 mei, DUBAI -BANGKOK

Aankomst Bangkok om 8.00 uur.
6 daagse Dubai/Abu-Dhabi reis, met prijs 325,-- euro!!
Geef je gauw op ivm beschikbare plek in vliegtuig en hotel!

Inclusief:
- Ontvangst en transfer vanaf Airport naar Hotel
- 5 nachten in een 4-sterren Hotel op basis van logies+ontbijt
- Genoemde excursies
- Transfer van Hotel naar de Airport
Exclusief:
- Niet genoemde maaltijden
- Optionele excursies
- Verzekeringen
- Dirham tax

Opgeven? Een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende en alles wordt voor u geregeld. Iedereen is welkom bij deze reis!

Image

De palmeilanden zijn kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).Het project is door Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, emir van Dubai en huidig eerste minister van de VAE, opgezet om het toerisme te doen groeien.De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom - een stam met veel zijtakken. Daardoor hebben ze een zeer lange kustlijn en kan elke bewoner aan het water wonen.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1318
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Jan 27, 2016 06:39

Stand van zaken Thailand Open 2016
Even een update van Thailand Open 2016! We lopen wat achter op schema van vorig jaar, maar hopelijk zal alles wel op z'n pootjes terecht komen. We hebben momenteel een kleine vijftig inschrijvingen, en we verwachten ook dit jaar weer een stuk of tien lokale spelers, waarna we op het niveau van vorig jaar zitten.
Zie voor deelnemerslijst de website van het toernooi:http://www.thailandopen.nl/
We zullen er alles aan doen om het toernooi elk jaar nog beter te maken. Ook met de evenementen er om heen blijven we druk ons best doen, om het de dammers zo veel mogelijk naar de zin te maken. Zowel vóór als na het toernooi hebben we een uiterst aantrekkelijk programma, om er een complete vakantie van te maken en het maximale uit jouw vliegticket te halen. Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

29 april-4 mei Dubai-tour
6-15 mei Thailand Open
16-27 mei 12 daagse Rondreis Singapore-Maleisië
27-29 mei Bangkok

Naprogramma

Van de eerste twee hoofdevenementen hebben we de info reeds gepost. rest nog de reisbeschrijving van het na-programma, de schitterende Singapore-Maleisië reis. Deze reis duurt langer, dan alle voorgaande rondreizen, die we tot nu toe hebben georganiseerd. Doordat we daarnaast ook nog bewust voor wat luxere hotels hebben gekozen, is deze reis iets duurder, dan de voorgaande reizen. Natuurlijk speelt de waardedaling van de euro ook een grote rol. De deelnemers zullen in ieder geval veel waar voor hun geld krijgen en kunnen er van uit gaan, dat het twaalf dagen flink genieten zal worden. We beginnen met het bruisende Singapore, een wereldstad waarin je bijvoorbeeld heel goed kunt shoppen op het gebied van elektronica (foto-videocamera's, tablets, smartphones etc. etc.) tegen veel goedkopere prijzen dan hier in Nederland. Het kan tientallen euro's schelen. Daarna reizen we door naar het koloniale Malakka, en vervolgens naar de hoofdstad Kuala Lumpur. Dan gaan we in Cameron Highlands de koele bergen in en daarna staan er twee bounty eilanden op het programma om deze rondreis met een echt vakantiegevoel af te sluiten. Eerst naar het eiland Penang, ook wel de "Parel van de Oriënt" genoemd. Het grootste gedeelte van de bevolking bestaat hier uit Chinezen en vooral op dit eiland kan er dan ook heerlijk gegeten worden. Ten slotte besluiten we de reis met een paar heerlijke dagen op de stranden van het eiland Langkawi en kunnen we bijkomen van alle indrukken van deze indrukwekkende reis. De stranden van Langkawi behoren tot de top tien van mooiste stranden ter wereld.

Hieronder het van dag tot dag programma van deze reis:

12-daagse rondreis Singapore & Maleisië (16-27 mei 2016)


Dag 1> Maandag, 16 mei 2016, Bangkok-Singapore
Meteen na Thailand Open worden we op maandag 16 mei in ons hotel Jomtien Garden opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Bangkok. We nemen een ochtendvlucht Bangkok-Singapore en na een kleine twee en een half uur vliegen komen we aan op de beroemde Changi-airport van Singapore. Bij aankomst, zullen we in de aankomsthal worden opgevangen door een team van onze Maleisische touroperator. We kunnen dan kennismaken met onze gids en zijn crew, die ons deze rondreis zal begeleiden. Transfer naar ons logeeradres, het vier sterren V Lavender hotel en we krijgen een welkomstlunch aangeboden. De rest van de dag is ter vrije besteding, om bijv. de omgeving te verkennen, te gaan shoppen of te relaxen bij het zwembad van het hotel (L)

Image
Op de foto onder zien we het symbool van Singapore, De Merlion. Het is een mengeling van de twee Engelse woorden mermaid (zeemeermin) en lion (leeuw), op de plek van de Singapore-river, waar Singapore is ontstaan.
Image

Dag 2> Dinsdag, 17 mei 2016, Singapore
Ontbijt in het hotel. voordat u doorgaat met uw Singapore City Tour. Bezoek aan Little India - een oase van de Indiase cultuur en etniciteit, dat de levendige en kleurrijke pols van de Indiase gemeenschap in Singapore belichaamt. Vervolgens rijden we naar de monding van de rivier de Singapore. De Merlion, een nationaal symbool van een bescheiden begin van Singapore als een vissersdorp is hier gevestigd. Het Merlion Park met de stad als achtergrond is een niet te missen decor. We rijden voorbij het Financial District Chinatown en ontdek het rijke erfgoed van Chinatown door middel van inzichtelijke verhalen. De grootste etnische groep van Singapore, de Chinesen, vestigden zich hier voor het eerst. Toch zult u te midden hiervan één van de oudste tempels vinden: de pittoreske hindoeïstische Sri Mariammantempel. Wij zullen daarna lunchen in een lokaal restaurant alvorens naar Gardens by the Bay te gaan. Ontdek de nieuwste Singapore National Garden - Gardens by the Bay. Bezoek de Flower Dome en Cloud Forest gekoelde serres; de verticale tuinen van onze Supertrees; een wandeling te midden van onze luchtfoto wandeling bij OCBC Skyway; en te ontspannen en zich afvragen rond de outdoor thema-tuinen. The Flower Dome - een gekoelde serre repliceren van de cool-droge klimaat van de mediterrane regio's in Zuid-Afrika, Californië, Spanje en Italië; met unieke planten, zoals de Baobab bomen, de Madagascar Ghost Tree, en de 1000-jaar oude olijfboom. De Flower Field is geschikt voor een veranderende weergave van levendige planten en bloemen. De Cloud Forest - Laat u onder de indruk van de 's werelds grootste indoor waterval bij 35 meter te midden van de weelderige vegetatie en tropische epifyten. Maak een wandeling op onze Cloud Walk en Tree Top Walk voor een luchtfoto van de luifel. Na de tour, transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de excursiedag en alle indrukken van het mooie Singapore (B) (L)

Image
Dé Topattractie van Singapore: Gardens by the Bay (transformatie van Singapore van tuinstad naar een stad in een tuin)
Image

Image
Sri Mariamam hindu tempel in Singapore

Image
De Cheng Hoon Teng tempel uit 1645. Het is de oudste Chinese tempel in Maleisië, voor het praktiseren van de drie belangrijkste godsdiensten van Chinese volksreligie: het taoïsme, confucianisme en het boeddhisme

Image
de Kampung Kling Moskee, de oudste moskee van de stad

Image
Architectonische overblijfselen van de Nederlandse koloniale tijd in Malakka aan de Dutch square. In het midden de Christ Church (voormalig Nederlands Hervormde kerk) en rechts het oude Stadhuys, het oudste Nederlandse bouwwerk in Azië (1650)

Dag 3> Woensdag, 18 mei 2016, Singapore-Malakka
In de ochtend vertrekken we met de bus naar de historische staat van Maleisië Malakka. Het Maleisisch Schiereiland of Malakka was een Nederlandse kolonie van 1641-1795 en van 1818-1825, gelegen in Zuidoost-Azië, bij de Straat van Malakka. De kolonie was zowel strategisch, vanwege haar ligging, als economisch belangrijk. De Hindoe prins Parameswara heeft enkele eeuwen gelden Malakka opgericht. Het is sindsdien gekoloniseerd door de Portugees, Nederlands en Engels - en dat is waarschijnlijk de reden waarom het is zo divers en rijk aan etniciteit en geschiedenis. De voormalige belangrijkste handelspartners haven in Azië heeft opgegeven het drukke leven het ooit bezat een meer serene rol als een voorloper in het toerisme te spelen. Bij aankomst, transfer naar het hotel voor check-in en de lunch. Uw hotel ligt middenin het oude centrum, de voormalig “Nederlandse wijk”, met roze huizen en historische gebouwen als het Stadthuys en de Christ Church Melaka. De bijzondere mix van koloniale en Maleisische sferen maakt Malakka tot een aangename stad. Malakka, op de UNESCO lijst sinds 2008, is misschien wel het meest charmante stadje van Maleisië. In Malakka zijn tot op de dag van vandaag de invloeden van meerdere culturen zichtbaar. We gaan verder met een rondleiding door Malakka stad. Bezoek aan St. Peter's Church (1710) - de oudste christelijke kerk nog in gebruik in Maleisië. We rijden langs de grootste 17de eeuwse Chinese begraafplaats buiten China, gelegen in Bukit China of Chinese Hill. We gaan verder met de beroemde poort te bekijken; 'Porta De Santiago en de ruïnes van St. Paul's Church omzoomd door 17de-eeuwse Nederlandse grafstenen. Volgende op de lijst is "Red Square" - de zalmroze Nederlandse administratieve gebouwen die vandaag de Malakka Museum en de overheid kantoren herbergt. Bezoek Christchurch. Vervolgens is het bezoek aan de "Abode van de Barmhartige Clouds 'of de Cheng Hoon Teng Tempel - de enige tempel waar je 3 grote doctrines van lokale Chinese geloof kan vinden onder hetzelfde dak dwz het taoïsme, het boeddhisme en confucianisme. Op dezelfde straat, ligt Kampung Kling Moskee, de oudste moskee in het land met Sumatraanse architectonische kenmerken. Bezoek de Baba en Nyonya Heritage Museum, toont de lokale geschiedenis van etnisch Chinese Maleiers genoemd Baba-Nyonya in Malakka. Maak een wandeling langs Jonker Street, die rijen van antieke winkels herbergt en traditionele restaurantjes. We zullen logeren in het Puri Hotel Malakka, (B), (L)
Opmerking: Draag comfortabele wandelschoenen, want het grootste deel van de tour hierboven zal te voet zijn, omdat dit de beste manier is om van de ene plaats naar de andere te gaan.

Image
Onafhankelijkheidsplein in Kuala Lumpur

Dag 4> Donderdag, 19 mei 2016, Malakka-Putrajaya-Kuala Lumpur
Vertrek na het ontbijt. Daarna vertrekken we naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. En-route sightseeing naar Putrajaya. - Het administratieve centrum van de federale regering van Maleisië. Gelegen binnen de Multimedia Super Corridor (MSC), de ontwikkeling van Putrajaya markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de moderne stadsplanning in Maleisië. Het is ingesteld op een model tuinstad met geavanceerde informatie-netwerk te baseren op multimedia technologieën. Genoemd als Maleisië's eerste Intelligent Garden City, zal Putrajaya een vitale ontwikkeling en katalysator worden als gevolg van de rol die het zal nemen als een model stad - als het zenuwcentrum van de natie en een ideale plek om te wonen, werken, zaken doen en deelnemen aan sport en recreatieve activiteiten. Lunch in Putrajaya voordat we verder gaan naar Kuala Lumpur. We zullen logeren in het Sentral Pudu hotel (Superiorkamer) (B), (L)

Image
The Batu Caves

Image
De Petronas Twintowers

Dag 5>Vrijdag, 20 mei 2016, Kuala Lumpur
Na het ontbijt, staat het mooie Kuala Lumpur City Sightseeing op het programma. Ze zeggen dat de beste manier om een nieuwe stad te leren kennen is door middel van een rondleiding. Deze interessante rondleiding zal de schoonheid en charme van de oude en de nieuwe Kuala Lumpur bekend als de "Garden City of Lights" onthullen. Zie het contrast van de schitterende wolkenkrabbers tegen gebouwen van de koloniale tijd. De KL city tour neemt u mee naar veel van de hoogtepunten die deze prachtige stad te bieden heeft. Tegen het einde van de tour, zal je waarschijnlijk het gevoel alsof je de ziel van Kuala Lumpur hebt 'gezien'! Deze tour laat u kennismaken met de schoonheid van de oude en moderne Kuala Lumpur. U krijgt de mogelijkheid van het fotograferen van de beroemde Petronas Twin Towers, vele jaren het hoogste gebouw ter wereld, zoals het majestueus staat in het centrum van de stad. We stoppen bij de adembenemende Royal King Palace, die uitstekende fotografische mogelijkheden biedt. Onze volgende stop is het Nationaal Monument, opgericht in 1966 ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten die in de oorlog van de guerilla's vochten tegen het communisme in het verdedigen van het land. We rijden langs de Nationale Moskee en de Spoorweg Administratief gebouw voor zijn komst naar het Plein van de Onafhankelijkheid, waar het land eerste nationale vlag werd gehesen aan de verwezenlijking van onafhankelijk van de Britten in 1957. Hier op deze plek te markeren, zul je ook in staat zijn, om het schilderachtige Sultan Abdul Samad gebouw met zijn ingewikkelde Moorse architectuur te fotograferen. Onze laatste stop is bij de kalkstenen heuvels van Batu Caves. Een vlucht van 272 stappen zullen leiden naar de heilige hindoe-tempel grot waar het heiligdom van hindoe-godheid, Heer Murugah ligt. Andere grot, genaamd de grot museum, is gevuld met beelden van goden en muurschilderingen met scènes uit de Hindoe geschriften. Lunch in een lokaal restaurant voor de terugkeer naar het hotel. Rest van de dag is op eigen vrije tijd. (B), (L)

Image
Theeplantage in Cameron Highlands

Dag 6>Zaterdag, 21 mei, Kuala Lumpur-Cameron Highlands
Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Cameron Highlands gelegen op 1542 meter boven de zeespiegel en bekend om zijn theeplantages en koele temperaturen. We stoppen onderweg voor een bezoek aan de huisnijverheid van mandenvlechten, gevolgd door Lata Iskandar Waterval en gaan een inheemse nederzetting bekijken. Geniet van de koele, frisse lucht van de Cameron Highlands met zijn prachtige landschap. Bij aankomst in Cameron Highlands zullen we een theeplantage bezoeken, een thee fabriek, de markt en een vlindertuin. Daarna gaan we naar ons mooie hotel, het Strawberry Park resort`****. (B), (L)

Image
De 13,5 km lange Penang Bridge

Image
Lata Iskander waterval

Dag 7>Zondag, 22 mei Cameron Highlands- Penang
Na het ontbijt reizen we door naar het koloniale eiland Penang. Op onze weg ziet u ook de beroemde Sam Poh Tong grotten tempel in Ipoh. Dan vertrekt u richting Kuala Kangsar, de mooiste en meest beroemde moskee in Maleisië te zien: de Ubudiah Moskee en Istana Iskandariah, het paleis van de sultan en de Istana Kenangan Museum. In de avond zullen we de langste brug in Zuidoost-Azië (13 km) naar het eiland Penang, de bijnaam "Parel van de Oriënt' over te steken. Het is een zeer veelzijdig eiland, dat naast haar mooie stranden een zeer rijke mix van culturen herbergt. Deze historie is dan ook duidelijk zichtbaar in het culturele hart van eiland: de hoofdstad Georgetown. Moskeeën en Hindoestaanse tempels wisselen elkaar af. Hoogtepunt is echter de grootste boeddhistische tempel uit Zuidoost Azië: ‘de Kek Lok Si tempel’. Overnachting: Flamingo by the Beach resort **** (B), (L)

Dag 8> Maandag, 23 mei, Penang
0900 uur, vertrekken vanaf hotel voor een stad, cultuur en erfgoed tour van Georgetown, die officieel is uitgeroepen tot Unesco in 2008. Bezoek de 3e langste liggende Boeddha figuur in de wereld, gevolgd door Kek Lok Si tempel, ook wel bekend als tempel van 1000 Boeddha's, dat werd gebouwd in 1904. Het is de mooiste en grootste boeddhistische tempel complex in Zuidoost-Azië. Vervolgens bezoeken we Fort Cornwallis, de landingsplaats van Captain Francis Light in 1786 toen hij aankwam op de eerste Britse kolonie starten in Penang. De tour door met een bezoek aan het drijvende dorp van de Clan Jetties in Weld Quay, zo genoemd want ingezetenen van elke steiger delen dezelfde achternaam. Wij nemen u vervolgens mee naar de Pitt Street, ook bekend als "De Straat van Harmonie". Hier werden kerken, Chinese tempels, moskeeën en hindoetempels in dezelfde straat gebouwd en hadden eeuwenlang een harmonieus bestaan naast elkaar. Bezoek het huis van de ingewikkelde Khoo Kong Si clan. Na de tour, terugkeer naar het hotel en de rest van de dag is in uw eigen vrije tijd. B) (L)

Image
De Kek Lok Si tempel

Image
Drijvende dorp

Dag 9>, Dinsdag, 24 mei Penang-Langkawi
Vroeg ontbijt in het hotel. Vertrek om 07.00 uur en transfer naar Penang Jetty ferry voor boarding naar Langkawi, vertrekken om 08.30 uur (ferry schema onder voorbehoud). De reis met de ferry duurt ongeveer 2 uur en 45 (afhankelijk van de weersomstandigheden). Naar schatting komen wij om 11.00 uur op het bounty-eiland Langkawi aan. Langkawi is een archipel bestaande uit 99 eilandjes, met één hoofdeiland. Dit koraaleiland is een waar tropisch paradijs waar u kunt genieten van het parelwitte strand en azuurblauwe zee. Het eiland heeft ontzettend veel te bieden op natuurgebied. Naast een dichtbegroeide jungle in het binnenland, waar u een mooie boottocht kunt maken door het mangrovewoud, heeft Langkawi een zeer
kleurrijke onderwaterwereld. Hier kunt u dus ook prachtig duiken of snorkelen. Bij aankomst in Kuah Jetty Langkawi, worden we begroet door een onze vertegenwoordiger en transfer naar hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. (B),

Image
Strand van ons hotel op Langkawi

Image
De stranden van Langkawi behoren tot de wereld top10

Dag 10>Woensdag, 25 mei, Langkawi
Een dag ter vrije besteding (B)

Image
Het zwembad van ons hotel, direct aan zee!

Dag 11>Donderdag, 26 mei,Langkawi,
Een dag ter vrije besteding (B)

Image
Met de boot van Langkawi naar Penang
Image

Dag 12>Vrijdag, 27 mei,Langkawi-Penang-Bangkok
Vertrek naar Penang voor de vlucht naar Bangkok.(B)

Deze 12 daagse rondreis kost € 965,-- We zijn nog in onderhandeling met onze touroperator in Maleisië, maar voorlopig houden we deze prijs aan.

Inbegrepen zijn:
- Overnachtingen in comfortabele hotels (3 en 4 sterren)
- Internationale vlucht Bangkok-Singapore
- Internationale vlucht Penang-Bangkok
- Luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en overige taxen
- Alle transfers van en naar de hotels en luchthaven
- Ferryboot Penang naar Langkawi en Langkawi-Penang
- Citytour Singapore
- Bezoek aan Little India
- Bezoek aan China Town
- Bezoek aan het nationaal symbool van Singapore The Merlion en het Merlion Park
- Bezoek aan de oude pittoreske Hindu Tempel, de Sri Mariammantempel
- Bezoek aan het nieuwste Topattractiepark in Singapore National Garden-Gardens by the Bay
- Canopy walk op de Cloud Walk en Tree Top Walk
- Citytour Malakka - Bezoek aan St.Peter’s Church (oudste in gebruik zijnde Christelijke kerk in Maleisië)
- We bekijken bij China Hill, de grootste 17e eeuwse Chinese begraafplaats buiten China
- Bezoek aan de “Porta De Santiago”, één van de oudste Europese architectonische overblijfselen van Zuid-Oost Azië
- Bezoek aan de ruines van St.Pauls Church
- Bezoek aan “Red Square” de zalmroze Nederlandse administratieve gebouwen, die tegenwoordig de Malakka Museum en overheidskantoren herbergt in het centrum van Malakka
- Bezoek aan de Christ Church
- Bezoek aan de Abode of the Merciful Clouds (Cheng Hoon Teng Temple). De enige tempel met 3 belangrijkste Chinese geloven onder één dak: Taöisme, Boeddisme en Confucianisme
- Bezoek aan de Kampong Kling Mosque
- Bezoek aan de Baba en Nyonya Heritage Museum
- Sightseeing tour naar Putrajaya, een nieuwe stad en een federaal territorium in Maleisië. Genoemd als Maleisië's eerste Intelligent Garden City
- Stadsbezoek aan Kuala Lumpur
- De Petronas Twin Towers
- Het Koninklijk Paleis
- De Nationale Moskee
- Het beroemde onafhankelijkheidsplein met het Sultan Abdul Samad gebouw
- Het prachtige in Moorse stijl opgetrokken Oude Treinstation
- Bezoek aan de ruim 20 kilometer verder gelegen beroemde Batu-Caves (272 treden) met hindoeheiligdommen
- Bezoek aan een thee plantage en aan een theefabriek
- Bezoek aan een lokale groente & fruit markt
- Bezoek aan nijverheidsfabriek van mandenvlechten
- Bezoek aan een inheemse nederzetting
- Bezoek aan een Vlindertuin
- Bezoek aan de Lata Iskander watervallen
- Bezoek aan de indrukwekkende Sam Poh Tong grotten Tempel
- Bezoek aan de beroemdste moskee van Maleisië: de Ubudiah Mosque
- Bezoek aan de Palace of the Sultan
- Bezoek aan het Istana Kenangan Museum
- Bezoek aan de 3e grootste liggende Boeddha
- Bezoek aan het grootste boeddhistische tempelcomplex van Zuid-Oost Azië de Kek Lok Si tempel
- Bezoek aan Fort Cornwallis, waar de eerste Britse kolonie op Penang gestart werd
- Bezoek aan drijvende dorp van Clan Jetties in Weld Quay
- Bezoek aan de “Street of Harmony”
- Bezoek aan Khoo Kong Si clan’s house
- Eigen bus met chauffeur 16-05-2016 / 27-05-2016 - Een ervaren Engels sprekende gids 16-05-2016 / 27-05-2016
- Een ervaren Nederlandse reisbegeleider op 16-05-2016 / 27-05-2016

Niet inbegrepen:
- Alle Entreegelden en Maaltijden volgens programma 11 Ontbijten (B) en 8 Lunches (L)) totaal 125 euro ter plekke te voldoen
- Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, verzekeringen, drankjes en optionele excursies

Image
Onze reisroute
Last edited by Andrew Tjon A Ong on Thu Jan 28, 2016 02:39, edited 2 times in total.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Alex
Posts: 1751
Joined: Thu Nov 20, 2003 12:52
Location: Den Haag

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Alex » Wed Jan 27, 2016 06:58

Moet het speeltempo niet 80+1 zijn?

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1318
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Jan 27, 2016 16:03

Alex wrote:Moet het speeltempo niet 80+1 zijn?
Je hebt helemaal gelijk Alex! Bedankt voor jouw opmerking.
Ik kan het helaas niet meer veranderen, hier in de tekst (geen edit mogelijkheid na een bepaalde tijd). Gelukkig staat het op de toernooiwebsite (thailandopen.nl) wel goed en in alle overige publicaties van het toernooi ook, hoop ik :wink:
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1318
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Feb 03, 2016 07:26

Even een update van Thailand Open 2016. De uitnodigingen zijn net verstuurd, net als de reisinfo voor de mooie nevenevenementen, zoals de mooie 6 daagse stop-over tour Dubai en de prachtige 12 daagse rondreis Singapore-Maleisië. Door het aanbieden van deze interessante reizen kunnen de deelnemers nog meer profiteren van hun ticket naar Thailand, door er gewoon nog een extra vakantie aan vast te plakken, zonder een duur ticket naar de andere vakantie bestemming erbij te kopen.Bijvoorbeeld: een retourtje Amsterdam naar Dubai kost momenteel 660 euro, terwijl een retourtje Amsterdam, Dubai en Thailand 690 euro kost, met the Emirates ( als je apart een retourtje naar Dubai zou kopen en apart een retourtje naar Thailand, dan zou je ongeveer 1300 euro kwijt zijn, en nu dus 690 euro. Bij de rondreis Singapore/Maleisië scheelt het de ticket Amsterdam-Singapore-Maleisië-Amsterdam, € 850 met bijv. KLM. Met dat geld dat je op de ticket bespaart kun je al bijna de hele rondreis van betalen)

De invitaties voor de buitenlandse bonden moeten nog verstuurd worden, dus daar verwachten we nog veel deelnemers van.
Momenteel zitten we nog redelijk op schema met 45 deelnemers. We hopen ergens rond tussen de zestig en de zeventig deelnemers te eindigen en als dat normaal verloopt, moet het goed haalbaar zijn. We hebben nog ruim drie maanden te gaan, dus de twijfelaars hebben nog alle tijd om zich in te schrijven.

De voorlopige deelnemerslijst ziet er als volgt uit:

1 Henri Macaux (France)
2 Fidèle Nimbi (France)
3 Patrick Casaril (Belgium)
4 Ivan Trovimov (Russia)
5 Yuriy Vikulov (Russia)
6 Nona Savina (Russia)
7 Natalia Shestakova (Russia)
8 Baterdene Chimeddorj (Mongolia)
9 Hiroshi Kawagushi (Japan)
10 Andrei Valiuk (Belarus)
11 Macodou Ndiaye (Senegal)
12 Epherem Demessie (Ethiopia)
13 Amara Keita (Guinee)
14 Ajtih Abeyseekera (Sri Lanka)
15 Francisco Marcelo De Araujo Oliveira (Brazil)
16 Jason Yeo (Singapore)
17 Damrong Yuabang Sai (Thailand)
18 Panithi Seksonwirya (Thailand)
19 Ron Heusdens (NL)
20 Agita Marterere (NL)
21 Guido v.d.Berg (NL)
22 Erik Maijenburg (NL)
23 Michiel Luiten (NL)
24 Lennart Bolks (NL)
25 Cock van Wijk (NL)
26 Wim Vlooswijk (NL)
27 Leo Peters (NL)
28 René den Haan (NL)
29 Henk Kamminga (NL)
30 IJpe Feenstra (NL)
31 Hedwig Calender (NL)
32 Dick Huitink (NL)
33 Roy Coster (NL)
34 Ton v.d.Ploeg (NL)
35 Hans Loots (NL)
36 Nico Valkenburg (NL)
37 Matthias de Kruijf (NL)
38 Bhaan Dihal (NL)
39 Nerin Bisseswar (NL)
40 Ramon Sakidin (NL)
41 Bas Baksoellah (NL)
42 Gerard Peroti (NL)
43 Harold Jagram (NL)
44 Harry Kolk (NL)
45 Walter Thoen (NL)

Zoals gewoonlijk nog wat plaatjes van diverse Thailand Open edities, om de sfeer van dit fotogenieke toernooi weer te geven.

Image

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Wishmaster
Posts: 304
Joined: Wed Nov 10, 2004 21:03
Real name: Pascal Stil
Location: Beal Feirste, Ireland
Contact:

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Wishmaster » Fri Feb 19, 2016 00:07

Ik weet niet of er onder de Thailand gangers ook liefhebbers van Muay Thai zijn, voor hen wat minder fijn nieuws vandaag. Het Max Muay Thai stadion in Pattaya is door brand verwoest.
Attachments
thai.jpg
foto brand
thai.jpg (84.04 KiB) Viewed 17971 times
everytime is a good time to take your time to have a good time

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Sun Mar 20, 2016 12:33

Update deelnemerslijst per 20 maart 2016: http://www.thailandopen.nl/participants2016.html
http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Fri Apr 01, 2016 20:46

Update deelnemerslijst per 1 april 2016: http://www.thailandopen.nl/participants2016.html
http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Sun Apr 10, 2016 13:18

http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1318
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Apr 27, 2016 06:56

Thailand Open 2016
Over nog iets meer dan een weekje gaat het feest in Thailand beginnen. De Thailand Open evenementen beginnen aanstaande vrijdag al met de reis naar Dubai. Volgende wek woensdag dan door naar Thailand en vrijdag 6 mei is het dan zover: de 12e editie van Thailand Open zal dan van start gaan. Na het toernooi komt er nog het toetje, in de vorm van de droomreis naar Singapore en Maleisië. Daarna terug naar Bangkok om de laatste inkopen te doen. Na een maand onderweg te zijn, zullen we dan met vele mooie herinneringen rijker, zondag 29 mei weer op Nederlandse bodem landen. De inschrijvingen van al deze evenementen, waar er, zeker in deze periode nog dag en nacht aan gewerkt wordt, lopen wat achter bij de verwachtingen. Daarom is nog op alle inschrijven evenementen nog mogelijk. Twijfel niet langer, maar geef je gewoon op, en alles wordt voor je in orde gemaakt. Je hoeft er verder alleen maar bij te zijn en te genieten. Qua deelnemers voor het toernooi, blijven we rond de vijftig deelnemers hangen. Steeds komen er een paar aanmeldingen binnen druppelen, maar dan dan zijn er aan de andere kant weer steevast de afmeldingen, waardoor het niet echt opschiet. Desalniettemin hebben we nu al een deelnemersveld, waar we trots op kunnen zijn. Naast de harde kern (Ramon Sakidin alle 12 edities van Thailand Open, en Bas Baksoellah, ook alle 12 edities van Thailand Open, zijn er dit jaar opvallend veel debutanten, en dat maakt het ook weer extra leuk. Zoals u van ons gewend bent, zullen de partijen niet live (het is hier dan midden in de nacht) te volgen zijn. Maar ze zullen wel dezelfde dag nog, al tijdens het spelen ingevoerd worden. Dus als u 's morgens wakker wordt, dan kan u voordat u naar het werk of naar school gaat al de uitslagen bekijken en zelfs al een paar partijtjes naspelen. Het is in Thailand vijf uur later, dan in Nederland.
We zullen er alles aan doen, om ook deze editie van Thailand Open goed in beeld te brengen dmv verslagen, analyses en natuurlijk mooie foto's.
Inschrijven of vragen? gewoon een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende.

Hieronder de stand van zaken wat deelnemers betreft:
1 Henri Macaux (France)
2 Fidèle Nimbi (France)
3 Michel Emolo (France)
4 Henri Vergne (France)
5 Patrick Casaril (Belgium)
6 Ivan Trovimov (Russia)
7 Yuriy Vikulov (Russia)
8 Aleksandr Iurgenson (Russia)
9 Dmitri Valikov (Russia)
10 Gulnara Kopyrina (Russia)
11 Nona Savina (Russia)
12 Natalia Shestakova (Russia)
13 Anna Chuprova (Russia)
14 Agita Marterere (Latvia)
15 Hiroshi Kawagushi (Japan)
16 Nao Ikeda (Japan)
17 Masato Kawachi (Japan)
18 Baterdene Chimeddorj (Mongolia)
19 Macodou Ndiaye (Senegal)
20 Epherem Demessie (Ethiopia)
21 Melkie Taddese Temeche (Ethiopia)
22 Amara Keita (Guinee)
23 Ghislain Mounanga Amatebe (Gabon)
24 Leopold Sekongo (Ivory Coast)
25 Francisco Marcelo De Araujo Oliveira (Brazil)
26 Damrong Yuabang Sai (Thailand)
27 Jatupon Nuanngam (Thailand).
28 Nattawut Upiri (Thailand)
29 Laorsoonchai Chanweng (Thailand)
30 Marut Banchuen (Thailand)
31 Ron Heusdens (NL)
32 Walter Thoen (NL)
33 Wim Koopman (NL)
34 Hans Loots (NL)
35 Erik Maijenburg (NL)
36 Michiel Luiten (NL)
37 Lennart Bolks (NL)
38 Peter Frans Koops (NL)
39 Cock van Wijk (NL)
40 Wim Vlooswijk (NL)
41 Leo Peters (NL)
42 René den Haan (NL)
43 Henk Kamminga (NL)
44 IJpe Feenstra (NL)
45 Gerard Bruins (NL)
46 Dick van Ommeren (NL)
47 David Riupassa (NL)
48 Henk van der Heijden (NL)
49 Roy Coster (NL)
50 Ramon Sakidin (NL)
51 Bas Baksoellah (NL)
52 Nerin Bisseswar (NL)
53 Harold Jagram (NL)
54 Hedwig Callender (NL)
55 Moen Lachman (NL)
56 Boike Mathoera (NL)
57 Menno de Block (NL)

Image
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Wed May 04, 2016 16:20

Persbericht 4 mei 2016

Wie gaat er nu naar Jomtien om te dammen?

In ieder geval zo’n 50 dammers, onder wie Afrikaans kampioen Macodou N’Diaye en Nederlands kampioen Ron Heusdens. Deze grootmeesters zijn tevens de grootste kanshebbers om het Thailand Open International Draughts Tournament 2016, dat op 7 mei in het Jomtien Garden Hotel van start gaat, te winnen. De 50 deelnemers hebben vele nationaliteiten, maar de Nederlanders zijn met ongeveer 30 man het best vertegenwoordigd.

Bijzondere aandacht gaat uit naar de tot vorig jaar totaal onbekende Thaise dammer Marut Banchuen, die in de Thailand Open editie van 2015 niemand minder dan ex-wereldkampioen Guntis Valneris uit Letland op remise hield. Dit resultaat ging letterlijk de hele damwereld over.

Het damtoernooi heeft al 12 jaar een succesvolle formule: meestal wordt er ‘s ochtends gespeeld, waarna men ‘s middags de gelegenheid heeft om een excursie te boeken, wat door Pattaya te slenteren of het zwembad in te duiken. En ‘s avonds blijken zelfs de bleekneuzigste muurbloempjes te veranderen in zelfverzekerde Don Juans met soms zelfs aan meerdere armen een plaatselijke schone.

Veel deelnemers keren regelmatig terug naar het toernooi. Twee Surinaams-Nederlandse dammers hebben alle elf edities van Thailand Open meegemaakt en zijn nu uiteraard weer van de partij: Ramon Sakidin en Bas Baksoellah. Het toernooi duurt negen dagen en is te volgen op de website http://www.thailandopen.nl. Het wordt al jaren gesponsord door Tulip House en Jomtien Garden Hotel.

Teksten mogen rechtenvrij worden overgenomen.
http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Sat May 07, 2016 03:50

http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

Eric van Dusseldorp
Posts: 4245
Joined: Tue Sep 30, 2003 22:11

Re: 12e THAILAND OPEN 2016 (6-15 mei 2016)

Post by Eric van Dusseldorp » Sat May 07, 2016 10:06

Resultaten, partijen en foto's (slideshow) op www.thailandopen.nl. Makkelijk te vinden.
http://www.ericsdamsite.com
http://www.thailandopen.nl
http://dammen.startpagina.nl

Post Reply