INTERESSANT KRANTENBERICHT VOOR DAMMERS EN DAMLIEFHEBBERS!

User avatar
Kosmos
Posts: 7564
Joined: Mon Sep 29, 2003 15:21
Real name: Tj. Goedemoed
Location: Ktar
Contact:

Re: Mee naar huis

Post by Kosmos » Fri Jan 30, 2004 22:51

Bogarde wrote:
Kosmos wrote:
Cornholi0 wrote:En ik ben degene met wie ze naar huis gaat! Jammer jongens.... ik leef erg met jullie mee
Zeg Heilige Korenwolf, bent U wel een dammer, want anders moet U met Uw bokkepoten Image van Jolien afblijven, dambabes zijn al schaars genoeg en dus voorbehouden aan dammers.
En Jolien moet weer gaan dammen!
Weet U dan niet dat zij die eenmaal dammer is geweest en toch de damreligie verlaat gestenigd dient te worden met onbevilte damschijven volgens de Heilige Dam'maan?

'Alle Ktarianen evenwel vormen een verlichte samenleving waarin het gezamenlijk belang centraal staat. Er is geen persoonlijk bezit op Ktar. Men trekt gekleed in eenvoudige gewaden door het land, gaat enkele dagen een huis bewonen, voert de kippen, maakt het eten klaar en dan trekt de Ktariaan weer verder. Onderweg wordt er nog wel eens een potje gedamd. Niet om te winnen, maar om de kick van het diep nadenken. Op Ktar is in eeuwen geen oorlog gevoerd, omdat Ktarianen pas tevreden zij als ze een ander iets kunnen geven.'
Dit was geen Kosmische visie, maar, de intelligente lezer had het wel door, een parodie op een bekende wereldgodsdienst!
Heaven is no location, but a state of mind

User avatar
Kosmos
Posts: 7564
Joined: Mon Sep 29, 2003 15:21
Real name: Tj. Goedemoed
Location: Ktar
Contact:

Geven = nemen

Post by Kosmos » Fri Jan 30, 2004 22:55

ikke is batgirl wrote:wat nu als de ktarianen alles willen weggeven wat ze hebben..... dan houden ze zelf niks meer over. ze willen niks aan nemen van een ander want ze willen weggeven.....
Reeds hier, waarde batgirl, verlaat U het Rechte Pad der logica.
Onthoud U dat alles in de Kosmos volstrekt symmetrisch is.
Wie geeft, zal nemen.
Natuurlijk willen Ktarinanen wel ontvangen, als hun gegeven wordt. Je wilt toch niet serieus volhouden dat hij die graag geeft niet kan nemen?
Ktarianen nemen graag een maaltijd aan, aangezien ze daarmee de gever bedanken voor zijn goede daad. En aangezien iedereen dezelfde taak heeft, krijgt iedereen te eten.
En natuurlijk leidt dit niet tot oorlog, al schijnt het voor een mens lastig te zijn oorlog op te geven, want het geweld zit muurvast verankerd in de menselijke geest.
Heaven is no location, but a state of mind

Post Reply