CTB dictatuur

Discussies over damsport (in het Nederlands)
Post Reply
Gezellig
Posts: 506
Joined: Thu Oct 02, 2003 21:26

CTB dictatuur

Post by Gezellig » Fri Nov 05, 2021 11:28

De KNDB kan maar één verstandig besluit nemen: de volledige competitie per direct opschorten, voordat later in het seizoen de pleuris uitbreekt. Een voorwaarde voor het houden van een damcompetitie is dat je als damgemeenschap de regels bepaalt. Zodra een dictatoriale overheid meent dit te moeten doen, kan de KNDB niet meer verantwoordelijk zijn voor een geordend verloop van de competitie. Ga dit dan ook niet proberen; het kan niet anders dan dat dit vroeg of laat in het seizoen hopeloos gaat stranden.

Als de KNDB ervoor kiest om de glijdende schaal te betreden waarin discriminatie wordt gedoogd, legt het zich neer bij de grillen van de overheid. Nu wordt een groep mensen uitgesloten. Na de volgende persconferentie kan daar weer een andere groep bij komen. En daarna weer. Waar ligt de grens? Er komt een moment dat de competitie niet meer uitvoerbaar is. Wie is er eigenlijk nog gemotiveerd voor een competitie waarin steeds spelers wegvallen? Los van personele problemen zijn daar dreigingen van avondklokken, regionale lockdowns en wie weet wat men nog meer in petto heeft.

Willen we dat het elke paar weken weer nagelbijten wordt of we überhaupt nog mogen spelen, zo ja wie allemaal aanwezig mogen zijn, of de zaal niet plotseling gesloten wordt, reizen nog kan etc. etc.? Met steeds zware lasten op de schouders van organisatoren, wedstrijdleiders, zaalverhuurders, clubbestuurders en teamcaptains? Willen we uitvechten welke teams volgens onze overheid het meest voorbeeldige gedrag vertonen en dus het seizoen het langste kunnen volhouden?
Of kunnen we beter de competitie bevriezen en verder gaan zodra deze weer onder normale condities hervat kan worden, zonder Apartheid. Het lijkt mij een makkelijke keuze.

Post Reply