Page 1 of 1

Henk S. Save the Children

Posted: Wed Jun 05, 2019 17:37
by Gezellig
CULEMBORG - Damcoach Henk S., die eerder werd geschorst vanwege heimelijk filmen onder de douche, wordt nu ook verdacht van het maken van kinderporno.

Opvallend is dat S. al in 1992 op de radar van de autoriteiten kwam. In dat jaar werd hij beschuldigd van het betasten van een minderjarige jongen. Dat zou een half jaar hebben voortgeduurd. Er werd aangifte gedaan, meldden bronnen rond het slachtoffer.

Ebbo de Jong, de voorzitter van de Nederlandse Dambond KNDB, bevestigt dat die zaak heeft gespeeld. „Die is destijds geseponeerd”, zegt hij.

S. werd opvallend genoeg enkele jaren geleden uitgeroepen tot lid van verdienste bij de dambond en kreeg vorig jaar nog een lintje. Daar kan De Jong met zijn hoofd niet bij.

S. bleek onlangs weinig onder de indruk van zijn schorsing. Hij probeerde alsnog slaapplaatsen te verpatsen bij een damtoernooi in Brunssum. Op eigen houtje bood hij campingplaatsen aan, iets waar de KNDB sterk afstand van nam. De Jong: „Dat een toernooidirectie hem dan nog min of meer de hand boven het hoofd houdt, vindt ik grensoverschrijdende naïviteit.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1073199 ... s-opgepakt


Dammen op Pieterplaatsje 16 en 17 augustus 2017
https://photos.google.com/share/AF1QipP ... V0R0lvUXJB