World Draughts Forum

It is currently Mon Feb 26, 2018 02:52

All times are UTC+01:00
Post new topic  Reply to topic  [ 250 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17
Author Message
PostPosted: Fri Feb 02, 2018 10:28 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
eitje wrote:

Dag Marcel,

Wanneer is de levering voorzien?

Mijn dochtertje heeft al verschillende keren er achter gevraagd. Het zal vast wel ergens in dit topic staan maar ik vind het niet meteen terug.
Vooral het feit dat dit helemaal van China moet komen, vindt ze cool.

Hoi Ronald,

Wat mooi dat je dochtertje er zo naar uitziet! Ik ook! Op zaterdag 14 april is in Voorthuizen de centrale distributiedag gecombineerd met een jeugdcongres. Op 14 april worden alle DamZ! DamSets uitgeleverd. Voor de DamZ! DamSets voor de Belgische clubs komt Johan Demasure naar Voorthuizen. Met Johan kun je het beste nader afstemmen. Vanzelfsprekend ben jij ook zeer welkom en uitgenodigd in Voorthuizen op de 14e, zowel voor distributie als congres!

Image

De 189.000 paarse schijven zijn geproduceerd. De productie van de oranje schijven loopt.

Image

Een deel van de eerste 3500 DamZ! DamSet cassettes.Snijden van het speelveld van de DamZ! DamSet.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 02, 2018 16:59 
Offline

Joined: Sun Nov 02, 2003 00:02
Posts: 847
Marcel Kosters wrote:


Snijden van het speelveld van de DamZ! DamSet.

Daarom zijn dit soort producties voor deze prijs in Nederland onmogelijk.
Hier zou het snijden minimaal 10 x zo lang duren vanwege allerlei veiligheidsmaatregelen.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 02, 2018 17:44 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
henk stoop wrote:
Daarom zijn dit soort producties voor deze prijs in Nederland onmogelijk. Hier zou het snijden minimaal 10 x zo lang duren vanwege allerlei veiligheidsmaatregelen.
Ik denk dat je gelijk hebt, Henk.


Top
   
PostPosted: Sat Feb 03, 2018 12:09 
Offline

Joined: Thu Mar 17, 2005 16:32
Posts: 1190
Location: Phnom Penh
Marcel Kosters wrote:
henk stoop wrote:
Daarom zijn dit soort producties voor deze prijs in Nederland onmogelijk. Hier zou het snijden minimaal 10 x zo lang duren vanwege allerlei veiligheidsmaatregelen.
Ik denk dat je gelijk hebt, Henk.

En kosten de werknemers 10x zo veel per maand in loon en nog eens 10x hetzelfde in werkgeverskosten, en werken ze de helft van het aantal uren in die maand.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 04, 2018 15:40 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
Image

Eerste beeld van de in serie geproduceerde print voor de DamZ! DamSet doos.Seriedruk van de DamZ! DamSet doos.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 04, 2018 16:47 
Offline

Joined: Thu Mar 01, 2012 20:34
Posts: 924
Real name: Michel Stempher
Location: Kampen
Ben benieuwd wie gaat tellen of er wel echt 20 gekleurde stenen in een doosje komen ;-)


Top
   
PostPosted: Mon Feb 12, 2018 18:17 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
Binnenkort weer meer over de productie van de DamZ! DamSet. Ondertussen is mooi, te zien hoe op en met de DamZ! DamSet gebouwd wordt.

1. Ontvangen van het Comité Schooldammen Waddinxveen (Cor Barelds, Heja Bos en Harry Kolk):

"Binnen de dambond is een spontane non-profit promotieactie gestart en het Comité schooldammen Waddinxveen is daarin meegegaan.

Dammen (en ook schaken) zijn immers zinnige zaken, omdat het denkvermogen en het concentratievermogen worden bevorderd (rekenen, inzicht, combineren en vooruitzien).
Doelstelling van het “Comité Schooldammen” is tevens het behoud van het damspel als cultuurgoed – vooral onder scholieren van het basisonderwijs – temeer daar het ook nog eens van grote pedagogische waarde is.

Mede dankzij sponsor Auto Boonstoppel Waddinxveen ontvangen de deelnemende scholen in april elk 2 magnetische damborden (31 cm bij 31 cm). Met een minimale inspanning wordt daarmee bijgedragen aan de instandhouding en ontwikkeling van de damsport in de regio."


2. Ontvangen van de Gelderse Dam Bond:

"Damvrienden,

Momenteel wordt er in China hard gewerkt om in totaal 9000 magnetische damborden te fabriceren. Op de foto kunt u zien hoe het er ongeveer uit gaat zien.
De damborden zijn vooral bedoeld om het dammen op de basisscholen te promoten onder het motto "dambord in de klas".

De borden zijn blauw-wit, de schijven oranje en paars. Het bord zelf is opklapbaar en vormt dan een doos waar de schijven in opgeborgen kunnen worden.
Aan de binnenzijde van deze doos staan ook de spelregels en verwijzingen naar voor het jeugddammen belangrijke websites zoals damz.nl
Het bord zelf is van metaal, doos en schijven van plastic. De schijven hebben een magneetje.

Voor de provincie Gelderland zijn er 500 borden beschikbaar. Het is de bedoeling dat deze via de verenigingen in groep 4, 5 en 6 van de basisscholen in Gelderland komen.
De borden worden over de verenigingen verdeeld naar rato van het aantal leden op 1 april 2018, met een minimum van 10 borden per bij de GDB aangesloten vereniging.

Graag hoor ik van iedere vereniging of zij hier aan mee willen doen.
Een vereniging die zich aanmeld verplicht zich automatisch om de damborden te verspreiden over de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen in haar omgeving, met een maximum van twee borden per klas.
Na het uitdelen stuurt u mij dan een overzicht van de scholen die één of meer damborden hebben ontvangen, plus het aantal borden per school.

Voor de verenigingen en de scholen zijn hier geen kosten aan verbonden!

Als alles volgens planning verloopt dan zijn de borden beschikbaar vanaf zaterdag 14 april. Dan worden ze uitgedeeld aan de aanwezigen bij het Nationaal Jeugdleiders Congres in Voorthuizen.
Verenigingen die op 14 april niet aanwezig zijn hebben de optie om de borden te laten meegeven aan iemand van een vereniging in de omgeving, of ze kunnen in ontvangst worden genomen op de Jaarvergadering van de GDB op woensdag 9 mei.

Graag van iedere vereniging een reactie, ook als u niet geïnteresseerd bent. Wilt u minder borden dan waar u recht op heeft, geef dat dan ook duidelijk aan.

Met vriendelijke groet,
Henk Stoop
jeugdleider GDB"


Tenslotte twee suggesties:


1. Als u niet bij de GDB aangesloten bent, maar wel alsnog kennis wilt maken met de DamZ! DamSet kan dat. Paul van de Veen en de PODB hebben extra sets besteld. Clubs en promotors kunnen met de zending van 14 april aanstaande meedoen met een vaste hoeveelheid van 20 sets. Zo lang de voorraad strekt. Meer informatie en bestellen via Paul van de Veen of marcelkosters@gmail.com .

2. De voorjaarsvergaderingen van provinciale en clubbesturen naderen. En daarna de Algemene Ledenvergaderingen van provinciale bonden en clubs. Tip: neem contact op met Paul van de Veen of marcelkosters@gmail.com als u met bond, club of op persoonlijke titel vroeg in het komende seizoen (september 2018) ook (of weer!) wilt beschikken over DamZ! DamSets. Dat geeft voldoende tijd om begroting en / of sponsoring voor het komende seizoen rond te krijgen. Daarbij is te overwegen om in aanloop naar 14 april bij wijze van proef een kleiner aantal DamZ! DamSets te bestellen. Zie svp suggestie 1. Voorbehoud: op dit moment is een vervolgzending toekomstmuziek. Maar uw belangstelling kan ervoor helpen zorgen, dat dit werkelijkheid wordt. Zoals nu deze zending van 9.000 DamZ! DamSets werkelijkheid is. Minimum order grootte om volgende zending begin september doorgang te laten vinden: 1.000 (duizend) DamZ! DamSets.


Top
   
PostPosted: Tue Feb 13, 2018 09:55 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
Zoals gezegd binnenkort weer meer over de productie van de DamZ! DamSet. Het is tijd om aandacht te besteden aan het volgende. Namelijk: de DamZ! DamSet voorzien van sticker of stempel met eigen (club)informatie.

De nadrukkelijke boodschap aan alle afnemers is: BENUT svp deze kans! Dat vergroot de blijvende zichtbaarheid en vindbaarheid van je club enorm. De sticker blijft tot in lengte van dagen aan de DamZ! DamSet bevestigd. Die in veel gevallen tot in lengte van dagen bewaard blijft.

Iedere keer dat iemand met de DamZ DamSet gaat spelen, komt deze boodschap (die bevestigd is aan de binnenzijde van de set waarin de schijven zijn opgeborgen) automatisch naar voren. Samen met instructie over hoe thuis of in de klas een toernooi te spelen en - natuurlijk weer - oproep om damz.nl te bezoeken.

Ik ben aan het brainstormen voor de sticker of stempel voor de Haarlemse Damclub. Formaat van beschikbare ruimte etc. volgt. Ik deel hier mijn gedachten, zodat andere (potentiële) afnemers hier ook alvast over kunnen denken.

Deze DamZ! DamSet wordt aangeboden door: (deze zin staat vast en is ingebakken in het ontwerp van de DamZ! DamSet. De formulering is nadrukkelijk neutraal (geen je of u) om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.)

Haarlemse Damclub
http://www.haarlemsedamclub.nl
Clublokaal Denksportcentrum 't Spaerne
Spaarndamseweg 416
Clubavond iedere maandag van september tot en met juni, uitgezonderd feestdagen en Kerstvakantie.
Jeugd vanaf 18:45 Volwassenen vanaf 19:30
Contactpersoon: Marcel Kosters 06-28646010 marcelkosters@gmail.com
Neem vrijblijvend een kijkje op de clubavond!


Opgelet: beslist ook de clubavond voor volwassenen meenemen! De set komt ook onder ogen van (groot)ouders en oudere broers en zussen, ooms, tantes etc. Het meenemen van "Volwassenen vanaf 19:30" neemt geen focus weg van DamZ! en de jonge jeugd. Maar vergroot het bereik van de set en haar boodschap enorm.

Merk op dat hier ook ruimte is voor een sponsor logo. Bijvoorbeeld Buurtbakker Bart (die toevallig ook lid is van de damclub) die naast de warme broodjes ook de DamZ! DamSet op de toonbank heeft liggen (5 euro meeneemprijs? De sets zullen dan als warme broodjes de winkel uit gaan) en zo mee helpt de zichtbaarheid van damspel, club en bakkerij in de buurt te vergroten. Iedereen wint.


Top
   
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 20:57 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
De eerste in serie geproduceerde DamZ! DamSets zijn in Nederland gearriveerd.Het is nog mogelijk om mee te doen met de op 14 april arriverende eerste lichting (9.000 sets). Vaste afname hoeveelheid 20 sets per afnemer, zo lang de voorraad strekt.

Verzoek: agendeer svp de (aanschaf van) DamZ! DamSet voor uw bestuurs- en ledenvergaderingen. Denk hierbij svp met name aan uw (jeugd)plannen voor het seizoen 2018-2019. Plan is, om 1 september een tweede zending DamZ! DamSets in Nederland te laten arriveren. Met deze tweede zending is het vanzelfsprekend weer mogelijk, om ook met grotere hoeveelheden dan twintig tegelijk te bestellen. Suggestie: nu bij wijze van proef intekenen op 20 sets en op 14 april bezien, of u met deze tweede zending wilt meedoen.

Meer informatie of intekenen via Paul van de Veen of marcelkosters@gmail.com.

We hopen dat u of uw club ook meedoet en een aantal DamZ! DamSets afneemt: welkom en heel graag tot ziens op 14 april in Voorthuizen!


Top
   
PostPosted: Sun Feb 18, 2018 12:32 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 20, 2003 16:13
Posts: 1046
Location: Haarlem, The Netherlands
Korte update:

1. Radjes Balkaran uit Rotterdam doet met nog eens 20 DamZ! DamSets mee voor de eerste levering van 9.000 DamZ! DamSets op 14 april in Voorthuizen.
2. Johan Krajenbrink uit Bemmel heeft met intekening voor nog eens 100 DamZ! DamSets het startsein gegeven voor de tweede zending DamZ! DamSets die omstreeks 1 september in Nederland moet arriveren.

Intekenen voor deze tweede levering kan tot 15 juni, ruim na de meeste bestuurs- en ledenvergaderingen. Tip: agendeer svp het meedoen met de DamZ! DamSet voor uw bestuurs- en ledenvergaderingen. De DamZ DamSet is geschikt voor iedere vereniging. Ook en juist voor verenigingen, die verder geen mogelijkheid hebben om jeugdbeleid te voeren. Het geheel van DamZ! DamSet en DamZ! website helpt - voor een deel! - het ontbreken van (jeugd)vrijwilligers te ondervangen en doet kinderen zelfstandig dammen en oefenen.

Zodra intekeningen voor 1000 sets zijn ontvangen, is ook de doorgang van deze tweede zending DamZ DamSets met aankomst omstreeks 1 september gegarandeerd.

Bedenk svp:

- Iedere DamZ! DamSet zal door tenminste 2 kinderen gebruikt worden.
- Achter ieder kind staan 2 ouders en 4 grootouders.
- Denk in dit kader svp aan 1 regel op de achterzijde van de DamZ! DamSet:

Clubavond: iedere ...avond. Jeugd vanaf.... Volwassenen vanaf ....


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 250 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited