13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post Reply
User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue Nov 15, 2016 03:21

Image

13e Thailand Open 26 mei-4 juni 2017
Wij nodigen u hierbij van harte uit om het (weer) een keertje mee te maken. Ook deze keer hebben wij geprobeerd, om het de deelnemers zo veel mogelijk naar de zin te maken. Voor alle soorten dammers hebben we een zo aantrekkelijk mogelijk programma weten samen te stellen, met veel keuzemogelijkheden. Voor de dammers, die in deze Thailand vakantie zoveel mogelijk willen dammen, hebben we nu een Blitz- en Rapidtoernooi toegevoegd. Vrijwel dagelijks kan er gekozen worden of je mee met de excursie wilt gaan of niet. Voor de dammers, die wat meer vrije tijd willen, hebben we de mogelijkheid geschapen, om zelfs twee vrije dagen tijdens het toernooi op te nemen! Uniek in de damwereld!

Programma
Ook voor 2017 hebben we geprobeerd om een heel aantrekkelijk programma voor u samen te stellen. U kunt zelf kijken waar u aan mee wilt/kunt doen. U kunt bijvoorbeeld alleen voor het toernooi kiezen, of alleen Dubai en het toernooi in Thailand, of alleen Thailand Open en de rondreis erna. Voor de mensen, die alles willen meemaken, vanaf dag één tot en met het Bangkok arrangement aan het eind, die zijn precies een volle maand onder de pannen.
Het programma voor de events van Thailand Open 2017 ziet er als volgt uit:
19 mei-24 mei Dubai-tour
26 mei-4 juni Thailand Open
5-23 juni 12 daagse Rondreis Cambodja
23-25 juni Bangkok

Deelname
We verwachten ook komend jaar weer veel autochtone Thaise dammers. Dammen op het Internationale bord begint nu definitief voeten aan de grond te krijgen in Thailand en dat zal het toernooi alleen maar leuker maken. We zijn benieuwd naar de progressie in het spelniveau van de Thaise spelers volgend jaar. Vorig jaar hadden we in de persoon van Marut Banchuen, die Guntis Valneris van de toernooizege wist af te houden, de verrassing van het toernooi.
Naast de Thaise deelnemers verwachten we ook weer veel dammers uit diverse Aziatische landen en natuurlijk ook uit Nederland.
Het inschrijfgeld bedraagt € 55.Voor spelers die niet in het spelershotel logeren is er een toeslag van € 30 euro. Dit laatste is nodig, om e.e.a. betaalbaar te kunnen houden. Indien wij net als dit jaar te weinig kamers in ons spelershotel afnemen, dan ziet het hotel geen mogelijkheden meer om ons toernooi te sponsoren, hetgeen het einde van Thailand Open zou betekenen.

Inschrijven is erg simpel. Een mailtje sturen naar tjonaong@gmail.com is voldoende of een bericht naar 06-33667244 Andrew Tjon A Ong. Alles kan verder voor u geregeld worden: van vliegticket en hotelreservering tot transfers en of rondreis.

Toernooi
Het toernooi telt negen ronden volgens het Zwitsersysteem, met een speeltempo van 80 minuten plus 1 minuut per zet.
Het toernooi is erkend door de FMJD en er zal volgens FMJD-reglementen gespeeld worden. Ook zullen rating, normen en titels behaald kunnen worden.

Ook dit jaar zullen we een zeer gevulde prijzenpot. Het zal verder afhangen van het aantal deelnemers, maar de laatste jaren hadden we minimaal € 2000 in cash en daarnaast elke dag drie dagprijzen, zodat het interessant zal zijn voor zowel de wereldtoppers als de beginnende dammer. Iedereen is even welkom!!!
Er zal gespeeld worden in het Jomtien Garden hotel. De kamerprijs in het spelershotel is nog niet bekend, maar we verwachten dat we op het prijsniveau van dit jaar zullen kunnen gaan zitten, met een kleine aanpassing ivm de gedaalde eurokoers: € 22 euro pp per nacht, voor een standaardkamer inclusief ontbijtbuffet en € 23,50 voor een superiorkamer pp per nacht op basis van twee personen op een kamer.

Speelschema:
Vrijdag 26 mei
19:00 Opening Thailand Open

Zaterdag 27 mei
9:00 Ronde 1
14:15 Excursie, facultatief

Zondag 28 mei
9:00 Ronde 2
14:30 Ronde 3

Maandag 29 mei
9:00 Ronde 4
14:30 Ronde 5

Dinsdag 30 mei
8:00 Ronde 6
13:30 Excursie,facultatief

Woensdag 31 mei
Dag ter vrije besteding (rustdag)
Dag-Excursie, facultatief

Donderdag 1 juni
10:00 Ronde 7
19:00 Avond-excursie (facultatief)

Vrijdag 2 juni
10:00 Ronde 8
19:00 Thailand Open Blitz Kampioenschap(facultatief)

Zaterdag 3 juni
10:00 Thailand Open Rapid Kampioenschap (facultatief)

Zondag 4 juni
10:00 Ronde 9
17:00 Sluiting
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Dec 12, 2016 05:57

Even een update van de Thailand Open evenementen. Later deze week worden nog de Dubai-tour en de voorlopige deelnemerslijst gepubliceerd. We beginnen nu met de mooiste rondreis uit ons programma: de schitterende 12-daagse Rondreis Cambodja. Deze reis volgt meteen na afloop van het Thailand Open damtoernooi. Hieronder de reisbeschrijving van deze mooie reis.

12 daagse Rondreis Cambodja, 5-17 juni 2017

Dag 1 > Maandag 5 juni: Jomtien – Poipet – Siem Reap
We worden met prive busjes van ons hotel Jomtien Garden opgehaald en deze brengen ons meteen naar de grens met Cambodja. Hier worden we opgewacht door personeel van onze Cambodjaanse touroperator en zij helpen ons bij het oversteken van de grens. Daarna vervolgen we de reis naar Siem Reap en worden we naar ons hotel gebracht. Hier krijgt u een welkomstdrankje en informatie over Cambodja en de fantastische rondreis die op het punt staat te beginnen (D)

Image

Dag 2 > Dinsdag 6 juni: , Siem Reap – Angkor – Siem Reap
Na het ontbijt worden we door tuktuks opgehaald bij ons hotel, om samen met
een gids één van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld te bezoeken: het officiële wereldwonder Angkor Wat! Dit werelderfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige beelden en tempels. Eerst bezoeken we de Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de maar liefst 100 tempels die het complex rijk is. Ondertussen kunnen we de dorst lessen met een verse kokosnoot. Na een kort ritje komen we aan bij Angkor Thom, waar we de twaalfde-eeuwse Bayon bezoeken. De 54 Boeddhabeelden vormen één van de meest indrukwekkende plekken van het complex. Later op de dag gaan we de Ta Phrom tempel bezichtigen. Dit is één van de weinige tempels die in zijn originele staat behouden is gebleven. Hij werd wereldberoemd door de film Tomb Raider met Angelina Jolie. Deze tempel is deels overgroeid door gigantische boorwortels die zich een weg om en door de steenblokken heen hebben gewerkt.
Voor degenen, die deze Angkor Wat in een vorige reis reeds bezocht hebben, wordt, indien gewenst, in overleg een alternatief programma aangeboden.
Om half zeven worden we opgehaald en naar Smile of Angkor gebracht. Voorafgaand aan deze prachtige show, kunnen we genieten van een heerlijk buffet-diner met verschillende Aziatische gerechten. Ook de show zelf is van grote kwaliteit; een combinatie van licht, geluid, laser en dans maken van deze interpretatie van de geboorte van Angkor een adembenemende show. (O), (L), (D)

Image

Dag 3> Woensdag 7 juni, Siem Reap – Kampong Kleang – Siem Reap
We trekken er een hele dag op uit om per fiets, jeep en boot de omgeving van Siem Reap te verkennen. Terwijl we op de fiets het eerste deel van de tour afleggen, ademen we letterlijk de geur van de rijstvelden in en worden we omringt door prachtige lotusvelden. We stoppen bij een lokale markt, traditionele huizen en een kleine verborgen temple. Een makkelijke fietstour over vlakke wegen van ongeveer een uur. Voor degenen die niet mee kunnen fietsen, regelen we een brommer of wagentje waarop meegereden kan worden en waarmee vervolgens hetzelfde traject gevolgd kan worden.
Per jeep vervolgen we de route naar Kampong Kleang, het drijvende dorp. Het meest authentieke dorp aan het grote meer. Doordat we met jeeps gaan zijn we in staat om gedeeltelijk via het platteland naar onze bestemming te rijden. Het is een geweldige ervaring om gereden te worden in een oldtimer jeep. Geen ramen en deuren in de jeep, zodat we de geuren en omgeving zo goed mogelijk in ons kunnen opnemen.
Tijdens het droge seizoen kunnen we tussen de wel tot 10 meter hoge palen waarop de huizen gebouwd zijn doorwandelen. In het regenseizoen kan het water in het meer stijgen tot 1 of 2 meter vanaf de vloer van de huizen en begrijpt u waarom de huizen zo hoog gebouwd zijn. Lunch bij een lokale familie en we kunnen hier relaxen in hangmatten. Dan gaan we verder per boot om door dit dorp te varen.. Bij een pagode leren we over het Boeddhisme en we zullen een bijzondere ervaring beleven: We worden gezegend door een monnik! Een unieke ervaring.

De terug weg naar Siem Reap gaat voor een gedeelte over zandwegen en door kleine dorpjes. Aan het einde van de middag zijn we weer terug in Siem Reap. (O), (L), (D)

Image

Dag 4> Donderdag 8 juni Siem Reap – Battambang
Een paar kilometer buiten Siem Reap ligt West Baray. Dit meer is in de Angkor tijd met de hand uitgegraven en diende als een waterreservoir. Heden ten dage wordt dit bekken nog steeds gebruikt. Daarna bezoeken we een zijdefarm van Artisan d’Angkor. Lokale bevolking krijgt hier de kans om het vak van weven te leren, een ambacht die al honderden jaren in Cambodja aanwezig is.
Optioneel. We kunnen vanavond Phare the Circus bezoeken. Een unieke show
die zelfs wereldfaam geniet. (O), (L), (D)

Image

Dag 5> vrijdag 9 juni, Battambang
Tijd voor een eerste kennismaking met Battambang! Vandaag vormt een ritje met de beroemde bamboetrein een deel van de route. Dit is waarschijnlijk de kleinste trein ter wereld en een unieke lokale uitvinding. De trein bestaat uit een bamboe-platform en twee paar treinwielen en wordt aangedreven door een kleine benzinemotor. Omdat er slechts één enkel spoorlijntje is, moet de trein af en toe van de rails worden gehaald, om tegenliggers door te laten, en soms zullen zij voor ons aan de kant gaan.

Na de lunch rijden we door kleine dorpjes en rijstvelden naar Phnom Sompov Mountain. Deze berg is ongeveer 140 meter hoog en er zijn in total 800 treden om de top te bereiken. We vermijden deze klim en gaan met de motorbike naar
het eerste gedeelte van de berg om de tempels, heiligdommen en killing caves uit de Khmer Rouge periode te bezoeken. We kijken uit over heel Battambang en genieten van dit uitgestrekte, prachtige landschap. We eindigen onze tour voor zonsondergang en lopen naar beneden via de bergtreden om de “bat army” te bezoeken. Duizenden vleermuizen vliegen uit de berghelling van deze grot zodra het schemerig wordt. (O), (L), (D)

Image

Dag 6> zaterdag 10 juni, Battambang – Phnom Penh
Vandaag verlaten we Battambang. Na het ontbijt reizen we naar de Cambodjaanse
hoofdstad Phnom Penh. Onderweg regelmatig stoppen we regelmatig zodat we mooie foto´s kunnen maken. Tijdens zonsondergang maken we een Mekong sunset boatcruise. (O), (L), (D

Image

Dag 7> Zondag 11 juni, Phnom Penh
Tijd voor een interessante citytour door Phnom Penh. ´s Ochtends brengen tuk-tuks ons naar het genocidemuseum S21 Tuol Sleng. Deze voormalige middelbare school wed door de Rode Khmer gebruikt als de zeer beruchte S21- gevangenis, tijdens hun regime dat duurde van 1975 tot 1979. Hierna is het slechts een kort ritje naar het Royal Palace, een gebouwencomplex dat dienst doet als Koninklijke residentie voor de koning van Cambodja. Hier kunnen we pure Khmer architectuur bezichtigen. We vervolgen deze citytour door de stad te verlaten en het lugubere Choeung Ek te bezoeken, beter bekend als The Killing Fields, waar duizenden mensen gemarteld zijn en begraven in massagraven. Onderweg terug naar het hotel stoppen we bij één van de lokale markten. (O), (L)

Image

Dag 8> Maandag 12 juni, Phnom Penh - Kampot
Na het ontbijt worden we opgehaald bij het hotel door onze chauffeur. We rijden vandaag richting de kust. Cambodja is gelegen aan de Golf van Thailand en heeft naast een aantal zeer mooie stranden ook nog eens vele malen minder toeristen op die stranden. Dit beleeft u later in Sihanoukville. Eerst gaan we naar Kep.

Vandaag bezoeken we de beroemde Kampot Pepper plantage. De beste pepers ter wereld komen namelijk uit Kampot. We leren alles over rode, witte en zwarte pepers die wereldfaam genieten.
We stappen in bootjes om naar de mangrove te gaan. Hier bevindt zich een bijzonder project om de mangrove weer terug te brengen aan de kust. We helpen een handje mee. We krijgen elk een baby mangrove plantje en die mogen we zelf planten aan de kustlijn van Kampot!
‘s Avonds gaan we krab eten in één van de kleine lokale restaurantjes (O), L), (D)

Wordt vervolgd! zie volgende post!
Last edited by Andrew Tjon A Ong on Thu Dec 15, 2016 22:32, edited 1 time in total.
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Thu Dec 15, 2016 21:25

Vervolg 12-daagse rondreis Cambodja:

Dag 9> Dinsdag 13 juni, Kampot-Sihanoukville
Start de dag met ontbijt en na het ontbijt rijden we naar Bokor Hill Station. Dit oude verlaten dorp is gebouwd op een plateau dat op 1 km hoogte ligt. Het was gebouwd door de Fransen in de jaren 20. Hoewel er nu een groot hotel en gokhal op staat zijn er nog steeds mooie plekken om de oude gebouwen te bewonderen. Met name de oude Kerk en de watertoren staan nog schitterend op het plateau. In de loop van de ochtend gaan we met onze bus verder naar Sihanoukville, ongeveer 3 uur van Kep. ´s Avonds kunnen we de mooie zonsondergang zien en op het strand van een diner genieten (O), (L)

Image

Dag 10> Woensdag 14 juni, Sihanoukville
Vandaag staat een boot tour op het programma. Duiken vanaf de boot en zwemmen in een turquoise baai met een prachtig witte zandstrand maakt deze dag één om nooit meer te vergeten. (O), (L)

Image

Dag 11> Donderdag 15 juni, Sihanoukville
Een dag ter vrije besteding (O)

Image

Dag 12> Vrijdag 16 juni, Sihanoukville – Koh Kong border - Bangkok
Helaas, vandaag is het alweer tijd om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. We rijden door het mooie landschap van de Cardamom mountains voordat we bij de grens met Thailand arriveren. Nadat we de grens hebben overgestoken rijden we verder naar Bangkok. (O), (L)

Deze 12-daagse rondreis kost € 965,--

Wat is inclusief:
- dag 1: transfer van Jomtien naar grens Thailand-Cambodja
- Private bus van Poipet naar Siem Reap
- Welkomstdrankje in hotel
- dag 2: Angkor tour: tuktuk, Engels sprekende gids,
- Smile of Angkor show
- dag 3: Countryside tour: Engels sprekend gids,
- fiets tour, boot tour, jeep tour, bezoek aan Kampong Kleang drijvend dorp
- Zegening door een monnik,
- dag 4: Bezoek aan West Baray, met een privé bus
- Bezoek aan zijde farm,
- dag 5: Battambang tour: Bamboo trein
- Bezoek aan Phnom Sampov mountain, bezoek aan de Killing caves,
- bezoek “bat army”
- dag 6: Met privé bus naar Phnom Penh,
- diverse interessante foto-stops onderweg
- Mekong sunset boat cruise op de Tonle Sap- en Mekong rivier
- dag 7: City tour per tuk-tuk, Engels sprekende gids
- Bezoek aan Royal Palace, Killing Fields, Tuol Sleng museum,
- dag 8: Met privé bus bezoek aan peper plantage in Kampot,
- Boat tour mangrove, planting mangrove, donatie aan het project.
- dag 9: Met prive bus bezoek aan Bokor Hill Station,
- dag 10: Sun boat tour, transfer, eiland bezoek, snorkelen
- dag 12: Prive bus Sihanoukville – Koh Kong - Bangkok,
- farewell gift
- Logies met ontbijt in comfortable Hotels (4 sterren) met zwembad
- Siem Reap: Royal Empire hotel, 4*
- Battambang: Classy Hotel, 4*
- Phnom Penh: Ohana hotel, 4*
- Kep: Summer Resort, 4*
- Sihanoukville: Holiday Villa Nataya 4*
- Tijdens de gehele rondreis Cambodjaans-Nederlandse reisleiders (2 pers.)
- Tijdens de gehele reis Nederlandse reisbegeleiding (2 pers.)
- Dagelijks flesjes water tijdens de tour en in de bus.

Niet inclusief:
- Entreegelden en Maaltijden (10 lunches (L) en 8 diners (D) volgens programma totaal 125 euro ter plekke te voldoen.
- Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden (1x diner Phnom Penh en 2x diner Sihanoukville), verzekeringen, visum, drankjes en optionele excursies.

Notitie:
Om het gemak tijdens de reis te vergroten worden de entreegelden, lunches en diners van te voren in één keer voldaan (€ 125), zodat de deelnemers niet bij elke excursie of maaltijd apart hoeven af te rekenen. Dit vergroot het comfort tijdens het reizen en levert ook een voordeligere prijs op, omdat het door de touroperator gereserveerd en betaald wordt.
Single supplement (Eénpersoonstoeslag) is € 240

Uw paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn na vertrek uit Thailand. Visum voor Thailand is niet nodig. In het vliegtuig dient een briefje te worden ingevuld, waarmee men bij aankomst een visumstempel in het paspoort krijgt.

Image
De route is in de roze lijn aangegeven. Route Siem Reap, Battambang, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville, Bangkok.
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue Dec 20, 2016 04:10

Voorprogramma Thailand Open 2017: 6 daagse Dubai-trip (19-24 mei)

Als onderdeel van de Thailand Open evenementen van dit jaar, hebben we leuke arrangementen voor de mensen, die nog meer uit hun Thailand-ticket willen halen. Ze kunnen er van profiteren door mee te gaan met de rondreis Cambodja (5-16 juni) en/of kunnen het Dubai-arrangement kiezen. Het is heel leuk om de lange vlucht naar Thailand te onderbreken voor het jaarlijkse 6-daags Dubai-stopover arrangement.
Met hetzelfde ticket waar we mee naar Thailand gaan, maken we een stop in Dubai, we maken de 6 daagse tour en daarna gaan we met hetzelfde ticket verder naar Thailand. Je betaalt dus niks extra’s voor de reis naar Dubai. Je betaalt alleen de prijs van de stopover tour.

Voor slechts 325 euro meer, heb je dus de Dubai-tour erbij. Slechts 325 euro voor een 6-daagse tour Dubai. Inclusief 5 nachten in een comfortabel hotel, excursies en transfers. We zullen daarna in groep doorreizen naar Thailand en op 25 mei, 1 dag voor aanvang van Thailand Open, aankomen.

Image
Dubai is booming! Het is de snelst groeiende stad ter wereld waar het bruist van de nieuwe ideeën. Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden.

Dubai is één van de zeven staatjes van de Verenigde Arabische Emiraten dat aan de zuidkust van de Perzische Golf ligt en grotendeels uit de gelijknamige hoofdstad bestaat. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is voor ieder wat wils: strand, zee, heel veel winkel- gelegenheid en een bruisend nachtleven. En wie het avontuur niet schuwt, kan op een uurtje afstand zo de woestijn intrekken. Ongeveer zes en een half uur vliegen hier vandaan, liggen de Verenigde Arabische Emiraten, met als bekendste emiraat, Dubai. Een sprookje uit 1001 nacht, ongerepte schoonheid en een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Een zeer moderne stad met vele shoppingmalls en geringe belastingen maakt Dubai tot een winkelparadijs. U treft sfeervolle lokale souks (markten) en handelscentrum voor o.a. goud, prachtige stoffen en elektronica. Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en er zijn bijna 30 modern ingerichte discotheken. Dubai staat bekend met het super-de-luxe Burj El Arab Hotel, duurste hotel ter wereld. Deze bestemming heeft alles in zich voor een comfortabele en luie strandvakantie, maar is ook geschikt voor avontuurlijke ingestelde of sportieve vakantieganger.

Image
We vliegen met de nummer één vliegmaatschappij van dit moment: the Emirates, met de airbus A380

Dag 01, vrijdag 19 mei AMSTERDAM - DUBAI.
U vliegt met de hypermoderne Airbus A380 (grootste vliegtuig ter wereld) van The Emirates van Amsterdam naar Dubai ( Verenigde Emiraten ), een moderne bruisende stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 02, zaterdag 20 mei, DUBAI Dhow Cruise met diner
U komt ‘s nachts op de luchthaven van Dubai aan en zullen worden opgevangen door Siraj, al vele jaren onze vaste gids en gastheer in Dubai. Overdag heeft u vrij op te acclimatiseren. U kunt alvast de stad gaan verkennen of gaan winkelen in een van de souks of grote Malls in Dubai.

Image

Ongeveer om 18.00 uur wordt u opgehaald voor een Dhow Cruise (incl.diner buffet & non alc. dranken) Bij deze romantische excursie vaart u bij maanlicht over de Dubai Creek. Tijdens deze cruise met een traditioneel houten Arabisch schip, heeft u een betoverend zicht op de skyline van Dubai terwijl u geniet van een heerlijk diner. Het karakter van de stad is een verstrengeling van modern en traditioneel. U zult luxe jachten zien. Schitterende voorbeelden van architectuur als de Dubai Creek Golf & Jacht Club en het spectaculaire gebouw van de Kamer van Koophandel kunnen niet aan uw zicht voorbijgaan. Maar ook de oude houten dhows, de woning van Sheikh Saeed en het Heritage Village herinneren u aan het verleden. Het diner en de geurige Arabische Koffie zijn bij deze excursie inbegrepen.

Image

Dag 03, zondag 21 mei, DUBAI - Stadstour Dubai, Palm Islands -
Deze fascinerende tour brengt u naar , Dubaistad en Palm Island. Bezoek aan de Goldsoukh, de Mall of Dubai, om het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, te bekijken, Daarna gaan we naar de Jumeirah Open beach, waar we o.a. het duurste hotel ter wereld de Burj Al Arab kunnen bekijken en daarna gaat we de beroemde Palm eilanden bezoeken.

Image

Dag 04, maandag 22 mei, DUBAI Dag ter vrije besteding!
Dubai heeft vele attracties om te bekijken en te beleven. Het is lastig om het iedereen naar de zin te maken. De een vindt slenteren door de stad het leukste, een ander wil gaan shoppen in de Souks of de gigantische shoppingmalls bezoeken, terwijl een ander het liefste naar het prachtige witte strand gaat (Jumeira Open Beach). Daarom is deze dag open gelaten zodat een ieder deze naar eigen smaak kan invullen. Er zijn diverse kant en klare excursies, die gemaakt kunnen worden.

Image

Een aanrader is de Desert Safari. Een must voor de Dubaiganger, maar we hebben deze excursie niet in het vaste programma opgenomen, omdat het niet geschikt is voor hartpatiënten en mensen met nek- en rugklachten. Het kan er behoorlijk wild aan toegaan! Deze excursie begint wat later in de middag en in de loop van de avond word je dan, na het diner onder de sterrenhemel, weer naar het hotel gebracht.

Image

Dag 05, dinsdag 23 mei, DUBAI - Gehele dag excursie naar Abu-Dhabi
- Bij deze excursie krijgt u een goed beeld van Abu Dhabi, een emiraat dat sterk op Dubai lijkt maar tegelijk zo anders is. Vanuit Dubai reist u langs ’s werelds grootste, door mensenhanden gemaakte, haven in Jebel Ali. Tijdens de twee uur durende rit naar Abu Dhabi komt u door woestijnlandschappen die begroeid zijn met acacia bomen. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft vele opvallende voorbeelden van moderne architectuur. Zij tonen intrigrerende interpretaties van Islamitische thema’s, vastgesteld in hedendaagse materialen. Tijdens de route langs de Corniche met de helderblauwe Golfwateren en verleidelijke eilanden langs de kust, ziet u glinsterende wolkenkrabbers en andere gebouwen. In de stad Abu Dhabi met zijn indrukwekkende contrasten, bezoekt als eerste de beroemde Seikh Zayed moskee, daarna het Abu Dhabi openlucht museum, en daarna de imposante nieuwe Yas shoppingmall wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Image

Dag 06, woensdag 24 mei, DUBAI
Vandaag kunt u uw laatste inkopen doen en dingen zien wat u nogmaals wilt zien of nog niet gezien had. Om ca. 20.00 uur wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van 23.00 uur naar Bangkok. Check-out van uw hotel om 12.00 uur. Indien u tot 20.00 uur in uw hotel wilt blijven, betaalt u een toeslag.

Image

Dag 07, donderdag 25 mei,
DUBAI -BANGKOK Aankomst Bangkok om 8.20 u..6 daagse Dubai/Abu-Dhabi reis, met prijs 325,-- euro!! Geef je gauw op ivm beschikbare plek in vliegtuig en hotel!

Image
Het Palmeiland

De palmeilanden zijn kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).Het project is door Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, emir van Dubai en huidig eerste minister van de VAE, opgezet om het toerisme te doen groeien.De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom - een stam met veel zijtakken. Daardoor hebben ze een zeer lange kustlijn en kan elke bewoner aan het water wonen.

Image

Inclusief:
- Ontvangst door onze gids en transfer vanaf Airport naar Hotel
- 5 nachten in comfortabel Hotel
- Genoemde excursies
- Transfer van Hotel naar de Airport

Exclusief:
- Niet genoemde maaltijden
- Optionele excursies
- Verzekeringen
- Dirham tax

Opgeven? Een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende en alles wordt voor u geregeld. Iedereen is welkom bij deze reis!!
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Feb 06, 2017 01:14

Er zijn mensen, die zich afvroegen of Thailand Open wel door zou gaan dit jaar, omdat ze nog nergens een deelnemerslijst hebben gezien. Welnu , die mensen kunnen wij gerust stellen. Thailand Open gaat natuurlijk door! Het werd inderdaad de hoogste tijd om weer met een update te komen. In de tussentijd is alles gewoon doorgegaan. Er zijn op alle evenementen van Thailand Open al genoeg deelnemers, maar er kunnen er altijd nog méér bij. Vol is vol komt bij ons niet voor. Wil je nog meer info over Thailand Open of weet je genoeg en wil je het een keer meemaken? Een berichtje sturen naar tjonaong@gmail.com is voldoende!

Hieronder een voorlopige deelnemerslijst t/m heden. We verwachten in ieder geval minstens een stuk of zestig deelnemers.

1 Arie van Diggele (NL)
2 Lucien Farzan (NL)
3 Rob Geurtsen (NL)
4 Wim Vlooswijk (NL)
5 Ruph Bhawanibhiek (NL)
6 Ramon Sakidin (NL)
7 Bhaan Dihal (NL)
8 Nerin Bisseswar (NL)
9 Bas Baksoellah (NL)
10 Harold Jagram (NL)
11 Asgar Rasoelbaks (NL)
12 Robby Koendjbiharie (NL)
13 Boike Matoera (NL)
14 Gerard Peroti (NL)
15 Kumar Mangal (NL)
16 Hans Loots (NL)
17 Lennart Bolks (NL)
18 Erik Maijenburg (NL)
19 Wim Bor (NL)
20 Cock van Wijk (NL)
21 Michiel Luiten (NL)
22 Ton v.d. Ploeg (NL)
23 Ijpe Feenstra (NL)
24 Dick van Ommeren (NL)
25 Peter Blok (NL)
26 Henk Kamminga (NL)
27 Iepie Poepjes-Koopman (NL)
28 Barbara Graas (NL)
29 Paul v.d. Lem (NL)
30 Anne Veenstra (NL)
31 Nona Savina (Russia)
32 Sophia Kiriyenko (Russia)
33 Alena Litvinova (Russia)
34 Aloysha Gordeychuk (Russia)
35 Krishnan Karthik (India)
36 Ajith Abeysekera (Sri Lanka)
37 Macodou Ndiaye (Senegal)
38 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
39 Amara Keita (Guinee)
40 Panithi Seksonwirya (Thailand)
41 Damrong Yua Bang Sai (Thailand)
42 Nattawut Upiri (Thailand)
43 Marut Banchuen (Thailand)
44 Chaweng Laorsoonchai (Thailand)
45 Jatupon Nuanngam (Thailand)Image
De top drie van Thailand Open 2016, met vlnr Macodou Ndiaye (Senegal) , Ivan Trofimov (Rusland) en Amara Keita (Guinee)
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri Apr 07, 2017 03:39

Image

Thailand Open 2017

Vandaag over precies 7 weken zal het 13e Thailand Open plaatsvinden. Je kunt je nog steeds inschrijven voor wat ons betreft het mooiste damtoernooi in de damarena. Je kunt je ook nog opgeven voor de Dubai-tour, net vóór en de 12 daagse rondreis Cambodja, meteen na het toernooi.
Dit is de kans voor de mensen die nog nooit aan het toernooi hebben meegedaan, om het een keer mee te maken. De mensen, die al een keer hebben meegedaan, weten wat ze kunnen verwachten en die komen graag weer een volgende keer. Wil je meer informatie of wil je je opgeven? Twijfel niet langer en stuur een bericht naar tjonaong@gmail.com en alles wordt voor je geregeld.

Programma Thailand Open events:
19-24 mei Dubai & Abu/Dhabi tour
26 mei-4 juni Thailand Open
5-16 mei 12 daagse rondreis Cambodja

Voorlopige deelnemerslijst:

1 Arie van Diggele (NL)
2 Lucien Farzan (NL)
3 Rob Geurtsen (NL)
4 Wim Vlooswijk (NL)
5 Ruph Bhawanibhiek (NL)
6 Ramon Sakidin (NL)
7 Kries Kalidien (NL)
8 Nerin Bisseswar (NL)
9 Bas Baksoellah (NL)
10 Harold Jagram (NL)
11 Gerard Peroti (NL)
12 Kumar Mangal (NL)
13 Hans Loots (NL)
14 Erik Maijenburg (NL)
15 Wim Bor (NL)
16 Cock van Wijk (NL)
17 Michiel Luiten (NL)
18 Ton v.d. Ploeg (NL)
19 Lennart Bolks (NL)
20 Ijpe Feenstra (NL)
21 Henk Kamminga (NL)
22 Michiel Kroesbergen (NL)
23 Peter Blok (NL)
24 Iepie Poepjes-Koopman (NL)
25 Barbara Graas (NL)
26 Paul v.d. Lem (NL)
27 Anne Veenstra (NL)
28 Frans Elzenga (NL)
29 Roy Coster (NL)
30 Nona Savina (Russia)
31 Sophia Kiriyenko (Russia)
32 Dmitry Pavlov (Russia)
33 Aleksey Gordeychuk (Russia)
34 Dmitry Valikov (Russia)
35 Aleksandr Iurgenson (Russia)
36 Krishnan Karthik (India)
37 Ajith Abeysekera (Sri Lanka)
38 Macodou Ndiaye (Senegal)
39 Amara Keita (Guinee)
40 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
41 Damrong Yua Bang Sai (Thailand)
42 Panithi Seksonwirya (Thailand)
43 Nattawut Upiri (Thailand)
44 Marut Banchuen (Thailand)
45 Chaweng Laorsoonchai (Thailand)
46 Jatupon Nuanngam (Thailand)

Hieronder een update van het toernooi en natuurlijk wat mooie sfeerfoto's van het toernooi!

Image
Foto's onder en boven: bezoek aan het weeshuis, "Shelter Centre" waar Thailand Open sponsor van is
Image

Image
Foto's boven tijdens de excursies en foto's beneden sfeerbeelden in de speelzaal
Image

Image
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri May 12, 2017 15:58

Image

Thailand Open 2017
Vandaag over precies twee weken gaat het feest in Thailand beginnen.
Ook voor deze aflevering moest er erg hard gewerkt worden,om dit toernooi, met alle nevenactiviteiten weer netjes op de rails te krijgen. Heel veel tegenslagen en afmeldingen zijn ons niet bespaard gebleven. We hebben er echter nog steeds zin in en kijken er erg naar uit. Volgende week zal de eerste groep van 17 man voor de rondreis Dubai/Abu Dhabi richting het Oosten vertrekken. Door de vele tegenvallers (afmelders wegens ziekte etc), hebben we dit jaar wat minder deelnemers. Het zal tussen de 40 en de vijftig komen te liggen denk ik. In ieder geval genoeg om er weer een spetterende aflevering van te maken. Er kan bovendien zoals altijd bij Thailand Open, overal nog op worden ingeschreven. Dus als je nog twijfelt, dan is een mailjte naar tjonaong@gmail.com genoeg om alles binnen een dag in orde te maken.

Evenementen:
19-24 mei Dubai/Abu-Dhabi tour
26 mei-4 juni Thailand Open
5-16 juni 12 daagse rondreis Cambodja

Hieronder de laatste stand van zaken, wat betreft de deelnemerslijst:
1 Lucien Farzan (NL)
2 Rob Geurtsen (NL)
3 Wim Vlooswijk (NL)
4 Roep Bhawanibhiek (NL)
5 Nerin Bisseswar (NL)
6 Bas Baksoellah (NL)
7 Harold Jagram (NL)
8 Gerard Peroti (NL)
9 Kumar Mangal (NL)
10 Hans Loots (NL)
11 Erik Maijenburg (NL)
12 Wim Bor (NL)
13 Cock van Wijk (NL)
14 Ton v.d. Ploeg (NL)
15 Lennart Bolks (NL)
16 IJpe Feenstra (NL)
17 Henk Kamminga (NL)
18 Michiel Kroesbergen (NL)
19 Peter Blok (NL)
20 Iepie Poepjes-Koopman (NL)
21 Barbara Graas (NL)
22 Paul v.d. Lem (NL)
23 Anne Veenstra (NL)
24 Frans Elzenga (NL)
25 Roy Coster (NL)
26 Nandinchimeg Batdelger (Mongolia)
27 Nona Savina (Russia)
28 Sophia Kiriyenko (Russia)
29 Dmitry Pavlov (Russia)
30 Aleksey Gordeychuk (Russia)
31 Dmitry Valikov (Russia)
32 Samandar Kalanov (Uzbekistan)
33 Iqbal Ahmed (Pakistan)
34 Ephrame Demessie (Ethiopia)
35 Macodou Ndiaye (Senegal)
36 Amara Keita (Guinee)
37 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
38 Damrong Yua Bang Sai (Thailand)
39 Panithi Seksonwirya (Thailand)
40 Nattawut Upiri (Thailand)
41 Marut Banchuen (Thailand)
42 Chaweng Laorsoonchai (Thailand)
43 Jatupon Nuanngam (Thailand)

Hieronder wat foto's van voorgaande edities!
Image
Image
Image
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1210
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: 13e Thailand Open 2017 (26 mei - 4 juni)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue May 23, 2017 03:10

Thailand Open 2017

De Thailand Open events zijn al begonnen. Momenteel zit er een groep van 17 man en vrouw lekker vakantie te vieren in Dubai. Woensdag gaat de reis verder naar Thailand en vrijdag zal het hoofdevenement dan van start gaan: Thailand Open 2017!
Een belangrijke mededeling voor de deelnemers en eventueel andere bezoekers: Het toernooi zal voor het eerst sinds elf jaar niet plaatsvinden in het Jomtien Garden hotel, maar in het nog mooiere Splendid Resort Jomtien.
Adres: 75/216 Moo 12 Jomtien Sai Nueng Road Banglamoung Nongprue Chonburi 20260, Thailand
Telefoon: +66 38 756 534.
Ook de meeste spelers zullen in dat resort worden ondergebracht. de reden is, dat het Jomtien Garden hotel overboekt was, en we daar niet meer terecht konden. Gelukkig zijn we er in geslaagd een vervangende, zo niet mooiere, speelaccommodatie te vinden, zowel voor de spelers als voor het toernooi.

Aan de deelnemerslijst is er weinig veranderd de laatste weken, maar dat zal de pret niet drukken. We kijken er allemaal heel erg naar uit, en het zal ongetwijfeld weer een spetterend damfeest worden in Thailand, met flink wat hoogtepunten. We zullen zoals u van ons gewend bent, weer vaak en veel over dit toernooi posten op internet. Vooral op Facebook en met name in de Groep International Draughts, zal het erg moeilijk zijn, om Thailand Open over het hoofd te zien.

Image
ImageImage
Image
Image
Ons nieuwe onderkomen in Thailand: Het Splendid Resort!
Image
Hieronder de huidige deelnemerslijst. Natuurlijk kunnen er tot op de laatste dag nog deelnemers aanschuiven.

1 Lucien Farzan (NL)
2 Rob Geurtsen (NL)
3 Wim Vlooswijk (NL)
4 Ruph Bhawanibhiek (NL)
5 Robby Koendjbiharie (NL)
6 Nerin Bisseswar (NL)
7 Bas Baksoellah (NL)
8 Harold Jagram (NL)
9 Moen Lachman (NL)
10 Kumar Mangal (NL)
11 Hans Loots (NL)
12 Erik Maijenburg (NL)
13 Cock van Wijk (NL)
14 Ton v.d. Ploeg (NL)
15 Lennart Bolks (NL)
16 Ijpe Feenstra (NL)
17 Henk Kamminga (NL)
18 Peter Blok (NL)
19 Iepie Poepjes-Koopman (NL)
20 Barbara Graas (NL)
21 Paul v.d. Lem (NL)
22 Anne Veenstra (NL)
23 Roy Coster (NL)
24 Frans Elzenga (NL)
25 Michiel Kroesbergen (NL)
26 Macodou Ndiaye (Senegal)
27 Amara Keita (Guinee)
28 Ephrame Demessie (Ethiopia)
29 Iqbal Ahmed (Pakistan)
30 Samandar Kalanov (Uzbekistan)
31 Nandinchimeg Batdelger (Mongolia)
32 Nona Savina (Russia)
33 Sophia Kiriyenko (Russia)
34 Dmtry Pavlov (Russia)
35 Aleksey Gordeychuk (Russia)
36 Dmitry Valikov (Russia)
37 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
38 Panithi Seksonwirya (Thailand)
39 Damrong Yua Bang Sai (Thailand)
40 Nattawut Upiri (Thailand)
41 Marut Banchuen (Thailand)
42 Chaweng Laorsoonchai (Thailand)
43 Jatupon Nuanngam (Thailand)
http://www.thailandopen.nl/

Post Reply