Jeugddamprijs 2018

Post Reply
henk stoop
Posts: 900
Joined: Sun Nov 02, 2003 00:02

Jeugddamprijs 2018

Post by henk stoop » Tue Jan 15, 2019 22:11

Nationale Jeugddamprijs 2018.

Net als voorgaande jaren wordt er ook een jeugddammer 2018 gekozen.
De jeugddammer 2018 is een jeugdspeler die de damsport positief in de belangstelling weet te plaatsen. Hiervoor mag iedereen jeugdspelers nomineren. Een tiental ervaren jeugdleiders en jeugdtrainers uit heel Nederland zal uit de genomineerden de jeugddammer 2018 kiezen. De winnaar krijgt niet alleen een beker maar ook een bedrag van € 500,-.

Beoordelingscriteria
Het is de bedoeling dat de jury iemand kiest die niet alleen goed damt, maar die ook op andere gebieden een positief voorbeeld is voor de dammende jeugd. De jury zal daarbij naar vijf aspecten kijken: prestaties, gedrag, trainingen, school en publiciteit. Prestaties tellen daarbij zwaarder dan de andere criteria, maar het is niet alleen doorslaggevend.
Als je iemand wilt nomineren dan wil de jury graag op alle vijf de aspecten een toelichting ontvangen.
• Welke damresultaten zijn er in 2018 behaald.
• Hoe gedraagt deze jeugdspeler zich t.o.v. anderen. Denk aan gedrag ten opzichte van andere jeugdspelers, organisatoren, arbiters, gastgezinnen, bestuurders.
• Aan welke damtrainingen doet deze jeugdspeler mee.
• Geef een voorbeeld van een interview (TV, radio, krant).
• Op welke school en in welke klas zit deze jeugdspeler? Wat is het gemiddelde cijfer op het schoolrapport?

Iedereen mag nomineren.
Wil je iemand nomineren voor deze prijs, stuur dan een e-mail naar jeugddammer@live.nl. Geef duidelijk aan wie je wilt nomineren en waarom. Geef een toelichting op alle beoordelingcriteria. Nomineren kan tot 31 januari 2019.

Achtergrond.
De verkiezing van de jeugddammer van het jaar is een particulier initiatief. De prijs wordt gesponsord uit de verkoop van de K&K en KNK damboekjes.

Post Reply