THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post Reply
User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Jan 02, 2019 03:46

Image

15e Thailand Open 31 mei-8 juni 2019


Wij nodigen u hierbij van harte uit voor de 15e editie van Thailand Open.

Programma

Ook voor 2019 hebben we geprobeerd om een heel aantrekkelijk programma voor u samen te stellen. U kunt zelf kijken waar u aan mee wilt doen. U kunt bijvoorbeeld alleen voor het toernooi kiezen, of alleen Dubai en het toernooi in Thailand, of Dubai, Thailand Open en Rondreis Noord-Vietnam. Het laatste is voor de mensen, die alles willen meemaken, vanaf dag één tot en met het Bangkok arrangement aan het eind. Zij zijn dan precies 31 dagen onder de pannen.
Na het succes van vorig jaar, zullen we ook dit jaar weer samenwerken met de Draughts64 afdeling van de FMJD en zal er weer een WorldCup evenement met Rapid en Blitz plaatsvinden. Deze toernooien zullen in het Thailand Open programma geïntegreerd worden, zodat iedereen, die dat zou willen, ook aan de 64-veldentoernooien zou kunnen meedoen.

Het programma voor de events van Thailand Open 2019 ziet er als volgt uit:
24-29 mei Dubai-tour
31mei-8 juni Thailand Open
8 juni Thailand Open Rapid- en Blitz kampioenschap
9-21 juni Rondreis Vietnam
21-23 juni Bangkok

Deelname
We verwachten ook komend jaar nog meer autochtone Thaise dammers. Dammen op het Internationale spel heeft nu in Thailand definitief vaste voet aan de grond gekregen en dat zal het toernooi alleen maar leuker maken. Naast de Thaise deelnemers verwachten we ook weer veel dammers uit diverse Aziatische landen en natuurlijk ook uit Nederland.
Het inschrijfgeld bedraagt € 55. Het toernooi zal weer verspeeld worden in het prachtige Splendid resort! Verblijf in dit spelershotel, zal net als in de editie van 2018 onder voorbehoud € 22,50 pp bedragen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor spelers die niet in het spelershotel logeren of niet via de organisatie boeken is er een toeslag van € 30 euro. Dit laatste is nodig, om e.e.a. betaalbaar te kunnen houden. Indien wij te weinig kamers in ons spelershotel afnemen, dan ziet het hotel geen mogelijkheden meer om ons toernooi te sponsoren, hetgeen het einde van Thailand Open zou betekenen. We kijken erg uit naar een ongetwijfeld weer spannende, leuke en gezellige editie van Thailand Open!

Inschrijven is erg simpel. Een mailtje sturen naar tjonaong@gmail.com is voldoende of een bericht naar 06-33667244 Andrew Tjon A Ong. Alles kan verder voor u geregeld worden: van vliegticket en hotelreservering tot transfers, de Dubai-tour en de 13 daagse rondreis Vietnam!
Zeer binnenkort zal de reis info van de Dubai-tour en de Rondreis Vietnam gepubliceerd worden.

Toernooi
Het toernooi telt acht ronden volgens het Zwitsersysteem, met een speeltempo van 80 minuten plus 1 minuut per zet. Het toernooi is erkend door de FMJD en er zal volgens FMJD-reglementen gespeeld worden. Ook zullen rating, normen en titels behaald kunnen worden.
Ook dit jaar zullen we een zeer gevulde prijzenpot. Het zal verder afhangen van het aantal deelnemers, maar de laatste jaren hadden we ongeveer € 2000 in cash en daarnaast elke ronde drie ronde-prijzen, zodat het interessant zal zijn voor zowel de wereldtoppers als de beginnende dammer. Iedereen is even welkom!!!

Het toernooi telt dus acht ronden, maar daarna hebben we aansluitend nog twee toernooien op het programma staan, het Rapid- en het Blitz kampioenschap. Dat is speciaal zo geprogrammeerd, dat het voor de Thaise dammers, die niet zoveel dagen vrij kunnen nemen voor het hoofdtoernooi, maar wel hun krachten zouden willen meten met dammers uit andere landen, makkelijk aan deze toernooien kunnen deelnemen.

Na dit Rapid en Blitztoernooi gaan de liefhebbers de volgende dag met de rondreis naar Vietnam mee. Na de rondreis komen we dan op vrijdag 21 juni terug in Bangkok waarbij men nog van het arrangement gebruik kunnen maken om nog twee nachtjes in Bangkok te verblijven, alvorens we op zondagmorgen de terugvlucht naar Nederland zullen pakken, waarna we op dezelfde dag vroeg in de avond op Schiphol zullen arriveren.

Speelschema:
Vrijdag 31 mei
19:00 Opening Thailand Open in het Splendid Resort

Zaterdag 1 juni
9:00 Ronde 1
14:15 Excursie, facultatief

Zondag 2 juni
9:00 Ronde 2
14:30 Ronde 3

Maandag 3 juni
8:00 Ronde 4
13:30 Excursie, Nong Nooch Tropical Garden & Cultural Village (facultatief )

Dinsdag 4 juni
Dag ter vrije besteding (rustdag)
Dag-Excursie, (facultatief)

Woensdag 5 juni
10:00 Ronde 5
15:30 Ronde 6

Donderdag 6 juni
10:00 Ronde 7
19:00 Avond-excursie (facultatief)

Vrijdag 7 juni
10:00 Ronde 8
17:00 Sluiting

Zaterdag 8 juni
10:00 Thailand Open Rapid Kampioenschap (facultatief)
19:00 Thailand Open Blitz Kampioenschap (facultatief)
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue Jan 08, 2019 04:59

Voorprogramma Thailand Open 2019: 6 daagse Dubai-trip (24-29 mei)

Voor de mensen, die naar Thailand gaan hebben we nog iets extra’s in de aanbieding, om nog meer van de ticket naar Thailand te profiteren: de Dubai stopover-tour.
Met de ticket waar we mee naar Thailand gaan, maken we een stop in Dubai, we maken de 6 daagse tour en daarna gaan we met hetzelfde ticket verder naar Thailand. Je betaalt dus niks extra’s voor de reis naar Dubai. Je betaalt alleen de prijs van de stopover tour.

Voor slechts 335 euro meer, heb je dus de Dubai-tour erbij. Slechts 335 euro voor een 6-daagse tour Dubai. Inclusief 5 nachten in comfortabel hotel, excursies en transfers. We zullen daarna in groep doorreizen naar Thailand en op 30 mei, 1 dag voor aanvang van Thailand Open, aankomen.

Image

6-Daagse Dubai Stop-over tour, 24-29 mei 2019

Dubai is booming! Het is de snelst groeiende stad ter wereld waar het bruist van de nieuwe ideeën. Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden.
Dubai is één van de zeven staatjes van de Verenigde Arabische Emiraten dat aan de zuidkust van de Perzische Golf ligt en grotendeels uit de gelijknamige hoofdstad bestaat. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is voor ieder wat wils: strand, zee, heel veel winkel- gelegenheid en een bruisend nachtleven. En wie het avontuur niet schuwt, kan op een uurtje afstand zo de woestijn intrekken. Ongeveer zes en een half uur vliegen hier vandaan, liggen de Verenigde Arabische Emiraten, met als bekendste emiraat, Dubai. Een sprookje uit 1001 nacht, ongerepte schoonheid en een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Een zeer moderne stad met vele shoppingmalls en geringe belastingen maakt Dubai tot een winkelparadijs. U treft sfeervolle lokale souks (markten) en handelscentrum voor o.a. goud, prachtige stoffen en elektronica. Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en er zijn bijna 30 modern ingerichte discotheken. Dubai staat bekend met het super-de-luxe Burj El Arab Hotel, duurste hotel ter wereld. Deze bestemming heeft alles in zich voor een comfortabele en luie strandvakantie, maar is ook geschikt voor avontuurlijke ingestelde of sportieve vakantieganger.

Image
We vliegen met de nummer één vliegmaatschappij van dit moment: the Emirates, met de airbus A380

Dag 01, vrijdag 24 mei AMSTERDAM - DUBAI.
U vliegt met de hypermoderne Airbus A380 (grootste vliegtuig ter wereld) van The Emirates van Amsterdam naar Dubai ( Verenigde Emiraten ), een moderne bruisende stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 02, zaterdag 25 mei, DUBAI Dhow Cruise met diner
U komt ‘s nachts op de luchthaven van Dubai aan en zullen worden opgevangen door onze gids, die ons naar ons hotel zal brengen. Overdag heeft u vrij op te acclimatiseren. U kunt alvast de stad gaan verkennen of gaan winkelen in een van de souks of grote Malls in Dubai.

Image

Ongeveer om 19.00 uur wordt u opgehaald voor een Dhow Cruise (incl.diner buffet & non alc. dranken) Bij deze romantische excursie vaart u bij maanlicht over de Dubai Creek. Tijdens deze cruise met een traditioneel houten Arabisch schip, heeft u een betoverend zicht op de skyline van Dubai terwijl u geniet van een heerlijk diner. Het karakter van de stad is een verstrengeling van modern en traditioneel. U zult luxe jachten zien. Schitterende voorbeelden van architectuur als de Dubai Creek Golf & Jacht Club en het spectaculaire gebouw van de Kamer van Koophandel kunnen niet aan uw zicht voorbijgaan. Maar ook de oude houten dhows, de woning van Sheikh Saeed en het Heritage Village herinneren u aan het verleden. Het diner en de geurige Arabische Koffie zijn bij deze excursie inbegrepen.

Image

Dag 03, zondag 25 mei, DUBAI - Stadstour Dubai, Palm Islands -
Deze fascinerende tour brengt u naar , Dubaistad en Palm Island. Bezoek aan de Goldsoukh, de Mall of Dubai, om het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, te bekijken, Daarna gaan we naar de Jumeirah Open beach, waar we o.a. het duurste hotel ter wereld de Burj Al Arab kunnen bekijken en daarna gaat we de beroemde Palm eilanden bezoeken.

Image

Dag 04, maandag 26 mei, DUBAI Dag ter vrije besteding!
Dubai heeft vele attracties om te bekijken en te beleven. Het is lastig om het iedereen naar de zin te maken. De een vindt slenteren door de stad het leukste, een ander wil gaan shoppen in de Souks of de gigantische shoppingmalls bezoeken, terwijl een ander het liefste naar het prachtige witte strand gaat (Jumeira Open Beach). Daarom is deze dag open gelaten zodat een ieder deze naar eigen smaak kan invullen. Er zijn diverse kant en klare excursies, die gemaakt kunnen worden.

Image

Een aanrader is de Desert Safari. Een must voor de Dubaiganger, maar we hebben deze excursie niet in het vaste programma opgenomen, omdat het niet geschikt is voor hartpatiënten en mensen met nek- en rugklachten. Het kan er behoorlijk wild aan toegaan! Deze excursie begint wat later in de middag en in de loop van de avond word je dan, na het diner onder de sterrenhemel, weer naar het hotel gebracht.

Image

Dag 05, dinsdag 28 mei, DUBAI -

Gehele dag excursie naar Abu-Dhabi
- Bij deze excursie krijgt u een goed beeld van Abu Dhabi, een emiraat dat sterk op Dubai lijkt maar tegelijk zo anders is. Vanuit Dubai reist u langs ’s werelds grootste, door mensenhanden gemaakte, haven in Jebel Ali. Tijdens de twee uur durende rit naar Abu Dhabi komt u door woestijnlandschappen die begroeid zijn met acacia bomen. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft vele opvallende voorbeelden van moderne architectuur. Zij tonen intrigrerende interpretaties van Islamitische thema’s, vastgesteld in hedendaagse materialen. Tijdens de route langs de Corniche met de helderblauwe Golfwateren en verleidelijke eilanden langs de kust, ziet u glinsterende wolkenkrabbers en andere gebouwen. In de stad Abu Dhabi met zijn indrukwekkende contrasten, bezoekt als eerste de beroemde Seikh Zayed moskee, daarna het Abu Dhabi openlucht museum, en daarna de imposante nieuwe Yas shoppingmall en nemen we een kijkje bij Ferrari World.

Image

Dag 06, woensdag 29 mei,
DUBAI Vandaag kunt u uw laatste inkopen doen en dingen zien wat u nogmaals wilt zien of nog niet gezien had. Om ca. 19.00 uur wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van 22.30 uur naar Bangkok. Check-out van uw hotel om 12.00 uur. Indien u tot 20.00 uur in uw hotel wilt blijven, betaalt u een toeslag.

Image

Dag 07, donderdag 30 mei,
DUBAI -BANGKOK Aankomst Bangkok om 8.20 u..6 daagse Dubai/Abu-Dhabi reis, met prijs 335,-- euro!! Geef je gauw op ivm beschikbare plek in vliegtuig en hotel!

Image

De palmeilanden zijn kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).Het project is door Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, emir van Dubai en huidig eerste minister van de VAE, opgezet om het toerisme te doen groeien.De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom - een stam met veel zijtakken. Daardoor hebben ze een zeer lange kustlijn en kan elke bewoner aan het water wonen.


Image
Op de foto links kunt u op de achtergrond het duurste hotel ter wereld zien, het Burj Al Arab, waar je een mooie suite kunt krijgen voor € 12.000 per nacht.

Inclusief:
- Ontvangst en transfer vanaf Airport naar Hotel
- 5 nachten in comfortabel Hotel
- Genoemde excursies
- Transfer van Hotel naar de Airport

Exclusief:
- Niet genoemde maaltijden
- Optionele excursies
- Verzekeringen
- Dirham tourism tax

Opgeven? Een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende en alles wordt voor u geregeld. Iedereen is welkom bij deze reis!! Prijs en programma onder voorbehoud!

Voorlopig Programma 2019:
Reis Dubai/Abu-Dhabi 24-29 mei 2019 (stop-overtour +/- 335 €)
Thailand Open: 31 mei-8 juni 2019 (excursieprogramma ter plekke te boeken)
Rondreis Noord-Vietnam 9-21 juni 2019 (rondreis )
Bangkok 21-23 juni
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Jan 09, 2019 04:03

13 daagse rondreis Noord-Vietnam 9-21 juni 2019

Eén van de hoogtepunten van de Thailand Open evenementen van dit jaar is ongetwijfeld de unieke rondreis naar het ongerepte gedeelte van Noord-Vietnam. Deze reis is met veel aandacht en zorg samengesteld en sluit naadloos aan op het Thailand Open damtoernooi. Hoewel de prijs van deze reis nog niet bekend is, willen we toch alvast het van dag tot dagprogramma van deze reis publiceren, zodat de geïnteresseerden zich alvast kunnen gaan verdiepen in deze reis. Deze reis hebben we zelf samengesteld en kun je nergens anders in Nederland boeken. We bezoeken plekken, die de gewone toerist nooit te zien zal krijgen en gaan bergvolkeren bezoeken, die vrijwel nooit eerder toeristen gezien zullen hebben. Dat maakt deze reis uiterst interessant en een must voor de natuur- en cultuurliefhebber. Nadat we onze expeditie in de bergen van Noord-Vietnam achter de rug hebben reizen we af naar natuurwereldwonder Halong Bay, waar we een cruise zullen maken en de laatste dagen gaan we relaxen op een eilandje voor de kust van Vietnam. De voorpret kan nu al beginnen!

Dag 1: Thailand - Hanoi Aankomst (- / L / D)
Ochtend: onze gids zal u ontmoeten en begroeten op de luchthaven en vervolgens naar het hotel in Hanoi om u in te checken. Lunchen met speciaal voedsel van Bun Cha. De rest van de middag vrij om bij te komen van de reis. ‘S avonds wordt u opgehaald voor het welkomstdiner

Dag 2: Hanoi (B / L / D)
Vandaag kunt u genieten van een sightseeingtour om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, zoals het Ho Chi Minh Mausoleum, de One Pillar Pagoda, de Tempel van de Literatuur (First University gebouwd in de 11e eeuw) en het Hanoi Hilton Museum. Geniet van een cyclotour van 1 uur rond de oude wijken van Hanoi en de traditionele waterpoppenspelshow. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

Dag 3: Hanoi - Sapa (B / L / D)
Ontbijten, daarna met de bus naar Sapa met 6 uur reizen, Sapa is een hoogte van 1, 500 meter, Sapa is de voormalige heuvelterugtrekking voor Franse bestuurders toen de hitte in de vlakte ondraaglijk werd. De afgelegen en eenvoudige levensstijl van etnische minderheden is een hoogtepunt van de berg Hoang Lien. Lunch onderweg en bij aankomst in Sapa - inchecken in hotel & diner en overnachting in Sapa.

Dag 4: Sapa Town - Lao Chai - Ta Van village (B / L / D)
Ontbijten, dan genieten van de terrassen vanochtend, bus ophalen, overstappen op trekkingpunt om Lao Chai en Ta Van dorpen te bezoeken, bewoond door Black H'mong en Dzay etnische minderheden. Lunch in het dorp. Geniet van verbazingwekkende en adembenemende landschappen van terrasvormige rijstvelden, groene valleien en ontmoet vriendelijke lokale mensen. Terug naar het hotel en vrij te besteden. In de namiddag kunt u gratis naar het hotel terugkeren. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Sapa - Ha Giang (B / L / D)
Ontbijten en vervolgens een busreis maken naar Ha Giang, onderweg tussenstop voor een bezoek aan het Chang-dorp, bewoond door Tay-minderheidsmensen. Geniet van het prachtige landschap van het bergachtige gebied met palmboomheuvels. Lunch onderweg en bij aankomst in Ha Giang, check in hotel in Ha Giang City, diner en overnachting in resort.

Dag 6: Ha Giang - Dong Van - Yen Minh (B / L / D)
Ontbijten en dan doorgaan met Dong Van, een reeks lange passen en diepe valleien. Vervolgens steken we een landschap van dennenbos over en komen we aan bij de verbluffende King of the H'mong's Palace, een fort gebouwd door een lokale chef verbonden met de Fransen tegen de Viet Minh, Vuong Chin Duc, en geëvacueerd in 1950 (zijn nazaten wonen nu in Frankrijk en Canada). Lunch onderweg en neem de prachtige foto van terras & berg bij de pas Ma Phi Leng. Transfer naar Yen Minh om hotel te controleren. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: Bao Lac - Ba Be lake (B / L / D)
Ontbijten, dan beginnen rijden door de glooiende heuvels en het pittoreske landschap naar Ba Be National Park. De wegen zijn erg hobbelig en zigzaggend, maar we zullen de kans krijgen om de etnische minderheden Hmong, Dao, Tay en Nung te ontmoeten die voor de belangrijkste populatie van deze regio zorgen. We zullen hun aandacht zeker trekken, omdat dit deel van het land maar weinig bezoekers ontvangt. Afhankelijk van weg- en verkeersomstandigheden komen we aan het einde van de middag of vroeg in de avond aan in Ba Be, maar het is tot een interessante dag. Diner en overnachting in homestay of hotel (opt).

Dag 8: Ba Be Lake - Cao Bang (B / L / D)
Het legendarische meer van Ba Be is slechts één doorlopend waterlichaam, hoewel de naam "drie meren" betekent. Vandaag beginnen we aan een boottocht langs het meer, de belangrijkste waterbron van het meer. Deze opwindende riviertocht geeft ons een voorproefje van het rustige platteland en een aangename verkenning van het Ba Be-meer, de Puong-grot en de Dau Dang-watervallen. Lunch in een lokaal restaurant en middag rijden naar Caobang. Diner en overnachting in hotel in Caobang.

Dag 9: Cao Bang - Ban Gioc - Lang Son - Bac Giang (B / L / D)
Ontbijten, vervolgens vertrekken van Cao Bang naar Ban Gioc Waterfall (Trung Khanh) en genieten van het zeer mooie landschap met waterwegen, handgemaakt door de Tay & Nung People, die water uit de stroom naar de rijstvelden brengt. Een vredig gevoel zal je comfortabel laten voelen. Korte trektocht naar de Ngam Ngao-grot, een grote en nog onontdekte grot met buitengewone natuurlijke stalactieten (draag geschikte schoenen en korte broeken, aangezien je waarschijnlijk nat zult worden). Ga verder naar Ban Gioc Waterfall, dat de riviergrens met China deelt. Maak een boottocht naar de waterval, waar u bezoekers uit China zult ontmoeten, die ook hier komen om te genieten van de sfeer van de beroemde waterval aan dezelfde rivier. Lunchpakket zal worden verstrekt. In de middag rijden naar Lang Son - Bac Giang. Dineer en overnacht in het hotel in Bac Giang.
Dag 10: Bac Giang - Halong bay cruise (B / L / D)

Rijd naar Halong Bay door de weelderige vegetatie van de Red River. Aankomst op de pier van de Halong-bay en de registratie voor het inchecken, stap aan boord van onze boot voor een adembenemende cruise tussen de torenhoge kalkstenen achtergrond terwijl u geniet van de lunch aan boord. De cruise neemt je mee naar exotische eilandjes met vormen van Hond, Zeil, ... die van nature gevormd worden door erosieprocessen tussen het water van het water en de kalkstenen bergen. Kom naar Surprise Cave en bezoek Luon Cave by bamboo, een rij sampan, deze grot is een natuurlijke tunnel die door de voet van een berg steekt en leidt naar een exotische lagune omringd door bergen bedekt door dichte jungle. Zeevruchten diner en optionele nacht paddle. Overnachting op Halong Cruise (twin A.C hut).

Dag 11: Halong-baai cruise - Toevluchtsoord van het eiland Tuan Chau (B / L / -)
Onze boot vaart opnieuw door de adembenemende afgelegen baai van Halong
Een nieuwe dag maakt je 's morgens vroeg wakker met plezier en emoties voor het kijken naar de zonsopgang op zee. Geniet van het ontbijt en ga op verkenning uit. Bezoek Tortoise, de eilanden van de mens. Brunch aan boord voordat je terugkeert naar de kade. Van boord gaan, transfer naar het eiland Tuan Chau. Bij aankomst inchecken in het hotel. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het hotel.

Dag 12: Toevluchtsoord van het eiland Tuan Chau (B / - / -)
Ontbijten, gratis op het strand, lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in resort.

Dag 13: Eiland Tuan Chau - luchthaven van Hanoi (B / - / -)

Ontbijten en vrij te besteden tot transfer naar de luchthaven Noibai voor het vertrek.

inbegrepen:
• Accommodaties.
• Cyclo & Water poppenspel
• Alle maaltijden aangegeven in de reisbeschrijving (L = lunch, D = Diner, B = ontbijt)
• A / C privé transfers (Water tijdens trek)
• Halong-bay cruise
• Private hutten tijdens cruise
• Resort op het eiland Tuan Chau
• Entreegelden & en reisvergunningen
• Lokaal sprekende Engelse gids
• Nederlandse reisbegeleiding
• Internationale vluchten van Thailand-Vietnam vv
• Transfer van Jomtien naar Bangkok airport

Niet inbegrepen:
• Visum Vietnam (wordt door organisatie geregeld)
• Maaltijden en dranken worden niet genoemd in de reisbeschrijving
• Persoonlijke uitgaven
• Persoonlijke reisverzekering (verplicht)
• Tips en fooien
• Overige niet vermeld in de reisbeschrijving

Image
wandelen door de schitterende landschappen van Sapa

Image
Toppunt van relaxen op de Halong Bay cruise!
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Jan 30, 2019 00:55

Image

Over vier maanden is het zover. Dan zal het 15e Thailand Open plaatsvinden. Naar het er nu naar uit ziet, zal het een heel bijzondere editie worden.
Niet alleen een mooi moment om deze serie van mooie toernooien af te sluiten, maar omdat de animo voor deze editie erg groot is, zal het naar verwachting weleens twee keer zo groot kunnen worden, als de editie van vorig jaar. We hadden toen 36 deelnemers, en we zitten nu, met nog vier maanden te gaan reeds op dat aantal. De voorzitter van de Thaise dambond had beloofd minstens twee keer het aantal deelnemers naar dit toernooi af te vaardigen, als vorig jaar. Toen zaten we op een stuk of 12 Thaise deelnemers, dus zouden het dit jaar weleens 24 kunnen worden. De Chinese dambond heeft voor het eerst sinds jaren weer contact met de organisatie van Thailand Open opgenomen, dat ze interesse hebben om met een delegatie te komen. Naar verwachting een stuk of 10 spelers. We zijn erg benieuwd hoe het zal gaan lopen. Natuurlijk verwachten wij ook weer een delegatie van Russische dames uit Yakutsk, die Thailand Open met het WorldCup Thailand Open draughts 64 zullen willen combineren.
De nevenevenementen van Thailand Open maken het voor veel dammers de moeite waard, om het mooie Thailand met een bezoek te vereren: minimaal 5 damtoernooien in een week tijd en daarnaast nog een Dubai-arrangement en een prachtige rondreis naar Noord-Vietnam.

Hieronder de voorlopige deelnemerslijst:

1 Ton Bollebakker (NL)
2 Roy Coster (NL)
3 Johan Alidarso (NL)
4 Arnold Beset (NL)
5 Frans Elzenga (NL)
6 Cock van Wijk (NL)
7 Erik Maijenburg (NL)
8 Paul vd Lem (NL)
9 Anne Veenstra (NL)
10 Wim Vlooswijk (NL)
11 Jan Jacobs (NL)
12 Gerrit Wassink (NL)
13 Ton van der Ploeg
14 Jan v.d.Veen (NL)
15 Roep Bhawanibhiek (NL)
16 Nerin Bisseswar (NL)
17 Bas Baksoellah (NL)
18 Soerin Ramdjilal (NL)
19 Iwan Fung (NL)
20 Roy Verveer (NL)
21 Jan Ongolesono (NL)
22 Melvin Dahl (Sur)
23 Amoni Afonsoewa (Sur)
24 Lennart Bolks (NL)
25 Hans Loots (NL)
26 Michiel Luiten (NL)
27 Ijpe Feenstra (Thailand)
28 Damrong Yuabang Sai Thailand
29 Panithi Seksonwirya Thailand
30 Nandinchimeg Batdelger (Mongolia)
31 Nandin Erdene Batdelger (Mongolia)
32 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
33 Macodou Ndiaye (Sen)
34 Alexander Iurgenson (Russia)
35 Andrey Gaidukov (Russia)
36 Nona Savina (Russia)

Wilt u zich opgeven, of meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar tjonaong@gmail.com en alles wordt voor u verzorgd.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Jan 30, 2019 01:49

Voor velen het hoogtepunt van de Thailand Open evenementen, de rondreis Noord-Vietnam is eindelijk compleet op de rails. Hieronder de presentatie van deze unieke reis!

13 dagen Rondreis Noord-Vietnam 9-21 juni 2019


Image
Het mausoleum van Ho Chi Min

Eén van de hoogtepunten van de Thailand Open evenementen van dit jaar is ongetwijfeld de unieke rondreis naar het ongerepte gedeelte van Noord-Vietnam. Deze reis is met veel aandacht en zorg samengesteld en sluit naadloos aan op het Thailand Open damtoernooi. Deze reis hebben we zelf samengesteld en kun je nergens anders in Nederland boeken. We bezoeken plekken, die de gewone toerist nooit te zien zal krijgen en gaan bergvolkeren bezoeken, die vrijwel nooit eerder toeristen gezien zullen hebben. Dat maakt deze reis uiterst interessant en een must voor de natuur- en cultuurliefhebber. Nadat we onze expeditie in de bergen van Noord-Vietnam achter de rug hebben reizen we af naar natuurwereldwonder Halong Bay, waar we een tweedaagse cruise zullen maken en de laatste dagen gaan we relaxen op een eilandje voor de kust van Vietnam.

Image
Het beroemde waterpoppentheater in Hanoi

Dag 1> Zondag 9 juni 2019, Hanoi (-/L/D)
Transfer vanuit ons hotel in Jomtien naar de luchthaven van Bangkok voor de vroege vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, met 6,5 miljoen inwoners. Daar worden we opgevangen door onze vertrouwde plaatselijke gids Tham Pham, en volgt transfer naar ons hotel. Aangekomen in ons hotel kunnen we onder leiding van de gids de omgeving van het hotel verkennen en hij begeleidt ons naar onze eerste Vietnamese lunch. Daarna hebben we rest van de dag ter vrije besteding en kunnen we bijkomen van de reis en eventueel de omgeving van het hotel verder verkennen. 's Avonds worden we opgehaald voor een fantastisch welkomst diner.


Image
de Clyclo Tour door de oude binnenstad van Hanoi

Dag 2> Maandag 10 juni 2019, Hanoi (B/L/D)
Eerst lekker ontbijten, dan genieten van sightseeing tour in Hanoi. We zullen naar het Ba Dinh plein gebracht worden, waar Ho Chi Minh in 1945 de onafhankelijkheidsverklaring van de Democratische Republiek van Vietnam voorlas. Daarna bezoeken we het Ho Chi Minh mausoleum, de Paalwoning waarin hij leefde, en de duizend jaar oude Eénpilaarpagode. Daarna een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, de Tran Quoc pagode bij het Ho Tay meer - het grootste meer in Hanoi. Lunchen in een lokaal restaurant en in de middag, bezoek aan de Ngoc Son tempels en de sfeervolle oude wijk waar het een drukke aangelegenheid is. Werkelijk alles wordt hier verkocht, van Franse baguettes tot aan Chinese lantaarns. Daarna genieten van een uur riksja rijden door de oude wijken in Hanoi met de spectaculaire Cyclo tour. Ten slotte gaan we naar een voorstelling van het beroemde Waterpoppentheater, een must als je in Hanoi bent. We hebben het diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hanoi.

Image
De markt in Sapa

Dag 3> Dinsdag 11 juni 2019, Sapa (B/L/D)
Ontbijten, daarna met de bus naar Sapa met 6 uur reizen, Sapa is een hoogte van 1, 500 meter, Sapa is de voormalige heuvelterugtrekking voor Franse bestuurders toen de hitte in de vlakte ondraaglijk werd. De afgelegen en eenvoudige levensstijl van etnische minderheden is een hoogtepunt van de berg Hoang Lien. Lunch onderweg en bij aankomst in Sapa - inchecken in hotel & diner en overnachting in Sapa.

Image
wandeling door de beroemde rijstterrassen van Sapa

Dag 4> Woensdag 12 jun 2019, Sapa Town–Lao Chai-Ta Van village (B/L/D)
Ontbijten, dan genieten van de terrassen vanochtend, bus ophalen, overstappen op trekkingpunt om Lao Chai en Ta Van dorpen te bezoeken, bewoond door Black H'mong en Dzay etnische minderheden. Lunch in het dorp. Geniet van verbazingwekkende en adembenemende landschappen van terrasvormige rijstvelden, groene valleien en ontmoet vriendelijke lokale mensen. Terug naar het hotel en vrij te besteden. In de namiddag kunt u gratis naar het hotel terugkeren. Diner en overnachting in het hotel.

Image
De sprookjesachtige route naar Ha Giang

Dag 5> Donderdag 13 juni 2019, Sapa - Ha Giang (B/L/D)
Ontbijten en vervolgens een busreis maken naar Ha Giang, onderweg tussenstop voor een bezoek aan het Chang-dorp, bewoond door Tay-minderheidsmensen. Geniet van het prachtige landschap van het bergachtige gebied met palmboomheuvels. Lunch onderweg en bij aankomst in Ha Giang, check in hotel in Ha Giang City, diner en overnachting in resort.

Image
Etnische minderheid, de Black Hmong

Dag 6> Vrijdag 14 juni 2019, Ha Giang - Dong Van - Yen Minh (B/L/D)
Ontbijten en dan doorgaan met Dong Van, een reeks lange passen en diepe valleien. Vervolgens steken we een landschap van dennenbos over en komen we aan bij de verbluffende King of the H'mong's Palace, een fort gebouwd door een lokale chef verbonden met de Fransen tegen de Viet Minh, Vuong Chin Duc, en geëvacueerd in 1950 (zijn nazaten wonen nu in Frankrijk en Canada). Lunch onderweg en neem de prachtige foto van terras & berg bij de pas Ma Phi Leng. Transfer naar Yen Minh om hotel te controleren. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7> Zaterdag 15 juni 2019, Bao Lac - Ba Be lake (B/L/D)
Ontbijten, dan beginnen rijden door de glooiende heuvels en het pittoreske landschap naar Ba Be National Park. De wegen zijn erg hobbelig en zigzaggend, maar we zullen de kans krijgen om de etnische minderheden Hmong, Dao, Tay en Nung te ontmoeten die voor de belangrijkste populatie van deze regio zorgen. We zullen hun aandacht zeker trekken, omdat dit deel van het land maar weinig bezoekers ontvangt. Afhankelijk van weg- en verkeersomstandigheden komen we aan het einde van de middag of vroeg in de avond aan in Ba Be, maar het is tot een interessante dag. Diner en overnachting in homestay of hotel (opt).

Image
De Puong Cave

Dag 8> Zondag 16 juni 2019, Ba Be Lake - Cao Bang (B/L/D)
Het legendarische meer van Ba Be is slechts één doorlopend waterlichaam, hoewel de naam "drie meren" betekent. Vandaag beginnen we aan een boottocht langs het meer, de belangrijkste waterbron van het meer. Deze opwindende riviertocht geeft ons een voorproefje van het rustige platteland en een aangename verkenning van het Ba Be-meer, de Puong-grot en de Dau Dang-watervallen. Lunch in een lokaal restaurant en middag rijden naar Caobang. Diner en overnachting in hotel in Caobang.

Image
Ba Be lake

Image
Ba Be National Park

Dag 9> Maandag, 17 juni 2019, Cao Bang - Ban Gioc - Lang Son - Bac Giang (B/L/D)
[/u][/b] Ontbijten, vervolgens vertrekken van Cao Bang naar Ban Gioc Waterfall (Trung Khanh) en genieten van het zeer mooie landschap met waterwegen, handgemaakt door de Tay & Nung People, die water uit de stroom naar de rijstvelden brengt. Een vredig gevoel zal je comfortabel laten voelen. Korte trektocht naar de Ngam Ngao-grot, een grote en nog onontdekte grot met buitengewone natuurlijke stalactieten (draag geschikte schoenen en korte broeken, aangezien je waarschijnlijk nat zult worden). Ga verder naar Ban Gioc Waterfall, dat de riviergrens met China deelt. Maak een boottocht naar de waterval, waar u bezoekers uit China zult ontmoeten, die ook hier komen om te genieten van de sfeer van de beroemde waterval aan dezelfde rivier. Lunchpakket zal worden verstrekt. In de middag rijden naar Lang Son - Bac Giang. Dineer en overnacht in het hotel in Bac Giang.

Image
Ban Gioc watervallen

Dag 10> Dinsdag 18 juni 2019, Bac Giang - Halong bay cruise (B/L/D)
Na het ontbijt rijden we door de weelderige vegetatie van de Red River naar Halong Bay. Aankomst op de pier van de Halong-bay en de registratie voor het inchecken, stap aan boord van onze boot voor een adembenemende cruise tussen de torenhoge kalkstenen achtergrond terwijl u geniet van de lunch aan boord. De cruise neemt je mee naar exotische eilandjes met vormen van Hond, Zeil, ... die van nature gevormd worden door erosieprocessen tussen het water van het water en de kalkstenen bergen. Kom naar Surprise Cave en bezoek Luon Cave by bamboo, en vaar in een sampan, deze grot is een natuurlijke tunnel die door de voet van een berg steekt en leidt naar een exotische lagune omringd door bergen bedekt door dichte jungle.
De tweedaagse Deluxe cruise is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis. De legendarische Halong Bay is werkelijk één van de meest indrukwekkende landschappelijke bezienswaardigheden van Vietnam en behoort tot de zeven Natuurwonderen van de wereld. Het bestaat uit 3000 kalkstenen eilanden in allerlei soorten en maten. Het heeft een 120 km lange kustlijn en een omvang van ruim 1500 vierkante kilometer. Bij aankomst gaan we aan boord van een Jonk, een traditionele Vietnamese boot en beginnen met een spannende vijf uur durende cruise die ons zal voorzien van een fantastisch uitzicht over het schilderachtige landschap en prachtige vergezichten en heel veel fraaie rotsformaties, die verbazingwekkend boven het smaragdgroene water uitstijgen. De kalkstenen karstformaties zijn bezaaid met stranden, kliffen en prachtige grotten. Onderweg zullen we voor anker gaan voor een ontspannen duik in een afgelegen baai en een aangenaam bezoek aan een van de vele verborgen grotten onder torenhoge kliffen. Na het diner kunt u genieten van de rust onder de sterrenhemel en we blijven verder overnachten op onze traditionele Jonk Cruise (twin A.C hut).

Image
Tweedaagse cruise in natuurwereldwonder Halong Bay

Dag 11> Woensdag 19 juni 2019, Halong-baai cruise – Resort op het eiland Tuan Chau (B/L/-)
Onze boot vaart opnieuw door de adembenemende afgelegen baai van Halong. Een nieuwe dag maakt je 's morgens vroeg wakker met plezier en emoties voor het kijken naar de zonsopgang op zee. Geniet van het ontbijt en ga op verkenning uit. Bezoek Tortoise, de eilanden van de mens. Brunch aan boord voordat je terugkeert naar de kade. Van boord gaan, transfer naar het eiland Tuan Chau. Bij aankomst inchecken in het hotel. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het hotel.

Image
de beach van Tuan Chau eiland

Dag 12>: Donderdag 20 juni 2019, resort op het eiland Tuan Chau (B/-/-)
Geniet van je ontbijt, daarna de dag ter vrije besteding. Ga lekker naar het strand of shoppen. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in resort.

Dag 13>: Vrijdag 21 juni 2019, Eiland Tuan Chau - luchthaven van Hanoi (B/-/-)
Ontbijten en vrij te besteden tot in de middag transfer naar de luchthaven Noibai voor het vertrek naar Bangkok, waar we laat in de avond zullen aankomen.

Deze tour kost € 820 euro


Inbegrepen zijn:
- Transfer van Jomtien/Pattaya naar Bangkok airport
- Internationale vluchten Thailand-Vietnam vv
- Overnachting in comfortabele hotels inclusief ontbijt
- Uitgebreid excursiepakket
- Alle vervoer zoals vermeld
- Sightseeing Hanoi met o.a.:
- Bezoek aan het Ba Dinh plein, waar Ho Chí Minh in 1945 de onafhankelijkheidsverklaring van de Democratische Republiek van Vietnam verkondigde
- Bezoek aan Ho Chi Min mausoleum, waar je de grootste leider van Vietnam, Ho Chí Minh, opgebaard kunt zien liggen
- Bezoek aan de Tempel van de Literatuur
- Bezoek aan Paalwoning Ho Chi Min
- Bezoek aan 1000 jaar oude One Pillar Pagoda
- Bezoek aan de Ngoc Son Tempels en het Hoan Kiem meer
- Bezoek aan Tran Quoc pagoda en het Ho Tay meer
- Bezoek aan het Hanoi Hilton museum
- Bezoek aan het sfeervolle Old Quarter
- Cyclo-tour: Een uur op de riksja door oude wijken van Hanoi
- Voorstelling van het beroemde Water Poppen Theater
- Wandeling door het adembenemende landschap van Sapa
- Bezoek aan de King of the Hmong’s Palace
- Bezoek aan diverse inheemse volkeren zoals de (Black) Hmong, Dzay, Dao, Tay en Nung
- Boottocht Ba Be Lake
- Bezoek aan de Puong grot
- Bezoek aan de Dau Dang watervallen
- Bezoek aan de Ngam Ngao grot
- Boottocht naar de Ban Gioc watervallen
- Twee daagse Deluxe cruise op Halong Bay, met overnachting op de Jonk cruiseboat
- Eigen bus met chauffeur
- Een ervaren Engels sprekende gids
- Een Nederlands sprekende reisbegeleider
Niet inbegrepen:
- Entreegelden en Maaltijden ( 11 Lunches en 10 Diners) volgens programma totaal 145 euro ter plekke te voldoen
- Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, tips en fooien en optionele excursies
- Vietnam Visa Fees op de airport te voldoen (visumaanvragen in NL kost ongeveer € 55. Wij laten het visum voor onze groep door onze agent in Vietnam verzorgen en het kost dan ongeveer de helft!)

Notitie:

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn, na het vertrek uit Vietnam.
Je hebt nodig: Application Form (verstrekt door de organisatie), paspoort en 1 pasfoto.
De éénpersoonstoeslag (Single supplement) is 170 euro voor alleen reizenden, die een éénpersoons hotelkamer wensen.
B=Breakfast, L=Lunch, D=Dinner

In 2011 hadden we een rondreis Zuid-Vietnam en in 2015 de rondreis Centraal Noord-Vietnam en nu is het onbekende gedeelte van Noord-Vietnam aan de beurt. Dit gedeelte staat bekend om de prachtige natuur en de exotische bergstammen en volkeren. Daarom is deze reis een extra aanrader voor natuurliefhebbers en zij die kennis willen maken met exotische culturen. Daarnaast maken wij ook nog een onvergetelijke tweedaagse Deluxe Cruise in Halong Bay, dat niet voor niets één van de zeven Natuur wereldwonderen is!
Heb je ooit al eens naar Vietnam willen gaan, dan moet je deze reis beslist meemaken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het heeft even geduurd met de onderhandelingen voor deze reis, maar omdat we waarschijnlijk het minimum aantal personen van 22 halen, krijgen wij deze reis voor een absolute bodemprijs!! Een vergelijkbare reis kost in Nederland véél meer en bovendien verlies je al 2 vakantiedagen als je deze reis vanuit Nederland zou maken.
Je kunt vanuit Nederland niet nonstop naar Vietnam reizen en daarom zul je altijd via via moeten reizen. Daardoor kost de reis naar Vietnam vaak wel meer dan 20 uur, door de overstaps en wachttijden op de vliegvelden, terwijl wij de reis vanuit Bangkok ondernemen en we zijn na een vlucht van 1 uur en drie kwartier al in Hanoi. Het zelfde geldt ook voor de terugreis.
Om het comfort tijdens de reis maximaal te vergroten, is er zoveel mogelijk van te voren al bijgeboekt. Vooral bij de maaltijden krijgen wij die dan voor een lagere prijs, als de Vietnamese touroperator het zelf boekt, dan als we ter plekke bij elke maaltijd individueel zouden moeten afrekenen. Nu kunnen we het totale bedrag meteen aan het begin van de tour betalen, samen met alle entreegelden. Dit alles zorgt voor meer comfort tijdens de reis!

Image
Onze reisroute
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Sat Mar 23, 2019 03:47

Image

Nog twee maanden te gaan, voordat de Thailand Open evenementen van 2019 zullen beginnen. Op 24 mei zal de eerste groep va een kleine 20 personen vertrekken naar Dubai. Daarna wordt de reis op 29 mei voortgezet naar Thailand, waar op vrijdag 31 mei het 15e Thailand Open van start zal gaan. Er staan dan tot 9 juni maar liefst 5 toernooien op het programma: Het gewone Thailand Open, met Normaal, Blitz en Rapid toernooi en daarnaast nog twee WordCup toernooien in het draughts-64 (64-velden) dammen, Blitz en Rapid. Meteen daarna, op zondag 9 juni gaat een groep van ongeveer 20 personen nog de rondreis naar Noord-Vietnam beleven, om dan op zondag 23 juni terug op Schiphol te arriveren.
Er kan voor alle evenementen nog ingeschreven worden! Een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende. Alles wordt verder voor je in orde gemaakt. Hieronder de voorlopige deelnemerslijst van het gewone Thailand Open toernooi. De meeste Thaise deelnemers staan er nog niet op, en er wordt nog een delegatie uit China en uit Jakoetsk verwacht.


Voorlopige deelnemerslijst 15e Thailand Open:

1 Ton Bollebakker (NL)
2 Roy Coster (NL)
3 Johan Alidarso (NL)
4 Arnold Beset (NL)
5 Frans Elzenga (NL)
6 Cock van Wijk (NL)
7 Erik Maijenburg (NL)
8 Paul vd Lem (NL)
9 Anne Veenstra (NL)
10 Wim Vlooswijk (NL)
11 Gerrit Wassink (NL)
12 Ton van der Ploeg
13 Jan v.d.Veen (NL)
14 Roep Bhawanibhiek (NL)
15 Nerin Bisseswar (NL)
16 Bas Baksoellah (NL)
17 Ashok Bhajan (NL)
18 Iwan Fung (NL)
19 Roy Verveer (NL)
20 Jan Ongolesono (NL)
21 Melvin Dahl (Sur)
22 Amoni Afonsoewa (Sur)
23 Lennart Bolks (NL)
24 Hans Loots (NL)
25 Michiel Luiten (NL)
26 Ijpe Feenstra (Thailand)
27 Damrong Yuabang Sai Thailand
28 Panithi Seksonwirya Thailand
29 Nandinchimeg Batdelger (Mongolia)
30 Nandin Erdene Batdelger (Mongolia)
31 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
32 Macodou Ndiaye (Sen)
33 Alexandr Iurgenson (Russia)
34 Andrei Gaidukov (Russia)
35 Mikhail Goriunov (Russia)
36 Vladimir Skrabov (Russia)
37 Vladimir Murashev.(Russia)
38 Nona Savina (Russia)
39 Evgeniya Loktionova (Russia)
40 Yulia Makarenkova (Ukraine)
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue Apr 09, 2019 01:41

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri Apr 26, 2019 03:24

Image

Image

Nog een kleine vijf weken te gaan, voordat het 15e Thailand Open van start zal gaan. Het gaat met alle evenementen goed, wat aantal deelnemers betreft. We beginnen op 24 eerst met de trip naar Dubai. Daar hebben we op dit moment een groep van 21 man, Thailand Open en stuk of 50 en voor de unieke Noord-Vietnamreis hebben we al een groep van 24 deelnemers. Op alle evenementen kan nog ingeschreven worden!! Vol komt bij ons niet voor en we werken ook niet met deadlines voor de inschrijving. Al wil je één dag van te voren mee gaan, geen probleem. We maken alles voor je in orde.

De meest recente deelnemerslijst t/m vandaag ziet er als volgt uit:
1 Ton Bollebakker (NL)
2 Roy Coster (NL)
3 Johan Alidarso (NL)
4 Frans Elzenga (NL)
5 Cock van Wijk (NL)
6 Erik Maijenburg (NL)
7 Paul vd Lem (NL)
8 Anne Veenstra (NL)
9 Wim Vlooswijk (NL)
10 Gerrit Wassink (NL)
11 Ton van der Ploeg (NL)
12 Henk van der Heijden (NL)
13 Lennart Bolks (NL)
14 Willem Bor (NL)
15 Hans Loots (NL)
16 Michiel Luiten (NL)
17 Nerin Bisseswar (NL)
18 Bas Baksoellah (NL)
19 Moenna Banarsi (NL)
20 Iwan Fung (NL)
21 Ashok Bhajan (NL)
22 Roy Verveer (NL)
23 Jan Ongolesono (NL)
24 Roep Bhawanibhiek (NL)
25 GMI Kees Thijssen (NL)
26 Prem Goelab (NL)
27 Guus Gase (NL)
28 Melvin Dahl (Sur)
29 Amoni Afonsoewa (Sur)
30 Ijpe Feenstra (Thailand)
31 Panithi Seksonwirya Thailand
32 Damrong Yuabang Sai Thailand
33 Marut Banchuen (Thailand)
34 Nattapon Yodchomyan (Thailand)
35 Nattawut Upiri (Thailand)
36 Jatupon Nuanngam (Thailand)
37 Hiroshi Kawaguchi (Japan)
38 GMI Wei Zhou (China)
39 GMI Macodou Ndiaye (Sen)
40 Alexandr Iurgenson (Russia)
41 Andrei Gaidukov (Russia)
42 Mikhail Goriunov (Russia)
43 Vladimir Skrabov (Russia)
44 Vladimir Murashev.(Russia)
45 Nona Savina (Russia)
46 Evgeniya Loktionova (Russia)
47 Anzhelina Diachkovskaia (Russia)
48 Yulia Makarenkova (Ukraine)

We verwachten nog een tiental dammers uit Thailand en daarnaast nog deelnemers uit Rusland, China en natuurlijk ook uit Nederland.

Wil je nog een leuke vakantie meemaken:
- 10 dagen Thailand Open incl hotel en vliegticket kost ongeveer € 800 euro (30 mei-8 juni)
- 15 dagen Dubai-Thailand kost ongeveer € 1150 euro (24 mei-9 juni)
- 25 dagen Thailand en Vietnam kost ongeveer € 1800 euro (30 mei-23 juni)
- 31 dagen complete reis, met Dubai-Thailand en rondreis Noord-Vietnam kost ongeveer € 2250 euro (24 mei-23 juni)

Inschrijven of meer info? Stuur een mailtje naar tjonaong@gmail.com en alles wordt voor je geregeld.

Image

Image
Ons rustig gelegen hotel, Splendid resort

Image
Er is geen damtoernooi te vinden, met een mooiere speelzaal dan die van Thailand Open
Image

Image
Ook in Thailand is DamZ Damset populair

Image
Vanaf het terras van onze sponsor Tuliphouse kun je zo naar de zee kijken

Image
Ook dit jaar verwachten wij een grote Thaise delegatie

Image
Ook in Thailand kun je een patatje met saté of een heerlijke stamppot eten
Image
Een lekkere kreeft mag natuurlijk ook. In Thailand is het tenminste nog betaalbaar!
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed May 08, 2019 02:01

Nog maar 3 weken te gaan en de al weer 15e editie van Thailand Open gaat van start.
Op alle evenementen is nog in te schrijven. De prijs van de vliegticket is nog steeds ongeveer 100 euro goedkoper, dan de afgelopen 10 jaar. Maak er gebruik van!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1307
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2019 (31 mei-8 juni 2019)

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Jun 03, 2019 05:14

Het toernooi is al bijna halverwege. Op dit moment is de vierde ronde in volle gang. Alles ging naar wens, deze editie. Slechts één afmelding, tov de voorlopige deelnemerslijst, en daar in de plaats twee nieuwe inschrijvingen, dus we konden nu voor het eerst met een groter aantal deelnemers spelen, dat we op de voorlopige deelnemerslijst hadden staan. Maar liefst 21 spelers méér, dan vorig jaar. Deze keer vooral heel veel nieuwe spelers.
De organisatie is dus dik tevreden.
We hebben inmiddels 2 koplopers: de kersverse Chinese kampioen GMI Wei Zhou en heel verrassend, de Rus Andrei Gaidukov uit St. Petersburg, die meer gespecialiseerd is in het dammen op de 64 velden. Er is een grote kopgroep met 6 spelers, die slechts een puntje minder hebben. Daar zitten o.a. de favorieten 4-voudig toernooiwinnaar GMI Macodou Ndiaye en vijfvoudig Nederlands kampioen GMI Kees Thijssen bij.
Hieronder nog wat sfeerbeelden van het toernooi, dat gespeeld wordt in het mooie Splendid Resort in Jomtien, Thailand.

Image
liinks Roy coster, die heel berrassend in de groep achtervolgers zit,met slechts 1 punt achter op de twee koplopers. Hier in actie tegen Ramon Ramkisoen. Op de achtergrond spelen Nona Savina en Julia Makarenkova tegen elkaar.

Image
Henk van der Heijden was ook weer van de partij, evenals Evgeniya Loktionova uit Rusland

Image
De jongste deelnemer Anzhelina Diachkovskaia uit Rusland, reist de hele wereld af, om damtoernooien te spelen

Image
Jatupon Nuanngam uit Thailand tegen Bas Baksoellah, die 14 van de 15 edities van Thailand Open heeft meegespeeld, en daar ook terecht voor in het zonnetje gezet werd.

Image
Roy Verveer (rechts) kon zijn eerste punten op Thaise bodem bijschrijven, door de 23 jarige Thaise deelneemster te verslaan

Image
Altijd gezellig in de prachtige analyseruimte, hier o.a. met Kees Thijssen, links
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Post Reply