THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post Reply
User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Dec 20, 2017 18:50

Image

14e Thailand Open 11-18 mei 2018

Wij nodigen u hierbij van harte uit voor de 14e editie van Thailand Open.

Programma

Ook voor 2018 hebben we geprobeerd om een heel aantrekkelijk programma voor u samen te stellen. U kunt zelf kijken waar u aan mee wilt doen. U kunt bijvoorbeeld alleen voor het toernooi kiezen, of alleen Dubai en het toernooi in Thailand, of Dubai, Thailand Open en Bangkok. Het laatste is voor de mensen, die alles willen meemaken, vanaf dag één tot en met het Bangkok arrangement aan het eind. Zij zijn precies negentien dagen onder de pannen.

Het programma voor de events van Thailand Open 2018 ziet er als volgt uit:
4-9 mei Dubai-tour
11-18 mei Thailand Open
19 mei Thailand Open Rapid- en Blitz kampioenschap
20-21 mei Bangkok

Deelname
We verwachten ook komend jaar weer veel autochtone Thaise dammers. Dammen op het Internationale bord begint nu definitief voeten aan de grond te krijgen in Thailand en dat zal het toernooi alleen maar leuker maken. Naast de Thaise deelnemers verwachten we ook weer veel dammers uit diverse Aziatische landen en natuurlijk ook uit Nederland.
Het inschrijfgeld bedraagt € 55. Het toernooi zal weer verspeeld worden in het prachtige Splendid resort! Verblijf in dit spelershotel, zal net als in de editie van 2017 € 22,50 pp bedragen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor spelers die niet in het spelershotel logeren of niet via de organisatie boeken is er een toeslag van € 30 euro. Dit laatste is nodig, om e.e.a. betaalbaar te kunnen houden. Indien wij net als dit jaar te weinig kamers in ons spelershotel afnemen, dan ziet het hotel geen mogelijkheden meer om ons toernooi te sponsoren, hetgeen het einde van Thailand Open zou betekenen. We hebben nu reeds met tegenslagen te maken gehad, omdat onze hoofdsponsor Tuliphouse besloten heeft om zijn sponsorbudget te verdelen over twee evenementen, waardoor ons aandeel gehalveerd werd, en de andere sponsor Ons Moeder is door het plotseling overlijden van de eigenaar totaal weggevallen. Desalniettemin proberen we te roeien met de riemen, die we hebben, en kijken erg uit naar een ongetwijfeld weer spannende, leuke en gezellige editie van Thailand Open!

Inschrijven is erg simpel. Een mailtje sturen naar tjonaong@gmail.com is voldoende of een bericht naar 06-33667244 Andrew Tjon A Ong. Alles kan verder voor u geregeld worden: van vliegticket en hotelreservering tot transfers en of Dubai-tour.

Toernooi
De FMJD-toernooikalender is erg vol. Om niet samen te vallen met bijv Salou Open en het oorspronkelijk op de datum van 20 mei geplande Worldcuptoernooi in Hongarije, is deze editie van Thailand Open iets aangepast. Thailand Open 2018 zal dus met elk ander internationaal toernooi gecombineerd kunnen worden!

Het toernooi telt acht ronden volgens het Zwitsersysteem, met een speeltempo van 80 minuten plus 1 minuut per zet. Het toernooi is erkend door de FMJD en er zal volgens FMJD-reglementen gespeeld worden. Ook zullen rating, normen en titels behaald kunnen worden.
Ook dit jaar zullen we een zeer gevulde prijzenpot. Het zal verder afhangen van het aantal deelnemers, maar de laatste jaren hadden we ongeveer € 2000 in cash en daarnaast elke ronde drie ronde-prijzen, zodat het interessant zal zijn voor zowel de wereldtoppers als de beginnende dammer. Iedereen is even welkom!!!

Het toernooi is nu dus eerder afgelopen, maar daarna hebben we aansluitend nog twee toernooien op het programma staan, het Rapid- en het Blitz kampioenschap. Dat is speciaal zo geprogrammeerd, dat het voor de Thaise dammers, die niet zoveel dagen vrij kunnen nemen voor het hoofdtoernooi, maar wel hun krachten zouden willen meten met dammers uit andere landen, makkelijk aan deze toernooien kunnen deelnemen.

Na dit Rapid en Blitztoernooi gaan de liefhebbers de volgende dag nog twee dagen naar het bruisende Bangkok voor de laatste inkopen of excursies en zal deze groep op dinsdag 22 mei weer op Schiphol arriveren.

Speelschema:
Vrijdag 11 mei
19:00 Opening Thailand Open in het Splendid Resort

Zaterdag 12 mei
9:00 Ronde 1
14:15 Excursie, facultatief

Zondag 13 mei
9:00 Ronde 2
14:30 Ronde 3

Maandag 14 mei
8:00 Ronde 4
13:30 Excursie, Nong Nooch Tropical Garden & Cultural Village (facultatief )

Dinsdag 15 mei
Dag ter vrije besteding (rustdag)
Dag-Excursie, (facultatief)

Woensdag 16 mei
10:00 Ronde 5
15:30 Ronde 6

Donderdag 17 mei
10:00 Ronde 7
19:00 Avond-excursie (facultatief)

Vrijdag 18 mei
10:00 Ronde 8
17:00 Sluiting

Zaterdag 19 mei
10:00 Thailand Open Rapid Kampioenschap (facultatief)
19:00 Thailand Open Blitz Kampioenschap (facultatief)

Image

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Dec 20, 2017 19:22

Voorprogramma Thailand Open 2018: 6 daagse Dubai-trip (4-9 mei)

Als onderdeel van de Thailand Open evenementen van dit jaar, hebben we leuke arrangementen voor de mensen, die nog meer uit hun Thailand-ticket willen halen. Ze kunnen er van profiteren door mee te gaan met het Dubai-arrangement. Het is heel leuk om de lange vlucht naar Thailand te onderbreken voor het jaarlijkse 6-daags Dubai-stopover arrangement.
Met hetzelfde ticket waar we mee naar Thailand gaan, maken we een stop in Dubai, we maken de 6 daagse tour en daarna gaan we met hetzelfde ticket verder naar Thailand. Je betaalt dus niks extra’s voor de reis naar Dubai. Je betaalt alleen de prijs van de stopover tour.
Voor slechts 325 euro meer, heb je dus de Dubai-tour erbij. Slechts 325 euro voor een 6-daagse tour Dubai. Inclusief 5 nachten in een comfortabel hotel, excursies en transfers. We zullen daarna in groep doorreizen naar Thailand en op 10 mei, 1 dag voor aanvang van Thailand Open, aankomen.

Image
Dubai is booming! Het is de snelst groeiende stad ter wereld waar het bruist van de nieuwe ideeën. Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden.

Dubai is één van de zeven staatjes van de Verenigde Arabische Emiraten dat aan de zuidkust van de Perzische Golf ligt en grotendeels uit de gelijknamige hoofdstad bestaat. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is voor ieder wat wils: strand, zee, heel veel winkel- gelegenheid en een bruisend nachtleven. En wie het avontuur niet schuwt, kan op een uurtje afstand zo de woestijn intrekken. Ongeveer zes en een half uur vliegen hier vandaan, liggen de Verenigde Arabische Emiraten, met als bekendste emiraat, Dubai. Een sprookje uit 1001 nacht, ongerepte schoonheid en een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Een zeer moderne stad met vele shoppingmalls en geringe belastingen maakt Dubai tot een winkelparadijs. U treft sfeervolle lokale souks (markten) en handelscentrum voor o.a. goud, prachtige stoffen en elektronica. Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en er zijn bijna 30 modern ingerichte discotheken. Dubai staat bekend met het super-de-luxe Burj El Arab Hotel, duurste hotel ter wereld. Deze bestemming heeft alles in zich voor een comfortabele en luie strandvakantie, maar is ook geschikt voor avontuurlijke ingestelde of sportieve vakantieganger.

Image
We vliegen met de nummer één vliegmaatschappij van dit moment: the Emirates, met de airbus A380

Dag 01, vrijdag 4 mei AMSTERDAM - DUBAI.
U vliegt met de hypermoderne Airbus A380 (grootste vliegtuig ter wereld) van The Emirates van Amsterdam naar Dubai ( Verenigde Emiraten ), een moderne bruisende stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 02, zaterdag 5 mei, DUBAI Dhow Cruise met diner
U komt ‘s nachts op de luchthaven van Dubai aan en zullen worden opgevangen door Siraj, al vele jaren onze vaste gids en gastheer in Dubai. Overdag heeft u vrij op te acclimatiseren. U kunt alvast de stad gaan verkennen of gaan winkelen in een van de souks of grote Malls in Dubai.

Image

Ongeveer om 18.30 uur wordt u opgehaald voor een Dhow Cruise (incl.diner buffet & non alc. dranken) Bij deze romantische excursie vaart u bij maanlicht over de Dubai Creek. Tijdens deze cruise met een traditioneel houten Arabisch schip, heeft u een betoverend zicht op de skyline van Dubai terwijl u geniet van een heerlijk diner. Het karakter van de stad is een verstrengeling van modern en traditioneel. U zult luxe jachten zien. Schitterende voorbeelden van architectuur als de Dubai Creek Golf & Jacht Club en het spectaculaire gebouw van de Kamer van Koophandel kunnen niet aan uw zicht voorbijgaan. Maar ook de oude houten dhows, de woning van Sheikh Saeed en het Heritage Village herinneren u aan het verleden. Het diner en de geurige Arabische Koffie zijn bij deze excursie inbegrepen.

Image

Dag 03, zondag 6 mei, DUBAI - Stadstour Dubai, Palm Islands -
Deze fascinerende tour brengt u naar , Dubaistad en Palm Island. Bezoek aan de Goldsoukh, de Mall of Dubai, om het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, te bekijken, Daarna gaan we naar de Jumeirah Open beach, waar we o.a. het duurste hotel ter wereld de Burj Al Arab kunnen bekijken en daarna gaat we de beroemde Palm eilanden bezoeken.

Image

Dag 04, maandag 7 mei, DUBAI Dag ter vrije besteding!
Dubai heeft vele attracties om te bekijken en te beleven. Het is lastig om het iedereen naar de zin te maken. De een vindt slenteren door de stad het leukste, een ander wil gaan shoppen in de Souks of de gigantische shoppingmalls bezoeken, terwijl een ander het liefste naar het prachtige witte strand gaat (Jumeira Open Beach). Daarom is deze dag open gelaten zodat een ieder deze naar eigen smaak kan invullen. Er zijn diverse kant en klare excursies, die gemaakt kunnen worden.

Image

Een aanrader is de Desert Safari. Een must voor de Dubaiganger, maar we hebben deze excursie niet in het vaste programma opgenomen, omdat het niet geschikt is voor hartpatiënten en mensen met nek- en rugklachten. Het kan er behoorlijk wild aan toegaan! Deze excursie begint wat later in de middag en in de loop van de avond word je dan, na het diner onder de sterrenhemel, weer naar het hotel gebracht.

Image

Dag 05, dinsdag 8 mei, DUBAI - Gehele dag excursie naar Abu-Dhabi
- Bij deze excursie krijgt u een goed beeld van Abu Dhabi, een emiraat dat sterk op Dubai lijkt maar tegelijk zo anders is. Vanuit Dubai reist u langs ’s werelds grootste, door mensenhanden gemaakte, haven in Jebel Ali. Tijdens de twee uur durende rit naar Abu Dhabi komt u door woestijnlandschappen die begroeid zijn met acacia bomen. Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft vele opvallende voorbeelden van moderne architectuur. Zij tonen intrigrerende interpretaties van Islamitische thema’s, vastgesteld in hedendaagse materialen. Tijdens de route langs de Corniche met de helderblauwe Golfwateren en verleidelijke eilanden langs de kust, ziet u glinsterende wolkenkrabbers en andere gebouwen. In de stad Abu Dhabi met zijn indrukwekkende contrasten, bezoekt als eerste de beroemde Seikh Zayed moskee, daarna het Abu Dhabi openlucht museum, en daarna de imposante nieuwe Yas shoppingmall wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Image

Dag 06, woensdag 9 mei, DUBAI
Vandaag kunt u uw laatste inkopen doen en dingen zien wat u nogmaals wilt zien of nog niet gezien had. Om ca. 20.00 uur wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van 23.00 uur naar Bangkok. Check-out van uw hotel om 12.00 uur. Indien u tot 20.00 uur in uw hotel wilt blijven, betaalt u een toeslag.
Image

Dag 07, donderdag 10 mei,
DUBAI -BANGKOK Aankomst Bangkok om 8.20 u..6 daagse Dubai/Abu-Dhabi reis, met prijs 325,-- euro!! Geef je gauw op ivm beschikbare plek in vliegtuig en hotel!

Image
Het Palmeiland

De palmeilanden zijn kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).Het project is door Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, emir van Dubai en huidig eerste minister van de VAE, opgezet om het toerisme te doen groeien.De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom - een stam met veel zijtakken. Daardoor hebben ze een zeer lange kustlijn en kan elke bewoner aan het water wonen.
Image

Inclusief:
- Ontvangst door onze gids en transfer vanaf Airport naar Hotel
- 5 nachten in comfortabel Hotel
- Genoemde excursies
- Transfer van Hotel naar de Airport

Exclusief:
- Niet genoemde maaltijden
- Optionele excursies
- Verzekeringen
- Dirham tax

Opgeven? Een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende en alles wordt voor u geregeld. Iedereen is welkom bij deze reis!!
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Thu Jan 04, 2018 01:40

Evenementen Thailand Open 2018

Nog meer evenementen voor Thailand Open 2018 (11-18 mei)!
Vandaag worden de evenementen van Thailand Open uitgebreid met de organisatie van de WorldCup van de International Draughts Committee of the Disabled (IDCD).
Dat is een Organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van toernooien voor gehandicapte dammers. De basis hiervan is in Polen gevestigd, met Leszek Petlicki als belangrijkste motor. Ze organiseren toernooien in diverse landen. Tot nu toe, was dat beperkt gebleven tot Oostblok-landen, maar ze willen nu de vleugels uitslaan naar andere continenten, om te beginnen met Thailand Open.
Zie de aankondiging en website van deze organisatie op onderstaande link.
https://www.idcd.online/2018

Rusisische damfederatie 64
Daarnaast zijn we in gesprek met de Russische dambond van dammen op de 64 velden.
Het plan is om in samenwerking met hen, tijdens Thailand Open ook een WorldCup toernooi voor Rapid en Blitz te organiseren. Op die manier worden de internationale contacten verder versterkt en het is een mooie promotie voor het dammen in het algemeen.

Als het goed is zullen we in Thailand dus maar liefst zes dam-evenementen hebben in een week tijd!.
Natuurlijk hebben we ook voorafgaand aan de damtoernooien ook weer de Dubai-tour (4-9 mei) en na de damevenementen nog twee dagen shoppen of excursies in Bangkok (20-21 Mei)

Wilt u meer informatie of inschrijven voor één van deze evenementen, dan is een mailtje naar mij voldoende.
tjonaong@gmail.com en tel.nr. 06-33667244

Image

Hieronder nog wat sfeerbeelden van voorgaande toernooien:

Image
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri Feb 09, 2018 23:21

Reis naar Thailand
Voor de dammers die interesse hebben in Thailand Open, is het nu een erg goede tijd om de ticket te boeken.
De vluchten met één tussenstop in Istanbul (Turkish Airlines) zijn er al vanaf 438 euro en de rechtstreekse KLM-vlucht 618 euro.
Voor de personen die het Dubai-arrangement willen meemaken is de prijs van the Emirates vlucht Amsterdam-Dubai-Bangkok nu op z’n laagst: 612 euro. Vorig jaar betaalden de meesten van de groep nog ruim 650 euro.
Wacht dus niet langer en maak nu gebruik van de goedkope vliegtarieven. Deze zullen zeer binnenkort wel weer het normale niveau bereiken.

Toernooi Editie 2018
De normale inschrijvingen voor het toernooi lopen nog wat achter op schema. Echter wil dit nog niks zeggen, omdat we dit jaar nog met twee andere bonden zullen samenwerken. Elke bond zal de eigen aanhang meenemen dus als iedereen goed z’n best doet, dan zal het nog druk worden in de speelzaal. Hoe dan ook: we zullen een bijzondere editie van Thailand Open meemaken en afhankelijk van het succes van dit jaar, zullen we bekijken of het voor de volgende jaren voor herhaling vatvaar is.

Wil je meer info over het toernooi, evenementen of de reis naar Thailand, aarzel dan niet om even contact met mij op te nemen.
Stuur een mailtje naar tjonaong@gmail.com


Hieronder weer mooie sfeerbeelden van de afgelopen jaren Thailand Open:

Image
Image
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

EricvanDusseldorp
Posts: 65
Joined: Wed Jan 03, 2018 16:53
Real name: Eric van Dusseldorp

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by EricvanDusseldorp » Tue Mar 13, 2018 19:37

Er is een voorlopige deelnemerslijst: http://www.thailandopen.nl/participants2018.html.
Uiteraard hopen we op meer inschrijvingen.

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Mar 19, 2018 23:26

Naast het gewone Thailand Open zullen we dit jaar in samenwerking met de Russische dambond ook een WorldCup Draughts64 organiseren. Dat is dus dammen op het 8x8 dambord (Russisch). Hieronder de info voor dit toernooi.

Image
Image
Image
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri Apr 06, 2018 03:16

Image

Over een maandje is het dan eindelijk zover: de 14e Thailand Open 2018!
Er kan nog steeds voor ingeschreven worden. Sterker nog: de tickets naar Thailand zijn momenteel goedkoper dan ooit, dus aarzel niet langer en boek nu jouw ticket of laat de organisatie van Thailand dat allemaal voor je regelen. Een nonstopvlucht met de KLM kost momenteel minder dan € 600 en met één tussenstop kost ongeveer € 475 met bijvoorbeeld British Airways.
Ook meedoen met het 5-daagse Dubai-Abu/Dhabi-arrangement (€ 325,--) is nog goed mogelijk!

Zoals eerder gemeld zal er deze editie samen met twee andere dambonden en zal dit een bijzondere editie van Thailand Open opleveren. We spelen weer in het meer fraaie Splendid resort in Jomtien.
Wil je meer info of twijfel je niet meer en wil je je inschrijven? Een mailtje naar tjonaong@gmail.com is voldoende!

Thai Draughts Association
De Thaise bond Thai Draughts Association (TDA), zal voorafgaand aan Thailand Open ook nog een kampioenschap organiseren van 4-6 mei, als mooi opwarmertje voor het echte werk in Thailand Open (11-18 mei)

Hieronder de beschikbare info over dit kampioenschap van de Thai Draughts Association:
International Gum Sports competition
"1ST TDA DRAUGHTS CHAMPIONSHIP 2018"
" 1ST TDA DRAUGHTS CHAMPIONSHIP " 1ST TDA DRAUGHTS CHAMPIONSHIP 2018 " this is underway on 4-6th may 2561 at the office of chess institute of chess, red soil. Number 7 / 2 8 FLAT 7 project community project, red soil, 1 Red soil, red soil, red soil, Bangkok, with the following details.
1. Race type
General public generation and female citizens
2. Contestant features
2.1 contestants need to dress polite.
2.2 foreign contestant can't join the competition.
3. Tournament schedule may 2561
13.00-14.00 pm Register
14.00-15.00 pm Explain the rules.
16.00-20.00 pm 1nd round match
Tournament schedule may 5, 2561
09.00-13.00 pm 2nd round match
14.00-18.00 pm 3nd round match
Tournament schedule may 6, 2561
09.00-13.00 pm 4nd round match
14.00-18.00 pm 5nd round match
18.00 closing ceremony and awarding

4. Race time system
4.1 the competition will use the Swiss Pairings System Number 5 Rounds (in case there are not 6 contestants will use the system to meet all).
4.2 contestants have 80 minutes by getting an extra 1 minutes to walk.
4.3 a contestant who does not appear within 80 minutes since the start of making a match in that round will be decided to lose in the competition around there, and if a contestant is sentenced to losing two consecutive rounds from not appearing, will be cut right in the race around the
4.4 contestants will not be allowed to carry mobile phones in the competitive area.
4.5 judgment of the appeals committee is an end.
4.6 the committee reserves the right to change the rules of competition without notice.
5. Tie brake
5.1 results between contestant with equal score (head to head)
5.2 Buchholz
5.3 Sonneborn Berger
5.4 play-off a new race by giving the chief referee a time-to-date system and rules in judgment.
6. Sign up
Free sign up
7. Race awards
The top 1-3 has been representing Thailand's national competition in the cuddle th International Pawn Show (Thailand open).
You can choose which competition to compete (standard or rapid or blitz or all three)
Which will get a shirt and a hand in the Thailand Championship.
The top 4-5 has competed in the cuddle th international pawn show in rapid and blitz.
8. Venue of the competition at who at who institute of chess, red soil. Number 7 / 2 8 FLAT 7 project community project, red soil, 1 Road Road, red soil, red soil, Bangkok.

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

MenO
Posts: 1211
Joined: Thu Mar 17, 2005 16:32
Location: Phnom Penh

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by MenO » Fri Apr 06, 2018 13:44

Leuk Andrew! Maar niet echt relevant toch, gezien punt 2.2?

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri Apr 06, 2018 21:47

MenO wrote:Leuk Andrew! Maar niet echt relevant toch, gezien punt 2.2?
Dank voor jouw opmerking Menno!
Ik had niet verwacht, dat er Nederlanders aan dit toernooi zouden willen meedoen :wink: Maar, omdat het ook een event in het kader van Thailand Open is en goed de ontwikkeling van het dammen in Thailand weergeeft, vond ik het wel de moeite waard, om er melding van te maken.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

MenO
Posts: 1211
Joined: Thu Mar 17, 2005 16:32
Location: Phnom Penh

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by MenO » Sat Apr 07, 2018 05:38

Andrew Tjon A Ong wrote:
MenO wrote:Leuk Andrew! Maar niet echt relevant toch, gezien punt 2.2?
Dank voor jouw opmerking Menno!
Ik had niet verwacht, dat er Nederlanders aan dit toernooi zouden willen meedoen :wink: Maar, omdat het ook een event in het kader van Thailand Open is en goed de ontwikkeling van het dammen in Thailand weergeeft, vond ik het wel de moeite waard, om er melding van te maken.
Dat begrijp ik :-) Ik was wat in de war omdat je het als 'opwarmer' voor Thailand Open presenteerde. Ik overweeg nog last-minute deelname, dit is m'n laatste jaar in ZO Azië voorlopig.

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Sun Apr 15, 2018 03:10

MenO wrote:
Andrew Tjon A Ong wrote:
MenO wrote:Leuk Andrew! Maar niet echt relevant toch, gezien punt 2.2?
Dank voor jouw opmerking Menno!
Ik had niet verwacht, dat er Nederlanders aan dit toernooi zouden willen meedoen :wink: Maar, omdat het ook een event in het kader van Thailand Open is en goed de ontwikkeling van het dammen in Thailand weergeeft, vond ik het wel de moeite waard, om er melding van te maken.
Dat begrijp ik :-) Ik was wat in de war omdat je het als 'opwarmer' voor Thailand Open presenteerde. Ik overweeg nog last-minute deelname, dit is m'n laatste jaar in ZO Azië voorlopig.
Ik dacht dat je inmiddels alweer in het Kikkerlandje zat Menno, maar nu je toch in de buurt zit, moet je zeker meedoen. Zeker nu het jouw laatste jaar in ZO-Azië is. Volgend jaar is het ons laatste jaar wat Thailand Open betreft.
De data van de Thailand Open 2019 evenementen zijn ook al bekend:
24-29 mei 2019: Dubai
31 mei- 9 juni 2019: Thailand Open 2019
10-23 juni 2019: Rondreis (waarschijnlijk Noord-West Vietnam)

Toernooi 2018
Over een kleine vier weken gaat de editie van 2018 van start. Deze editie zou oorspronkelijk overgeslagen worden, maar op verzoek van vele Thailand Open fans is halverwege het seizoen alsnog besloten, om het toch te laten plaatsvinden. Zoals het er naar uitziet, zal het een bescheiden editie worden. Maar zoals gezegd, we hebben nog een kleine vier weken te gaan en er kan nog veel ten goede veranderen. Iedereen kan nog inschrijven, zowel voor het toernooi als voor de tour naar Dubai!
Voor meer info of inschrijven is een mailtje naar tjonaong@gmail.com voldoende!

De voorlopige deelnemerslijst ziet er nu alsvolgt uit:

1 Macodou Ndiaye Senegal
2 Harry Kolk The Netherlands
3 Jan Schippers  The Netherlands
4 Nona Savina Russia
5 Pertap Malahe  The Netherlands
6 Marut Banchuan Thailand
7 Panithi Seksonwirya Thailand
8 Roy Coster The Netherlands
9 Nandinchimeg Batdelger  Mongolia
10 Nicholas Ramsundar  Trinidad & Tobago
11 Nattawut Upiri  Thailand
12 Jan van de Veen The Netherlands
13 Damrong Yuabang Sai Thailand
14 Michiel Luiten The Netherlands
15 Ton van der Ploeg The Netherlands
16 Harold Jagram The Netherlands
17 Bas Baksoellah The Netherlands
18 Henk Kamminga The Netherlands
19 Boike Mathoera The Netherlands
20 Robby Koendjbiharie  The Netherlands
21 Lennart Bolks  The Netherlands
22 Hiroshi Kawaguchi Japan
23 Jatupon Nuanngam   Thailand
24 IJpe Feenstra Thailand
25 Nerin Bisseswar The Netherlands
26 Iqbal Ahmed  Pakistan
27 Piya Seamtong Thailand
28 Moustapha Diop Senegal
29 Kennedy Krishnadath The Netherlands
30 Theo Winkelaar The Netherlands
31 Egor Nikolayev Russia
32 Hans Loots The Netherlands

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue May 01, 2018 03:57

Image
Over een kleine twee weken gaat het feest in Thailand beginnen!
Reeds deze week, op vrijdag 4 mei, gaat de eerste groep al op pad richting Dubai.
Dit jaar is het de 14e Thailand Open. Oorspronkelijk zou deze editie van Thailand Open niet doorgaan, maar op verzoek van velen is er later in het jaar toch nog besloten, om het door te laten gaan. Doordat er al kostbare tijd verloren was gegaan en er al mensen waren, die andere dingen gepland hadden, zullen we het deze editie met een bescheidener deelnemersaantal moeten doen. Maar de gezelligheid zal er niet onder lijden, want we hebben opmerkelijke en bijzondere deelnemers genoeg. U kunt er van uitgaan, dat de twee motoren waar Thailand Open op draait, Eric van Dusseldorp en Andrew Tjon A Ong er alles aan zullen doen om Thailand Open 2018 in organisatorisch en sportief opzicht een toptoernooi te maken en alle deelnemers en aanhang een prachtige (dam)vakantie te laten beleven.

U kunt zich nog steeds inschrijven voor dit toernooi. Nog steeds zijn er bijna dagelijks mutaties in de deelnemerslijst. Vaak teleurstellingen, dat er annuleringen zijn, maar vandaag was er toch weer een meevaller te noteren.
Naast het gewone Thailand Open zal er ook een WorldCup op het 64-veldenbord gespeeld worden. Deze evenementen zijn goed met elkaar te combineren. Vandaag hebben we een bijzondere deelnemer kunnen bijschrijven, die zowel het gewone Thailand Open als het WorldCup toernooi op de 64 velden zal spelen. Dat is niemand minder dan de 6-voudige wereldkampioen op de 64 velden, Sergey Belosheev uit Rusland. Dat hij ook nog een sterke speler op de 100 velden is, blijkt wel uit het feit, dat hij na GMI Macodou Ndiaye de hoogste rating heeft op de deelnemerslijst!!
Wil je ook nog meedoen? Geen probleem! De tickets naar Thailand zijn nog steeds goedkoop en hotel, transfer etc wordt voor je geregeld, indien je dat wenst. Een berichtje naar tjonaong@gmail.com en je kunt het feest meemaken!
Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue May 08, 2018 20:50

Image
De aankondiging van ons toernooi, bij onze hoofdsponsor, Tuliphouse, vorig jaar!

Nog maar drie dagen te gaan, en het alweer 14e Thailand Open gaat beginnen.
Meedoen kan nog steeds!!
Dit jaar lijkt het echt een doorbraak te worden qua deelnemers uit Thailand. Maar liefst twaalf deelnemers uit Thailand op een deelnemersveld van iets meer dan dertig is erg veel. Nog even en de Thais zijn in de meerderheid in dit toernooi, Een goede zaak, want dit laat zien, dat het 10x10 dammen, nu toch serieus wordt beoefend in Thailand, en dat is nu ook de eerste doelstelling van het toernooi, om het dammen in Thailand goed op de kaart te zetten. De drempel wordt zo laag mogelijk gemaakt voor de Thaise spelers en ze mogen allemaal vrij van kosten deelnemen. Ook verheugend is het feit, dat bijna 25% van de deelnemers uit vrouwen bestaat. Dat maakt zo'n toernooi altijd veel gezelliger. We hebben er zin in!

Hieronder de deelnemerslijst t/m heden:
1 GMI Macodou Ndiaye Senegal 2330
2 Sergey Belosheev Russia 2237
3 MIF Natalia Shestakova Russia 2164
4 Harry Kolk The Netherlands 2118
5 Jan Schippers The Netherlands 2117
6 Pertap Malahe The Netherlands 2067
7 Sayyyna Popova Russia 2056
8 Marut Banchuen Thailand 2048
9 MIF Nurguyana Azarova Russia 2030
10 Panithi Seksonwirya Thailand 2025
11 Roy Coster The Netherlands 2020
12 Evgeniya Ivanova Russia 2011
13 Nandinchimeg Batdelger Mongolia 2005
14 Nicholas Ramsundar Trinidad & Tobago 1988
15 Nattawut Upiri Thailand 1982
16 Jan van de Veen The Netherlands 1980
17 Damrong Yuabang Sai Thailand 1964
18 Michiel Luiten The Netherlands 1953
19 Ton van der Ploeg The Netherlands 1953
20 Harold Jagram The Netherlands 1949
21 Bas Baksoellah The Netherlands 1943
22 Jatupon Nuanngam Thailand 1927
23 Boike Mathoera The Netherlands 1911
24 Lennart Bolks The Netherlands 1900
25 Hiroshi Kawaguchi Japan 1883
26 Hans Loots The Netherlands 1881
27 Moen Lachman The Netherlands 1862
28 IJpe Feenstra Thailand 1834
29 Nerin Bisseswar The Netherlands 1826
30 Pattaranan Wongkonkitsin Thailand
31 Thitiwan Wongkonkitsin Thailand
32 Suraphat Boonman Thailand
33 Sasawat Eksithichai Thailand
34 Kennedy Krishnadath The Netherlands
35 Theo Winkelaar The Netherlands
36 Egor Nikolayev Russia
37 Nandin Erdene Batdelger Mongolia
38 Supakrit Borihankijanan Thailand
39 Yossaphat Kitirojpun Thailand

Image
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1299
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: THAILAND OPEN 2018 (11-18 mei)

Post by Andrew Tjon A Ong » Fri May 18, 2018 22:47

De 14e editie van Thailand Open zit er al weer op! Winnaar werd de hier vrijwel onbekende 32 jarige Rus Sergey Belosheev. Een zeer sterke speler, die zich gespecialiseerd heeft in het dammen op het velden bord, waar hij maar liefst zesvoudig wereldkampioen in is geweest. Ook op de honderd velden staat hij zijn mannetje en won het toernooi zeer overtuigend. Hij heeft ook het Thailand Open WorldCup Blitz toernooi op de 64velden gewonnen en morgen hoopt hij als voorlopig koploper, na 3 ronden, ook de WorldCup Rapid draughts64 op zijn naam te schrijven.
Er viel de afgelopen week zeer veel te dammen hier in Thailand. Gisteren stonden er maar liefst 3 toernooien op het programma: het gewone Thailand Open, het WorldCup Blitz draughts 64 en de 1e Tulip House Cup. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werd er gedamd. Het gewone Thailand Open mag dan vandaag afgesloten zijn, morgen staan er nog 3 toernooien op het programma: Het Thailand Open Rapid, dan het Thailand Open WorldCup Rapid draughts64, en 's avonds het Thailand Open Blitz kampioenschap. De echte liefhebbers komen hier wel aan hun trekken.

Het gewone Thailand Open telde 36 deelnemers, en dat was wel wat aan de lage kant, maar deze editie zal de geschiedenis gaan als één van de leukste Thailand Opens van de laatste jaren. We hebben daarom nu reeds de datum van de volgende editie in samenspraak met ons gasthotel Splendid resort vastgelegd op 31 mei t/m 9 juni 2019.

Er is ook een onderhoud geweest, met de president van de Thaise damfederatie, Hij is tevens vice voorzitter van de Thaise schaakbond en heeft hele grote plannen met het dammen in Thailand. Hij heeft me verzekerd, dat volgend jaar in ieder geval het aantal Thaise deelnemers aan Thailand Open minstens zal zijn verdubbeld van 12 naar 24. We wachten het maar af.

Alle standen en partijen van het toernooi zijn reeds netjes door Eric van Dusseldorp in Toernooibase gepost. Op Facebook werd er in de groep International Draughts, de afgelopen dagen vrijwel dagelijks een stuk of honderd foto's en video's van het toernooi gepost. Natuurlijk mogen we de lezers van het forum niet vergeten en daarom hieronder nog wat sfeerbeelden.

Image

Image
Het Thailand Open WorldCup draught64 toernooi Blitz was met o.a. zwaargewichten Sergey Belosheev en Vladimir Skrabov (in het geel shirt) sterk bezet.
Image

Image
Macodou Ndiaye werd in het gewone toernooi 2e en kon hier, samen met zijn partner, sponsor Mathieu Corporaal, ook niet de hoofdprijs pakken in het quatre maintoernooi

Image
Het quatre main toernooi in het Tulip House was een groot succes. Rechts, het winnende koppel van het toernooi: Damrong YuaBangSai en Evgenia Ivanova.
Links het koppel Sasawat Eksithichai (Thailand) en Sayyyna Popova uit Rusland

Image
De Russische dames hebben aan alle toernooien meegedaan en hebben zich prima vermaakt.

Image
Samen met het complete management team van Splendid resort en Jomtien Garden hotel

Image
De dames in Thailand Open worden altijd flink in de watten gelegd en overladen met prijzen.

Image
Ook in Thailand kwamen de Damset-dambordjes goed van pas. Er werden meer dan 30 stuks uitgereikt.

Image
De kampioen Belosheev in de laatste ronde in actie tegen Azarova

Image
Beste Nederlander werd Jan Schippers. Hij miste de winst tegen Macodou Ndiaye en wist hier tegen Sayyyna Popova in de laatste ronde net niet te
winnen en finishte op de zesde plek

Image
De trotse kampioen van Thailand Open 2018: Sergey Belosheev
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Post Reply