OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 Delft, Zondag 27 april

Post Reply
User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1244
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 Delft, Zondag 27 april

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Apr 21, 2014 02:40

Image

OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 DELFT

Sociaal-culturele vereniging Sranti organiseert op zondag 27 april 2014 voor de vierde keer het Landelijk memorial Sneldamtoernooi. Dit ter ere/herdenking van de prominente Surinaamse en Antilliaanse dammers in Nederland, met name de heren (allen wijlen): Alfons Smees, Marius Pershad, Anko Baksoellah, George Derby, August Daal, Tara Kisoensingh.
Net als vorig jaar belooft het ook deze keer een spannende en zeer gezellige damdag te worden. Meldt u zich dus tijdig aan!

Toernooi-/Wedstrijdgegevens

Er wordt gespeeld volgens het Spel- en Wedstrijdreglement van de KNDB. Er zullen negen rondes
volgens het Zwitsers systeem worden gespeeld en het speeltempo bedraagt tien minuten per speler. Per partij is dat twintig minuten. Vallen van de vlag is bindend. Sportiviteit wordt hierbij op prijs gesteld.

Speeldag

Zondag 27 april 2014.
Aanmelden en inschrijvingen: rblinker@gmail.com maar ook nog mogelijk in de speelzaal van 09.30
uur tot 10.00 uur. Bijdrage per speler: € 7,50.
Begin eerste ronde: 10.30 uur. Sluiting toernooi om 17.00 uur.

Er wordt gespeeld in twee klassen: ereklasse en hoofdklasse.

Prijzen

Ereklasse
1e prijs € 75,00 + beker
2e prijs € 50,00 + beker
3e prijs € 25,00 + beker

Hoofdklasse
1e prijs € 75,00 + beker
2e prijs € 50,00 + beker
3e prijs € 25,00 + beker

En verder aan alle deelnemers de allergrootste prijs, nl. een onvergetelijke, spannende en zeer gezellige damdag bij Sranti!! Dus altijd prijs!!!

Toernooileiding

Roy Blinker (06-42379546), Waldo Aliar (06-18131062) en Heve Bijnaar (06-16676396).

Wedstrijdleiding/arbiters

Alex Kruyshoop en Nerin Bisseswar

Adres speelzaal

Het Sranti-clubgebouw aan de Tanthofdreef 29, te Delft, 2623 EW . Telefoonnummer speelzaal: 015-2623011.

Het clubgebouw beschikt over een gezellige barruimte (eten en drinken verkrijgbaar tegen een redelijke prijs) en
is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (Station Delft-Zuid) en de auto. Parkeren kan gratis voor de deur.
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Alex
Posts: 1749
Joined: Thu Nov 20, 2003 12:52
Location: Den Haag

Re: OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 Delft, Zondag 27 april

Post by Alex » Tue Apr 22, 2014 16:41


User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1244
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 Delft, Zondag 27 april

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Apr 28, 2014 02:05

Image
Dit is Sranti:
SRANTI, de vereniging voor Surinamers en Antillianen, bestaat al heel lang. Oorspronkelijk opgericht door studenten die een plaats zochten om de eigen cultuur te beleven in Nederland, is het in de loop van de tijd een begrip geworden. Een gezellige bar waar iedereen wat kan komen drinken en het leven doornemen, het leven in Nederland, in Suriname, op de Antillen en waar ook op de wereld. Discussies, wereldmuziek en activiteiten kun je allemaal vinden in Sranti.

Vandaag vond alweer het vierde Sranti Memorial damtoernooi in Delft plaats. Net als vorige jaren was het weer een supergezellige dag geworden. Dit Memorial toernooi wordt door velen als een reünietoernooi gezien, en wordt daardoor erg goed bezocht door zowel spelers als publiek. Ook na het damtoernooi wordt het feest tot heel laat in de avond voortgezet. Door de gezellige informele sfeer en de uitmuntende catering is het altijd goed toeven op dit Sranti-toernooi. Mede door deelname van de eerste GMI in dit toernooi en oud jeugdwereldkampioenen als Martijn van IJzendoorn en Bas Messemaker was dit het sterkste Sranti-toernooi ooit. De toernooiwinnaar van deze 38 deelnemers tellende editie, kwam echter niet uit bovenstaand trio, maar, heel verrassend ging Kees Romijn er met de Hoofdprijs vandoor. In het tweede Srantitoernooi veroverde hij het zilver en nu zelfs het goud, en zijn naam wordt bijgeschreven in de Hall of Fame van dit toernooi, met als toernooiwinaars Andrew Tjon A Ong (2011 en 2012) en Frerik Andriessen (2013).
Hieronder wat sfeerbeelden van het super gezellige toernooi:

Image
De mooie prijzentafel, bestaande uit Bokalen, flessen wijn en enveloppen

Image
Links de vedette van het toernooi, GMI Alexei Domchev mocht het in de eerste ronde opnemen tegen Bas Baksoellah

Image
De eerste ronde van het toernooi is in volle gang. Op de voorgrond vocht Erik Maijenburg een partij met wisselende kansen uit tegen Simon Rompa (r)

Image Michiel Luiten (r) speelde niet zo'n best toernooi, maar wist hier wel te winnen van Siegfried Hanenberg (l)

Image
Onder toeziend oog van veel fans slaagde Ramon Sakidin er in de tweede ronde in, om GMI Alexei Domchev een gevoelige nederlaag toe te brengen

Image
Een mooi reunie gevoel kreeg ik toen ik oude bekende Leo van Teijlingen na een jaar of tien weer tegenkwam! Hij had gehoord, dat er een damtoernooi in Delft was, maar wist niet waar en hoe laat het plaats zou vinden, en het toernooi was al halverwege toen hij arriveerde.

Image
Assortiment en prijslijst van een gedeelte van de catering. Verder was er in de buitenruimte (het was erg mooi weer!!) ook nog een andere cateringstand met typische Surinaamse snacks als bloed- en vleesworst, fladder (pens), mais etc.etc.

Image
Traditiegetrouw doen er veel Thailand Open gangers aan dit toernooi mee, dat door velen ook wel gezien wordt als een soort satelliet toernooi van Thailand Open. Hier met Thailandgangers van het eerste uur Ramon Sakidin en Harold Jagram (r)

Image
Rene Nurmohamed was ook weer van de partij. Hij speelde hier een leuke partij tegen Sam Pryor, maar deze wist met een mooie vangstelling met damvangst de winst naar zich toe te trekken. Helaas voor hem voerde hij de laatste slag uit, nadat zijn tijd verstreken was. De goed leidende arbiter Nerin Bisseswar voelde de sfeer van de wedstrijd goed aan en er werd tot een broederlijke puntendeling besloten.

Image
Een leuke ervaring voor Remon Kassels tegen Domchev, maar hij was natuurlijk niet opgewassen tegen de Grootmeester uit Litouwen

Image
Gezelligheid in de barruimte, met foto boven, vlnr Dick van IJzendoorn, Henk de Witt, Cyril Sluisdom en Andrew Tjon A Ong
Image

Image
Vriendengroep met vlnr Ramon Sakidin, Kries Kalidin, Ruph Bhawanibhiek en Bhaan Dihal

Image
Tussen de partijen door kon er ook nog van een balangrijke voetbalwedstrijd worden genoten...

Image
Cyril Sluisdom tegen Ben Spoelder (r)

Image
Frenny Malobie won hier van Bonne Douma (r)

Image
Zaaloverzicht
Image

Image
Radjendra Kalloe tegen Harry Doomernik (r)

Image
Het topduel tussen Martijn van IJzendoorn en toernooiwinnaar Kees Romijn (r) eindigde onbeslist

Image
De wedstrijdleiding was in bekwame handen van Alex Kruyshoop. Als een echte DJ zat hij op een verhoging op het podium en had na elke ronde in een handomdraai alle uitslagen, standen en paringen verwerkt

Image
Tweevoudig winnaar Andrew Tjon A Ong werd nog even in het zonnetje gezet vanwege zijn recent behaalde EK en NK titel bij de Veteranen kampioenschappen.

Image
De trotse Toernooi-organisator Heve Bijnaar met zijn twee dochters, die de prijzen mochten uitreiken

Image
Bas Baksoellah pikte toch weer zijn prijs mee. Vandaag werd het een mooie bokaal voor de derde prijs

Image
Harold Jagram won het zilver in de 2e groep
Image
De winnaar van de 2e Groep, de hoofdklasse werd de super blije Sanjay Dhauntal

Image
Bas Messemaker werd nog op de finishlijn, ondanks winst, geklopt door Martijn van IJzendoorn en Kees Romijn. Hij mocht hier brons in ontvangst nemen

Image
Oud jeugdwereldkampioen, Martijn van IJzendoorn speelde zoals gewoonlijk weer een sterk toernooi, maar werd op WP-punten naar het zilver verwezen

Image
De gelukkige prijswinnaars, met vierde van links, kampioen Kees Romijn

Image
De Topklasseringen van Sranti-Memorial 2014
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

PeterDeDammer
Posts: 98
Joined: Fri Jun 11, 2004 19:22

Re: OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 Delft, Zondag 27 april

Post by PeterDeDammer » Mon Apr 28, 2014 18:07

Bedankt Andrew voor dit mooie sfeerverslag. Je brengt de damwereld zo in de huiskamer. Zeker een toernooi om eens aan mee te doen. Tot ziens en suc6 in Thailand! Gefeliciteerd met al die overwinningen, ik kan het niet meer bijhouden...

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1244
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: OPEN SRANTI SNELDAMTOERNOOI 2014 Delft, Zondag 27 april

Post by Andrew Tjon A Ong » Wed Apr 30, 2014 01:10

PeterDeDammer wrote:Bedankt Andrew voor dit mooie sfeerverslag. Je brengt de damwereld zo in de huiskamer. Zeker een toernooi om eens aan mee te doen. Tot ziens en suc6 in Thailand! Gefeliciteerd met al die overwinningen, ik kan het niet meer bijhouden...
Dankjewel voor jouw mooie woorden Peter Frans! Het zou mooi zijn, als er van elk damtoernooi een sfeerverslag op een presenteerblaadje in de huiskamer zou worden aangeboden. Ik doe er in ieder geval mijn best voor, om van elk toernooi, waar ik aan heb deelgenomen, wat sfeerbeelden te laten zien en zelfs ook van toernooien waarin ik niet heb meegespeeld, zoals nu in dit Sranti-Memorialtoernooi. Het is zeker een aanrader om het toernooi te bezoeken. De gezellige informele sfeer en uitmuntende catering maken een bezoek aan dit toernooi meer dan waard. Ik zal je volgend jaar een speciale uitnodiging sturen voor het toernooi, zodat je het op tijd kunt op jouw agenda kunt inplannen.

Bedankt voor de felicitaties en wat Thailand Open betreft: ik zit nog steeds op jou eerste deelname te wachten. Ik mag toch wel een keertje op een tegenbezoek rekenen, gezien het feit, dat ik de enigste speler ben, naast jou als organisator, die in al jouw twaalf Barnsteen- en al jouw Bobolitoernooien als speler heeft deelgenomen!
https://marktplaza.nl/winkels/damboekshop

Post Reply