Suriname

Post Reply
User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1208
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: Suriname

Post by Andrew Tjon A Ong » Tue Sep 11, 2018 01:37

Bron: "De Ware Tijd" 10/9/18

COMMENTAAR: Eeuwige onrust
10/09/2018 12:00

Image

PARAMARIBO - HET ROMMELT VERSCHRIKKELIJK bij diverse sportbonden in het land. Bij de taekwondo-associatie botert het niet, bij pencak silat heb je een associatie en een federatie die beide zeggen hetzelfde doel na te streven, bij de judofederatie zijn coaches en vechters boos nadat door gebrek aan financiën een afvaardiging werd afgeblazen, terwijl ook bij het Surinaams Olympisch Comité niet alle neuzen dezelfde kant op staan. Maar de Surinaamse Dambond spant de kroon.

Op 29 augustus werd er een motie van wantrouwen aangeboden die met vrij grote zekerheid zou worden aangenomen. Nog voordat die in stemming werd gebracht, is het bestuur onder leiding van Henry Sjoerwamo opgestapt. Daarmee is voor de derde keer in vier jaar het bestuur opgestapt/gevallen. Een opmerkelijke uitspraak van de ex-voorzitter was dat hij "opgelucht" is dat hij geen leiding meer geeft aan de bond. En dat heeft zijn reden.

Door de jaren heen, en er lijkt geen einde aan te komen, wordt elk bestuur geplaagd door 'muiterij'. Geen jaar gaat voorbij of de Surinaamse Dambond komt negatief in het nieuws. Er zijn altijd spanningen en ruzies bij deze bond. Wat niet verandert zijn de 'onruststokers'. Bij elk bestuur van de dambond dat valt of voortijdig afhaakt, wordt de actie geleid door dezelfde opposanten. Alsof dat hen een kick geeft. Maar zelf in het bestuur gaan, doen ze nooit. Als je pretendeert het zo goed te kunnen of dat de mensen die er zitten zo slecht zijn, toon ballen en ga het bestuur leiden.

Nee, ze wippen een bestuur, zorgen ervoor dat er een andere in de plaats komt en op het moment dat de nieuwe groep spreekwoordelijk niet naar hun pijpen danst, moet ze plaatsmaken. Nu is er een commissie van vijf man die de lopende zaken moet afhandelen en zo spoedig mogelijk voorstellen moet doen voor het kiezen van een nieuw bestuur. Positief, zou je zeggen, was het niet dat zeker twee personen in de commissie een 'bevlekt' (dam)verleden hebben.

Sommige leden hebben elkaar ooit zelfs beschuldigd van praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. Het is dus de vraag of er binnen de commissie consensus zal worden bereikt over de aanpak. Maar gezien de historie vraag je je ook af wie zich nu nog gaat lenen voor een bestuursfunctie bij deze bond, wetende dat met de wispelturige, geboren opposanten je constant op de wipstoel zit. De grote verliezer in dit geheel zal de damsport zijn.
http://www.thailandopen.nl/

User avatar
Andrew Tjon A Ong
Posts: 1208
Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Location: Maarssen

Re: Suriname

Post by Andrew Tjon A Ong » Mon Apr 08, 2019 14:07

Bron: "De Ware Tijd" 07/04/19

Overgangsbestuur neemt over bij dambond

07/04/2019 22:39 - Guillano Bruce
Image
PARAMARIBO -

Er lijkt langzaamaan een eind te komen aan de turbulente periode bij de Surinaamse Dambond (SDB). Zondag is tijdens een algemene ledenvergadering op de Openbare Nijverheidsschool aan de Kafiluddistraat een overgangsbestuur in het leven geroepen dat voorlopig sturing zal geven aan de bond.

Het bestuur staat onder leiding van Nelius Codrington die voorlopig dus fungeert als voorzitter van de SDB. Don Carlos Elliot is ondervoorzitter. De vijf andere functies worden ingenomen door Dew Jaddoe (secretaris), Rudie Benschop (penningmeester en tweede secretaris), Hemradj Basdewsing (commissaris), Santosh Bhagwandas (commissaris ICT en materiaal) en Marcel Oostburg (commisaris publiciteit).

Sinds september vorig jaar zat de dambond praktisch zonder leiding. Toen gaf het bestuur onder leiding van Henry Sjoerwamo er de brui aan. Sjoerwamo en de andere bestuursleden hielden het voor gezien vanwege onvrede bij een groot deel van de lidverenigingen. Vooral het gegeven dat de verdwijning van gelden maar niet adequaat verklaard kon worden, zette kwaad bloed bij hen.

Maar het overgangsbestuur dat nu waarneemt wil dat alles achter zich laten. "Hopelijk komt er nu rust en kunnen we de gelederen sluiten", aldus publiciteitsman Oostburg. "We kijken niet meer achterom maar richten ons nu op de toekomst."

Het overgangsbestuur mag aanzitten tot hooguit twee weken voor 31 december, wanneer het damjaar wordt afgesloten. Binnenkort begint de voorlopige leiding met het proces voor de voorbereiding van nieuwe verkiezingen waar er een permanent bestuur gekozen zal worden.
http://www.thailandopen.nl/

Post Reply