World Draughts Forum

It is currently Fri Oct 20, 2017 10:35

All times are UTC+02:00
Post new topic  Reply to topic  [ 680 posts ]  Go to page Previous 142 43 44 45 46
Author Message
 Post subject: Re: Suriname
PostPosted: Fri May 12, 2017 15:02 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Posts: 1073
Location: Maarssen
Bron: De Ware Tijd, 12-05-2017

BENDT NIEUWE DAMKAMPIOEN

12/05/2017 09:29 - Guillano Bruce

Image
Damkampioen Gerson Bendt pronkt met zijn trofee. Foto: dWT / Guillano Bruce

Bendt nieuwe damkampioen

PARAMARIBO - Gerson Bendt is de nieuwe damkampioen van Suriname. Een remise tegen Guno Burleson in de dertiende en tevens laatste ronde van de finale van het Surinaams Kampioenschap Dammen was voldoende om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Bendt ging de laatste ronde van het toernooi in als koploper met twintig punten, twee punten meer dan Montazali Nazir en titelverdediger Burleson. Ook na de laatste speelronde bleef hij aan kop. Nazir won zijn laatste partij tegen Edson Amoekonie en kwam daardoor op twintig punten te staan, net als Bendt.

Had Bendt zijn partij tegen Burleson verloren zouden alle drie dammers op twintig punten komen te staan, wat conform het reglement zou resulteren in een barrage van drie dagen tussen de drie. Zover liet hij het echter niet komen. De Federatiemeester verzekerde zich donderdagavond in de zaal van het Imamdi Sportcomplex van het kampioenschap door een punt over te houden aan de titanenstrijd met Internationaal Meester Burleson.

Bendt eindigde op 21 punten terwijl Nazir en Burleson met 20 om 19 punten respectievelijk tweede en derde werden. Niaaz Salarbaks, die vorig jaar net de titel misliep, werd vierde met zestien punten, net als 2015-kampioen Rodney Lion die vanwege minder weerstandpunten op de vijfde plek eindigde.

Overige uitslagen dertiende ronde: Lion - Amelo 2-0; Salarbaks - Stanley Mohan 2-0; Derryl Bohr - Glenn Dumfries 2-0; Rinaldo Kemnaad - Erik Ligeon 1-1; Dennis Landveld - Ricardo Palisie 2-0.

Standenlijst: 1. Bendt 21 punten; 2. Nazir 20; 3. Burleson 19; 4. Salarbaks 16; 5. Lion 16; 6. Amoekonie 15; 7. Kemnaad 14; 8. Bohr 12; 9. Landveld 12; 10. Ligeon 11; 11. Mohan 11. 12. Dumfries 9; 13. Amelo 4; 14. Palisie 2.

_________________
http://www.thailandopen.nl/


Top
   
 Post subject: Re: Suriname
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 16:53 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Posts: 1073
Location: Maarssen
Bron: De Ware Tijd 7/6/17

Nog geen kandidaten voor voorzitterschap dambond
07/06/2017 00:02 - Guillano Bruce

Image
Foto: dWT Archief

PARAMARIBO - Vooralsnog hebben zich geen kandidaten aangemeld voor het voorzitterschap bij de Surinaamse Dambond (SDB). Binnenkort komen er verkiezingen. Nadat Frank Lo Kim Lin eind februari de voorzittershamer inleverde, liet de dambond weten op termijn verkiezingen te organiseren. Er werd ervoor gekozen eerst het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) af te werken alvorens de stembusgang te houden. Dat nationaal toernooi werd op 11 mei afgesloten.

Er hebben zich nog geen kandidaten opgeworpen, maar mogelijk verandert dat na zondag. Op die dag wordt om tien uur 's morgens een algemene ledenvergadering belegd. "Daarin zullen onder meer het financieel- en secretarieel verslag behandeld worden en zullen de voorbereidingen naar de verkiezing plaatsvinden", laat penningmeester Henry Sjoerwamo weten. Tot dat moment wordt de bond geleid door ondervoorzitter John Hasrat met ondersteuning van Sjoerwamo en de commissarisen Dewsharan Sital en Jimmy Cheng.

Hoewel zich nog geen kandidaten hebben aangemeld, worden al een paar namen genoemd in de wandelgangen. Onder anderen van Johannes Alfaisi, oud-ondervoorzitter Henk Staphorst en Faizal Abdoelgafoer, voormalig minister van Sport- en Jeugdzaken. Met Abdoelgafoer, die begin dit jaar werd bedankt als minister had de dambond een goede verhouding.

_________________
http://www.thailandopen.nl/


Top
   
 Post subject: Re: Suriname
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 18:11 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Posts: 1073
Location: Maarssen
Bron: De Ware Tijd, 1/7/17

SALARBAKS EN LION KRIJGEN DAMTITEL
01/07/2017 13:28 - Guillano Bruce

Image

PARAMARIBO - Suriname is sinds kort twee Federatie Meesters (MF) rijker. Volgens de nieuwste ratingslijst van de werelddambond FMJD die deze week uitkwam, zijn nu ook Niaaz Salarbaks en Rodney Lion Federatie Meesters.

Salarbaks en Lion hebben de promotie te danken aan hun prestatie in de afgelopen periode. Zo werd Salarbaks dit jaar nog vierde bij de nationale kampioenschappen nadat hij vorig jaar nog net de titel misliep. De titel van Lion zat eraan te komen nadat hij in 2015 tot landskampioen gekroond werd. Vorig jaar eindigde hij op de zesde plaats en dit jaar was hij goed voor een vijfde plek.

In totaal telt Suriname volgens de ranglijst van de FMJD negentien dammers met een titel. Behalve Niaaz Salarbaks en Lion bezitten ook Arief Salarbaks, Gerson Bendt, Johannes Alfaisi, Eddy Azimulah, Ronald Roethof, Harrypersad Laldietsing, Rinaldo Kemnaad, William Orie, Sharief Rodjan, Hugo Kemp, Ramon Sakidin, Harley Overman, David Muntslag en Stanley Moetoer de MF-titel.

Record landskampioen John Sadiek en Guno Burleson zijn de enige Internationaal Meesters (MI) terwijl Eduard Autar de enige Internationaal Grootmeester (GMI) is. Burleson staat het hoogst genoteerd met een rating van 2254 terwijl Autar tweede staat met een rating van 2241. Daarachter volgen Sadiek, Alfaisi en Bendt met ratings van respectievelijk 2237, 2223 en 2221.

_________________
http://www.thailandopen.nl/


Top
   
 Post subject: Re: Suriname
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 18:18 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Posts: 1073
Location: Maarssen
Bron: De Ware Tijd, 1/7/17

BENDT LOOPT TITEL PIJNLIJK MIS OP CURAÇAO

01/07/2017 19:11 - Guillano Bruce

Image
Een archieffoto van landskampioen Gerson Bendt. De dammer liep het kampioenschap pijnlijk mis tijdens de Curaçao Open Challenge. Foto: dWT Archief

PARAMARIBO - Alles wees erop dat Gerson Bendt er met de hoofdprijs vandoor zou gaan tijdens de Curaçao Open Challenge, maar in de praktijk liep het anders af. De regerend landskampioen van Suriname had tijdens het internationaal toernooi op Curaçao, in de negende tevens laatste speelronde aan een remise voldoende om de titel in de wacht te slepen, maar verloor zaterdag zijn laatste wedstrijd.

Bendt liep het kampioenschap pijnlijk mis door een nederlaag tegen de Dominicaan Angel Rafael Mejia die uiteindelijk als eerste eindigde in het toernooi van 36 dammers. Mejia kwam dankzij de overwinning op 13 punten te staan, een punt meer dan Bendt die een niet onverdienstelijk semikampioenschap wist te bewerkstelligen. In geval de partij tussen de twee Federatiemeesters (MF) zaterdag remise geëindigd zou zijn, zouden beiden op twaalf punten komen te staan, maar Bendt zou vanwege meer weerstandpunten (2166 om 2112) kampioen worden.

Samen met Bendt eindigden nog vijf andere dammers op twaalf punten. Omdat hij meer weerstandpunten vergaarde hield hij respectievelijk de Franse Internationaal Meester (MI) Frantz Forbin, de Trinidadiaanse MF Andy Charles, de Amerikaanse Internationaal Grootmeester (GMI) Alexander Mogilianski, de Trinidadiaanse MF Dickson Maughn en Hubert Louis Sidney van Martinique achter zich. Van de negen partijen won Bendt er vier, speelde hij vier remise en verloor hij één.

Het opvallendste moment in het toernooi viel tevens in een partij van Bendt. Dat gebeurde tijdens de wedstrijd in de vierde ronde tegen Mogilianski die die partij vanwege het overgaan van zijn mobiele telefoon reglementair verloor. Het was de enige keer dat de GMI een nederlaag leed.

_________________
http://www.thailandopen.nl/


Top
   
 Post subject: Re: Suriname
PostPosted: Wed Oct 04, 2017 00:18 
Offline
User avatar

Joined: Tue Nov 04, 2003 14:04
Posts: 1073
Location: Maarssen
Bron: De Ware Tijd, 3/10/17

GUNO BURLESON HEEFT EERSTE ZEGE BINNEN OP WK-DAMMEN
03/10/2017 15:30

Image
Guno Burleson kijkt geconcentreerd naar het dambord. Foto: dWT archief

TALLIN - Guno Burleson, meervoudig landskampioen dammen van Suriname begon de strijd om het wereldkampioenschap dammen in Estland met een misstap. Hij verloor zondag van de meervoudig wereldkampioen en Internationaal Grootmeester (GMI) Alexander Schwarzman.

Gisteren herstelde hij zich met een zege op de Poolse Federatiemeester Piotr Paluch. In de derde ronde die eveneens gisteren werd afgewerkt, kwam Burleson, Internationaal Meester (MI) niet verder dan een remise tegen de Dominicaan Derby Martes.

In de voorronde in poule A staat de Surinaamse topdammer na drie van negen speelrondes op de zeventiende plaats met drie punten. Vandaag speelt hij in de vierde ronde tegen de Nederlandse MI Frank Teer.

In zijn poule gaan de GMI's Alexander Baliankin en Ron Heusdens uit Nederland, de Oekraïner Yuri Anikeev, de Litouwer Aleksey Domchev en de Rus Ainoer Shaibakov met elk vijf punten aan de leiding. Net als in poule A zitten er ook in poule B en C 28 spelers.

De top vier plaatst zich voor de eindstrijd die op 8 oktober begint. Het toernooi eindigt op 16 oktober.

_________________
http://www.thailandopen.nl/


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 680 posts ]  Go to page Previous 142 43 44 45 46

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited