WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post Reply
Jacques PERMAL
Posts: 3384
Joined: Sat Apr 12, 2003 09:15
Location: ROUEN - NORMANDY

Post by Jacques PERMAL » Tue Oct 06, 2009 22:34

Information : my first priority !!

L'info en première ligne !!

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Sat Oct 10, 2009 13:23

Kind words from Auke Scholma for Lélio Marcos Luzes Sarcedo in Scholma's weekly column in Dutch newspaper Dagblad van het Noorden:
Klaas van der Laan wrote:DvhN 10-10-2009
Image
“The modern banking system manufactures money out of nothing... If you want to be slaves of the bankers, and pay the costs of your own slavery, then let the banks create money.”
- Lord Josiah Stamp, former Director of the Bank of England

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Tue Oct 13, 2009 02:48

WK naar Azerbeidjaan? Of naar Zeeland?
De Gelderlander, dinsdag 06 oktober 2009 | 10:40

Baljakin damt liever niet op het strand

door Marco Houterman.


Image
Alexander Baljakin.foto Do Visser

HUISSEN - Eerlijk is eerlijk, Alexander Baljakin is er niet echt rouwig om dat het WK dammen in Rio de Janeiro is geschrapt. "Drie weken lang spelen bij die enorm hoge temperaturen. Ik zag er best tegenop", erkent de topspeler van DV Huissen.


Hij ondervond het pas nog, tijdens de Confederations Cup in Bulgarije. " Daar was het ook erg warm, rond de 26 graden. Hoewel dat toernooi niet zo heel lang duurde, was het eigenlijk niet te doen. Ook al omdat we daar in een bar speelden." Pardon? "Een bar ja. Een grote weliswaar, maar het was toch echt een bar."

De Braziliaanse dambond wilde de WK-deelnemers tussen 18 oktober en 10 november samenbrengen in een soort van aquarium, midden op het strand van de Copacabana. Het stadsbestuur van Rio stelde echter zo veel eisen aan het unieke project dat de bond zich gedwongen zag de organisatie terug te geven aan de overkoepelende instantie FMDJ.

"Je kunt er als speler weinig aan doen", stelt Baljakin, die als professional wel zijn brood moet verdienen met dammen. " Maar dit is voor mij geen financiële aderlating. Het WK is geen vetpot. Heel veel prijzengeld valt er niet te verdienen."

Hij betreurt het wel, vanuit sportief oogpunt. Baljakin dichtte zichzelf kansen toe op de wereldtitel. "Ik speel dit jaar beter dan de voorgaande jaren."

Volgens de Nederlands kampioen doet het FMDJ verwoede pogingen het toernooi elders onder te brengen. Nederland en Azerbeidzjan zouden interesse hebben. " Maar het is kort dag. Ik vraag me af of het organisatorisch haalbaar is om het hele circus nu nog naar een ander land te verplaatsen."

Van hem mag het. De alternatieven spreken Baljakin aan. "De omstandigheden hier en in Azerbeidzjan zijn stukken aantrekkelijker dan in Brazilië. Zeker voor een voormalige Rus als ik is de wintertijd een veel betere tijd."

User avatar
Hanco Elenbaas
Posts: 18872
Joined: Tue Apr 22, 2003 14:49

Post by Hanco Elenbaas » Wed Oct 21, 2009 16:32

Lélio Marcos wrote: Can you distribute the information about the 78th World Championship ? It´s in the attach.
I hope to organize this competition around May/June.
Image

Jacques PERMAL
Posts: 3384
Joined: Sat Apr 12, 2003 09:15
Location: ROUEN - NORMANDY

Post by Jacques PERMAL » Fri Oct 23, 2009 16:27

Information : my first priority !!

L'info en première ligne !!

Wieger Wesselink
Posts: 1126
Joined: Sat Jun 28, 2003 13:22
Location: Eindhoven, The Netherlands
Contact:

Post by Wieger Wesselink » Fri Oct 23, 2009 17:33

Uit het Wit-Russische forum geplukt: (http://belarus.fmjd.org/modules/news/ar ... toryid=575)
To the Managing Board of the FMJDConcerning the cancelation of the World championships in Brazil, the
Belarusian Federation declares the following:1. The financial claims of Belarussian federation will be made after
we will collect all claims of Belarusian participants of the World
Championships.

2. Due to financial outcome of the tournament in Beijing and the
cancellation of the World Cup in Brazil the Tournament Director Mr.
Macaux should immediately resign.

3. The upcoming GA is extremely important as the heavy crisis is the
result of the FMJD activities over the past 10 years. The GA sould be
held only after careful analysis of what has happened and only during
a World Championship because it is the only way to get the maximal
representation of federations .

4. The BDF is glad to see the positive trends after 2007 - the
financial records are kept according to the Statutes, the delivery of
information became timely.

We believe that despite the problems, the draughts sport can overcome
the crisis when the order will be kept.

From our part we are ready to participate in the FMJD activities in
any form, as long as the management of the FMJD will follow the letter
and spirit of the FMJD Statutes.

Best regards,
Iryna Pashkevich

Jacques PERMAL
Posts: 3384
Joined: Sat Apr 12, 2003 09:15
Location: ROUEN - NORMANDY

Post by Jacques PERMAL » Wed Oct 28, 2009 21:36

Information : my first priority !!

L'info en première ligne !!

Rudi Azimullah
Posts: 192
Joined: Mon Apr 14, 2003 18:39
Location: Paramaribo
Contact:

Sadiek niet uit het veld geslagen, wel teleurgesteld

Post by Rudi Azimullah » Sun Nov 08, 2009 13:20

Sport Scope
De Ware Tijd

door Stan Herewood

04/11/2009

Het afblazen van het wereldkampioenschap dammen in Rio de Janeiro is een zware slag voor John Sadiek. Naast zijn drukke praktijk als kinderarts maakte hij in zijn vrije tijd ruimte om zich voor te bereiden op het evenement. Hij had dit keer de vliegangst van zich afgezet en nam de verantwoording Surinames eer hoog te houden. Zo koelbloedig als hij is bij het eindspel en het uithoudingsvermogen en de mentale kracht van de tegenstander tot het bittere einde weet te tarten, zo wordt zijn geduld door de werelddambond op de proef gesteld.

“Na een periode van voorbereiding ben ik wel teleurgesteld, maar het toernooi gaat wel door in de eerste helft van het volgend jaar. Het is afwachten geblazen. Alleen mag een mens niet te lang teleurgesteld blijven. Je regelt je vakantie en oefent flink op een ander niveau. Feiten zijn feiten. Ik moet nog zien gebeuren dat Brazilië de organisatie nog kan doen. Ze hebben een deadline van een week.” Volgens de damdokter wil de Werelddambond meer garantie en een dekking hebben van de Brazilianen.

De Braziliaanse dambond was van plan speciaal voor het WK-dammen een aquariumachtig gebouw bij het Cobacabana strand in Rio de Jaineiro neer te zetten. Gezondheidsautoriteiten hebben ervoor gewaarschuwd, omdat de temperaturen zouden kunnen oplopen tot levensgevaarlijke hoogten. Een koelingsysteem van 20.000 euro moest worden aangebracht. Aan deze voorziening kon de dambond niet voldoen. Brazilië zou een primeur hebben met dit indrukwekkend gebouw. Geschat werd dat ruim één miljoen bezoekers nabij het gebouw zouden vertoeven. Dat aantal betreft de aanwezigheid van toeristen.

De dammers zouden geen last hebben van de massa. Het WK zou worden gehouden van 20 tot en met 31 oktober. In totaal hebben 48 dammers zich opgegeven voor deelname. Kampioen van het vorig WK was Alexander Schwarzman. Op 2 november zouden twaalf dammers elkaar in de finale bekampen. Vanaf april begon Sadiek intensief aan de voorbereiding te doen, verspreid over enkele periodes. Dat gebeurde op het moment toen hij semikampioen van het Pan-Amarikaans toernooi werd. Hij maakte veel gebruik van het internet. Volgend jaar juni wordt hij 65 jaar.

“Je kunt de combinatie dammen en werk niet te lang volhouden wil je niet één van de twee verwaarlozen. Ik denk dat als het te lang duurt iemand anders in mijn plaats moet.” Op zijn werk loopt alles voorspoedig, vindt de meervoudig kampioen. Indien er geen kink in de kabel komt en zijn gezondheid het toelaat, dan wil hij tot zijn zeventigste doorgaan op de werkvloer. Bij artsen wordt niet streng de hand gehouden aan de pensioengerechtigde leeftijd van zestig jaar. “Je moet de patiënten kunnen genezen en voor het ziekenhuis verdienen. Als de patiënten en het ziekenhuis tevreden zijn, is er geen probleem.” Sadiek denkt dat hoe ouder hij wordt, hoe moeilijker het is fysiek het damspel intensief te beoefenen en te combineren met de praktijk als specialist.

“Per slot van rekening ga ik dammen laten vallen.” In het verlengde hiervan denkt hij dat als het toernooi komend jaar doorgaat en hij het fysiek niet kan opbrengen, hij gas terug gaat nemen met het dammen. Ik blijf wel in vorm en speel partijen op internet.

Binnen twee weken is er meer duidelijkheid van de werelddambond, dan zal ik bepalen of ik verder ga met de voorbereiding. Het kan zijn dat ik bij mezelf denk ‘a sani kon werie’ (de situatie rond de WK is niet meer leuk) en ermee stop.” In dat geval neemt Rinaldo Kemnaad zijn plaats in, omdat hij op de Pan-Am wedstrijden een gunstige plaats heeft verworven. Sadiek voegt er wel aan toe dat hij een behoorlijke veerkracht heeft en de komende ontwikkelingen afwacht.-.


Piet Bouma
Posts: 3512
Joined: Sun Nov 02, 2003 13:05
Location: Harlingen

Re: WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post by Piet Bouma » Tue Feb 23, 2010 17:44

Omdat dit bericht van telesport telegraaf door mij alleen nog via cache met Google gevonden kon worden, maar helemaal even gedisplayed. Toch wel interessante informatie.

"'WK-dammen toch in Sao Paulo'

Door onze dammedewerker
SAO PAULO - Onlangs zijn alle damfederaties door de Werelddambond (FMJD) op de hoogte gesteld van de pogingen om de Braziliaanse organisator Lelio Marcos alsnog in de gelegenheid te stellen het geannuleerde WK dammen (Rio, Copacabana ) in Brazilië te houden. FMJD-praeses Harry Otten bezocht begin deze maand Brazilië en sprak op aanbeveling van Marcos met de stad Sao Paulo, waar ook het WK 1982 ooit plaatsvond.

Er is een soort ‘memorandum van understanding’ opgesteld, waarbij gemaakte kosten eerst vergoedt dienen te worden en garanties nodig zijn voor de zekerheidsstelling en de fee voor de FMJD. Opnieuw kwam het aquarium in beeld als speellocatie. Nu mogelijk vanaf een bekende brug in Sao Paulo.

De periode zal mogelijk rond september of oktober 2010 zijn, waarbij het WK heren en vrouwen achterelkaar gehouden zal worden. Voor eind mei 2010 zullen de voornaamste voorbereidingen getroffen moeten zijn. Daarnaast is er een tweede optie in Praag, dat in onderzoek is door de dambond van Tsjechië in samenwerking met een bekende denksport promotor. Het WK 2011 staat inmiddels volledig op de rails en zal gehouden worden tussen 7 en 28 mei in Emmeloord en Urk. "

Ik ben eigenlijk benieuwd wie die bekende denksportpromotor is.
https:toernooibase.kndb.nl More than 296.000 games on applet, more than 956.000 results, more than 12.000 games broadcasted (semi-)live, more than 8.800 inserted tournaments!

User avatar
Kosmos
Posts: 7564
Joined: Mon Sep 29, 2003 15:21
Real name: Tj. Goedemoed
Location: Ktar
Contact:

Re: WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post by Kosmos » Tue Feb 23, 2010 18:31

Piet Bouma wrote:
Omdat dit bericht van telesport telegraaf door mij alleen nog via cache met Google gevonden kon worden, maar helemaal even gedisplayed. Toch wel interessante informatie.

"'WK-dammen toch in Sao Paulo'

Door onze dammedewerker
SAO PAULO - Onlangs zijn alle damfederaties door de Werelddambond (FMJD) op de hoogte gesteld van de pogingen om de Braziliaanse organisator Lelio Marcos alsnog in de gelegenheid te stellen het geannuleerde WK dammen (Rio, Copacabana ) in Brazilië te houden. FMJD-praeses Harry Otten bezocht begin deze maand Brazilië en sprak op aanbeveling van Marcos met de stad Sao Paulo, waar ook het WK 1982 ooit plaatsvond.

Er is een soort ‘memorandum van understanding’ opgesteld, waarbij gemaakte kosten eerst vergoedt dienen te worden en garanties nodig zijn voor de zekerheidsstelling en de fee voor de FMJD. Opnieuw kwam het aquarium in beeld als speellocatie. Nu mogelijk vanaf een bekende brug in Sao Paulo.

De periode zal mogelijk rond september of oktober 2010 zijn, waarbij het WK heren en vrouwen achterelkaar gehouden zal worden. Voor eind mei 2010 zullen de voornaamste voorbereidingen getroffen moeten zijn. Daarnaast is er een tweede optie in Praag, dat in onderzoek is door de dambond van Tsjechië in samenwerking met een bekende denksport promotor. Het WK 2011 staat inmiddels volledig op de rails en zal gehouden worden tussen 7 en 28 mei in Emmeloord en Urk. "

Ik ben eigenlijk benieuwd wie die bekende denksportpromotor is.
Harm Wiersma!
Heaven is no location, but a state of mind

Fred van Amersfoort
Posts: 1779
Joined: Sun Nov 02, 2003 17:13

Re: WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post by Fred van Amersfoort » Wed Feb 24, 2010 00:27

Ik wist wel dat Harry Otten ooit weerman was. Hij bewijst het nu letterlijk door mooi weer te spelen in Brazilie. Ongetwijfeld n nuttige snoepreis. Het stadsbestuur van Sao Paulo zal diep onder de indruk zijn geweest van deze verschijning. Die zijn als de dood zo bang dat Otten een regendans houdt zodat het hele toerisme instort. Ondertussen gaat het met de damsport van kwaad tot erger. Het aquarium komt nu niet meer op het strand maar op een brug. Enkele dagen voor aanvang blijkt dit niet te kunnen omdat het verkeer te veel hinder krijgt. Het aquaruim wordt vervangen door dozen en om niemand te hinderen verplaatst naar onder de brug. Nog net te bereiken voor Otten en Guido B die vanuit het Hilton met taxi belangrijk gaan lopen doen. Mohammed B, Saban B, Guido B, Ali B,Piet B, Jan Peter B. Ik heb niets tegen B, ik heb iets tegen een tsunami van te veel fout B.

Wieger Wesselink
Posts: 1126
Joined: Sat Jun 28, 2003 13:22
Location: Eindhoven, The Netherlands
Contact:

Re: WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post by Wieger Wesselink » Sun Feb 28, 2010 13:44

Op http://fmjd.org/docs/PossibilitiesForTh ... Brazil.pdf staat een brief van Harry Otten over zijn bezoek aan Brazilie. Met daarin een ongekend helder verhaal over wat hij daar gedaan heeft en wat de gemaakte afspraken zijn. Hopelijk is deze openheid van zaken een nieuwe lijn van de werelddambond die ook in de toekomst doorgezet zal worden.

Fred van Amersfoort
Posts: 1779
Joined: Sun Nov 02, 2003 17:13

Re: WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post by Fred van Amersfoort » Sun Feb 28, 2010 15:15

Heldere brief? Ik zie het niet, wel een mooi stempel maar verder, nope. In ieder geval zie ik het nut van de Otten reis niet in. Dit had telefonisch gekund en later schriftelijk bevestigd.

User avatar
Theo Dijkstra
Posts: 880
Joined: Thu May 29, 2003 23:37
Location: Tavira Portugal
Contact:

Re: WK 2009 in Rio de Janeiro, Brazilië, mei-juni 2010

Post by Theo Dijkstra » Sun Feb 28, 2010 16:00

Wieger Wesselink wrote:Op http://fmjd.org/docs/PossibilitiesForTh ... Brazil.pdf staat een brief van Harry Otten over zijn bezoek aan Brazilie. Met daarin een ongekend helder verhaal over wat hij daar gedaan heeft en wat de gemaakte afspraken zijn. Hopelijk is deze openheid van zaken een nieuwe lijn van de werelddambond die ook in de toekomst doorgezet zal worden.
Ik vind de pricipes van het agreement ook duidelijk. :!: De details komen later wel. De bezoeken aan Brazilie zijn wellicht overbodig, maar wel prettig en comfortabel. :D Ik neem aan dat deze reizen op eigen persoonlijke rekening worden gemaakt. :?:

Post Reply