World Draughts Forum

It is currently Sat Jun 24, 2017 06:11

All times are UTC+01:00
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Feb 02, 2017 18:03 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
AUGUST 4TH – AUGUST 12TH 2017
BRUNSSUM; THE NETHERLANDS

Combine a holiday in Limburg, the most touristic, most southern district of The Netherlands with close borders to Belgium and Germany wherever you are, with a nice draughts tournament.
The oldest Dutch summer tournament!
Traveling by plane? No problem at all, we have 7(!) airports within an hour driving: Eindhoven, Düsseldorf, Düsseldorf-Weeze, Köln-Bonn, Brussels-Charleroi, Brussels and Maastricht-Aachen.
Again all different kind of players in ages from 6 till 90, male and female, from the Netherlands until China, will participate in the tournament.
Play and relax! One round a day, on a nice starting time of 12:00.
Need help in traveling or getting accommodation? Send us an e-mail.

Wanna play?
Inscriptions via the menu on the left side of the website, or send an e-mail to info@brunssumdamtoernooi.nl


Top
   
PostPosted: Thu Feb 02, 2017 18:29 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
Image


Top
   
PostPosted: Mon Mar 20, 2017 23:31 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
20 maart. Inmiddels staat de teller van de inschrijvingen op 51 spelers nog nooit hadden we zo vroeg zoveel aanmeldingen.

Actueel lopen gesprekken met een flinke groep topspelers waaronder een groot aantal GMI's die we in de komende twee weken op de deelnemerslijst hopen te kunnen plaatsen dus hou de website in de gaten www.brunssumdamtoernooi.nl

Wil je ook deelnemen meld je dan vooral vroeg aan want we hebben een inschrijvingsstop bij 140 spelers en het zou de komende weken wel eens heel snel kunnen gaan.

Verder hopen we ook in de eerste week van April met groot nieuws te kunnen komen over een speciaal evenement vooraf aan het open toernooi. Het beloofd een prachtige damzomer te worden.


Top
   
PostPosted: Fri Apr 21, 2017 11:56 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
20 april, Inmiddels zijn er 69 aanmeldingen voor het Toernooi binnen en we verwelkomen liefst 5 GMI's in een keer. met nog 3,5 maand te gaan tot het begin van het 40e toernooi zitten we nu halverwege de maximale deelnemerslijst van 140 spelers.


Top
   
PostPosted: Tue Apr 25, 2017 20:34 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
Daminterland in Brunssum

Het organisatiecommitee “Brunssum Open” is er met ondersteuning van de gemeente Brunssum in geslaagd om opnieuw een belangrijk damevenement naar Brunssum te halen. Van 31 juli tot en met 2 augustus zal in Brunssum een daminterland plaatsvinden tussen een Nederlands vijftal en een selectie van Afrikaanse spelers uit Kameroen en Senegal. Aanleiding tot dit initiatief is dat het jaarlijkse Brunssumtoernooi dit jaar haar veertigste editie viert. “Brunssum” begon ooit, als eerste ter wereld, met een kleinschalig zomertoernooi voor talentvolle jeugdspelers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een van de grootste en sterkste op de mondiale damkalender en is de formule van vakantievieren en dammen wereldwijd gekopieerd.

De interland tussen Nederland en Afrika is een strijd tussen het sterkste damland en het sterkste continent. Dammen is in Senegal en Kameroen een populaire volkssport en al sinds de jaren zestig brengen deze landen wereldtoppers voort. Het Nederlandse team zal daarom op volle oorlogssterkte zijn. Het vijftal bestaat onder meer uit Roel Boomstra en Jan Groenendijk die onlangs nog in ons land een tweekamp speelden om de wereldtitel. De 24-jarige Boomstra is met zijn wereldtitel de opvolger van Harm Wiersma die in 1984 als laatste Nederlander het hoogste mondiale podium betrad. Na ruim dertig jaar Russische hegemonie kwam de wereldtitel eindelijk weer in Nederlands bezit.

Naast de nummers een en twee van de wereld zullen ook veelvoudig Nederlands kampioen Alexander Baljakin, de kersverse Nederlands kampioen Martijn van IJzendoorn en internationaal grootmeester Wouter Sipma acte de presence geven. Voor de jonge Nederlandse ploeg is de interland een belangrijke testcase in de aanloop naar het wereldkampioenschap later dit jaar in Estland. Het Afrikaanse team bestaat eveneens uit louter toppers. Kopman is Jean Marc Ndjofang uit Kameroen die in 2013 vice-wereldkampioen werd. Zijn landgenoten Thomy Mbongo , Leopold Kouogueu en Christian Niami zijn wat minder bekend maar eveneens gevaarlijke tegenstanders. De speler die het Afrikaanse team completeert komt uit Senegal en is veelvoudig WK-finalist Macodou Ndiaye.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Brunssum een belangrijk damevenement organiseert. Naast natuurlijk het jaarlijkse zomertoernooi vond in 1981 een matchpartij plaats tussen Harm Wiersma en de Witrus Anatoli Gantwarg waar vijfhonderd toeschouwers de weg naar de Brunssumse Brikke Oave wisten te vinden. In 1993 streden de vrouwen in Brunssum om de wereldtitel. Qua interlands is het de derde keer dat Brunssum optreedt als gastheer. In 2000 was er een match tussen een Nederlands B-team en Polen. De Nederlandse hoofdmacht speelde er voor het laatst in 2003 een interland tegen Rusland. De interland tegen Afrika bestaat uit totaal 3 wedstrijddagen en wordt gespeeld in de prachtige setting van het oude Brunssumse gemeentehuis.


Top
   
PostPosted: Sat May 27, 2017 11:21 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
Inmiddels loopt het deelnemersaantal naar 80 op en komen ook steeds meer buitenlandse aanvragen bij de organisatie binnen.
Voor de actualiteit ga je naar de website of de facebooksite van het toernooi.

https://www.facebook.com/BrunssumDamtoernooi/

www.brunssumdamtoernooi.nl

40 jaar damtoernooi Brunssum-Open, zorg dat je erbij bent.


Top
   
PostPosted: Thu Jun 22, 2017 20:11 
Offline

Joined: Thu Sep 18, 2003 19:30
Posts: 1271
Location: Sittard
De deelnemerslijst van het 40e Brunssum-Open telt inmiddels 90 spelers met als laatste aanvullingen o.a. een groep uit Azerbaijan en toch nog een Chinese speler waarmee we heel blij zijn. Nog zes weken tot het begin van ons 40e toernooi dat ook nog eens het open NK zal zijn.
Sta je nog niet op de deelnemerslijst dan meld je bij voorbaat aan voor 1 juli (5 euro goedkoper dan aanmelding na 1 juli).
We gaan er een prachtige damweek van maken en rond om de wedstrijden is er volop tijd om Limburg te verkennen.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited