World Draughts Forum

It is currently Fri Nov 24, 2017 17:47

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Flits 3.02
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 10:20 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 558
Real name: Krzysztof Grzelak
Last I play a lot with the program Flits 3.02. On board was established position - playing black.

Image

Move black. I beat pawn 15x24. At this point, program Flits played 37-31 and assesses the position as 1990 and, of course the party lost. I wonder if there is an error in the database ends program Frits. I decided to set the position of the above diagram and the program played correctly. Right now I do not know what to think.


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 12:11 
Offline

Joined: Wed Sep 01, 2004 19:42
Posts: 1303
There is a known bug in Flits.
Think also Ed has seen it (especially when you play zillions of games).
Sometimes (often in a endgame situation) the program plays without thinking immediate a random move.
And as a result it sometimes loses in drawn positions.

Bert


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 13:19 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 558
Real name: Krzysztof Grzelak
We would like to thank Bert for information. Please write if you can fix this error if it needs repairs alone programmer Adri Vermeulen. I wonder whether this error occurs in Turbo Dambase 5.0.0.6 at Klaas Bor. Write Bert how do you know how to program Turbo Dambase 5.0.0.6 at Klaas Bor.


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 14:06 
Offline

Joined: Wed Sep 01, 2004 19:42
Posts: 1303
Think Adri is no longer active, and Flits sources are not available, so most likely there is no option to solve the mentioned bug.

Bert


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 14:20 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 558
Real name: Krzysztof Grzelak
Thank you for your answer Bert. I'll ask Klaas Bor, whether this error occurs in the Turbo Dambase 5.0.0.6. He will also try to get an email to Adri Vermeulen and ask them to fix the error.


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Sun Jul 24, 2016 11:33 
Offline

Joined: Wed Aug 12, 2015 17:45
Posts: 29
Real name: Jelle Wiersma
Regarding Krzysztof's initial question: In the 2004 dutch championship tournament Adri disabled the endgame database of Flits because it had a bug in it.


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Sun Jul 24, 2016 11:53 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 558
Real name: Krzysztof Grzelak
Thank you very much for your answer Jelle. I think that would use Your advice and I'll turn off the game program base ends. Another thing that Adri able to fix the error before the program went for sale on, because it is still sold. Another interesting thing to which I drew attention. The program does not have a full database ends. I wonder if Adri, he refused to give full database of endings, whether he thought that this program is sufficient. Complete base also should be supplemented with these files.

Image


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Sun Nov 20, 2016 18:23 
Offline

Joined: Wed Jul 30, 2014 11:08
Posts: 35
Real name: J. Silva
Hi!

Is this program still on sale?


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Sun Nov 20, 2016 19:53 
Offline

Joined: Wed Sep 01, 2004 19:42
Posts: 1303
I think the program is still available in the WebWinkel , see link: http://www.raindroptime.com/checkers-and-draughts/checkers-software.html

But to be honest, I think it is a waste of money.
Kingsrow or Dragon are far better alternatives.

Bert


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 18:00 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 558
Real name: Krzysztof Grzelak
I have a question about Flits 3.02. Whether if I have an included base of ends in the program it or the option Transpositietable (Mb), whether the option should not be disabled.


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Fri May 12, 2017 04:51 
Offline

Joined: Fri Jun 05, 2015 10:30
Posts: 22
Real name: Igor Le Masson
Location: Brazil
Krzysztof Grzelak wrote:
I have a question about Flits 3.02. Whether if I have an included base of ends in the program it or the option Transpositietable (Mb), whether the option should not be disabled.


Hi Krzysztof,
the Transpositietable or Hash table and endgame database have different functions, the first one is used for position search.


Top
   
 Post subject: Re: Flits 3.02
PostPosted: Sat Aug 12, 2017 05:42 
Offline

Joined: Tue Jul 25, 2017 01:35
Posts: 24
Real name: Luzimar Jacinto Araujo
Krzysztof Grzelak wrote:
Last I play a lot with the program Flits 3.02. On board was established position - playing black.

Image

Move black. I beat pawn 15x24. At this point, program Flits played 37-31 and assesses the position as 1990 and, of course the party lost. I wonder if there is an error in the database ends program Frits. I decided to set the position of the above diagram and the program played correctly. Right now I do not know what to think.

In some flits errors I have been correcting by book2 I saw that you posted an error in the final flits this error can be corrected with book2


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited