World Draughts Forum

It is currently Wed Jan 17, 2018 13:56

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 162 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 611 Next
Author Message
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Mon Jul 20, 2015 08:52 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 573
Real name: Krzysztof Grzelak
Fabien please do versions 3.0 with its own GUI like the Olympics.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Mon Jul 20, 2015 10:56 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 18:17
Posts: 35
Krzysztof, that is a tricky problem. You could try the following:
Do you have the folder C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\VC\redist\x64\Microsoft.VC120.CRT ?
If yes, copy the DLL files msvcp120.dll and msvcr120.dll in it to the scan_20 folder.
If no, search for these names in the C:\Windows\system32 directory and copy them to scan_20.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Mon Jul 20, 2015 11:26 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 573
Real name: Krzysztof Grzelak
Harm Jetten wrote:
Krzysztof, that is a tricky problem. You could try the following:
Do you have the folder C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 12.0\VC\redist\x64\Microsoft.VC120.CRT ?
If yes, copy the DLL files msvcp120.dll and msvcr120.dll in it to the scan_20 folder.
If no, search for these names in the C:\Windows\system32 directory and copy them to scan_20.


Harm thanks for the advice. I'll be working on this problem all day. In the folder Scan, have the files msvcp120.dll and msvcr120.dll. Yesterday I did update the browser Internet Explorer 64 bit. The problem partly disappeared, so I decided to update the entire system Windows 7 - update takes.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Mon Jul 20, 2015 21:44 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 573
Real name: Krzysztof Grzelak
I started program Scan. Unfortunately you can play matches using DXP.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 11:22 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 18:17
Posts: 35
Krzysztof, by default Scan starts in text mode.
To make it start in DXP mode, you should create a shortcut for scan.exe and add the word dxp to the end of the Target line (Element docelowy).
When Scan starts up, it reads the scan.ini configuration file. For example if you have installed the 5 and 6 piece endgame databases, you need to change bb-size to 6. The DXP settings make Scan wait for an incoming connection. That can be changed too, of course. More details are in the readme.txt file.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 12:46 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 573
Real name: Krzysztof Grzelak
Harm Jetten wrote:
Krzysztof, by default Scan starts in text mode.
To make it start in DXP mode, you should create a shortcut for scan.exe and add the word dxp to the end of the Target line (Element docelowy).
When Scan starts up, it reads the scan.ini configuration file. For example if you have installed the 5 and 6 piece endgame databases, you need to change bb-size to 6. The DXP settings make Scan wait for an incoming connection. That can be changed too, of course. More details are in the readme.txt file.


Thank you very much Harm. Harm as you please answer more questions.

1. What to do to program the Scan 2.0 started playing parties white color.
2. How to put on example the time of party 60 minute on 80 moves.
3. To resume when the party is the end of the game.
4. Does the program Scan 2.0 supports GUI Dam 2.2.7.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 13:22 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 18:17
Posts: 35
I assume that you leave the dxp settings in scan.ini unchanged.
When you run Scan in DXP mode, it will say 'waiting for a connection'.

Then start the GUI. For the following I assume Dam 2.2.
Choose menu Game - DamExchange - Make connection.
Enter the computername where Scan is running (or leave blank if it is on the same computer), then OK.
You will see FD_CONNECT in the DamExchange window (and Scan says 'connection established').

If you wish to enter the moves yourself, leave the Move setting at Player-Player.
If you want to play an automatic game of Dam 2.2 against Scan, choose Move - Player-Computer.

Choose menu Game - New.
Or instead of a new game, you could set up a position on the board and then do Game - DamExchange - Start game.
In either case, a dialog will appear where you enter how many moves in how many minutes to play, and what color Dam 2.2 should play. Scan will play the other color.

After completing the game, start the next game with menu Game - New.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 14:17 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 573
Real name: Krzysztof Grzelak
Thank you very much Harm. It's all I know.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 14:56 
Offline

Joined: Thu Jun 20, 2013 17:16
Posts: 573
Real name: Krzysztof Grzelak
Harm been checking out it works feature in Scan 2.0 - hyper-threading.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 20:36 
Offline

Joined: Tue Jul 21, 2015 20:25
Posts: 5
Hi
great program
I managed to compile in linux.
But can run only using one thread
getting this message "Enable multithreading to use std::thread: Operation not permitted"
It looks like problem in the makefile
Thanks again


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Tue Jul 21, 2015 20:45 
Offline

Joined: Tue Jul 07, 2015 07:48
Posts: 238
Real name: Fabien Letouzey
borg wrote:
getting this message "Enable multithreading to use std::thread: Operation not permitted"
It looks like problem in the makefile

It rings a bell. Something like "-pthread" instead of "-lpthread"!


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Thu Jul 23, 2015 11:35 
Offline

Joined: Fri Oct 26, 2012 14:16
Posts: 10
Real name: Toby Hage
Hello,

Thank you for providing this program.
I also get the error: Enable multithreading to use std::thread: Operation not permitted

I have compiled the program again with:

LIBS = -lm -pthread

instead of:

LIBS = -lm -lpthread

There is no difference :-(
In the scan.ini file i have

threads = 1

How can i solve this?


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Thu Jul 23, 2015 12:11 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 18:17
Posts: 35
From a Google search I get the impression that it's a bug in gcc 4.8.
There is mention of a workaround.
Try to make the Makefile section look like this:

Code:
# general

CXX      = g++
# CXXFLAGS =
LDFLAGS  = -L. -Wl,--no-as-needed -pthread
LIBS     = -lm -lpthread


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Thu Jul 23, 2015 12:25 
Offline

Joined: Tue Jul 07, 2015 07:48
Posts: 238
Real name: Fabien Letouzey
nufje wrote:
I also get the error: Enable multithreading to use std::thread: Operation not permitted

In case Harm's solution doesn't work either, also add -pthread to the compilation options ; it's not just a library any longer.


Top
   
 Post subject: Re: Scan
PostPosted: Thu Jul 23, 2015 12:40 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 18:17
Posts: 35
The link-time optimization option is present (-flto), so it might be good to add -O2 to the LDFLAGS as well.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 162 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 611 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited